שתף קטע נבחר

חושבים שהצימרים בחו"ל זולים יותר? תבדקו שוב

"נדמה כי בכל פעם שהמילה צימר נזרקת לאוויר - נפתח ה'עליהום', ומעלים מייד את ההשוואה בין מחירי הצימרים בארץ ובחו"ל". על תימחור, השקעה, ותשלום "אקסטרות" / דעה

לאחרונה קראתי מספר מאמרים שנושאם צימרים, וקראתי בעניין גם את כל הטוקבקים, ומהם עלה שהנושא טעון ומעורר גל תגובות ער.

 

>> הכל אני יכול: אטרקציות, טיולים ובילויים בחופש הגדול

 

נדמה כי בכל פעם שהמילה צימר נזרקת לחלל האוויר - נפתח ה"עליהום" המוכר על בעלי הצימרים.

מחזה נפוץ הוא גל הטענות בעיקר סביב סוגיית המחיר אותו מבקשים בעלי הצימרים מאורחיהם. רבים מעלים מייד את ההשוואה בין מחירי הצימרים בארץ לאלה שבחו"ל.

 

כמי שעוסקת בתחום בשנים האחרונות ומכירה את הנושא היכרות קרובה, אני יכולה לומר כי תימחור הצימרים בארץ מגוון מאוד. זו כנראה גם הסיבה לכך שלמרות הטענות - יש המוני נופשים שבוחרים שוב ושוב בצימרים, וכל אחד מהם מצליח למצוא את הצימר המתאים לדרישותיו ולתקציבו.

  

בדיקה קצרה של התחום תגלה מיד שיש צימרים ברמות שונות מאוד, והמחירים - בהתאם. ישנם צימרים פשוטים ובסיסיים אשר מציעים חדר אירוח צנוע ביותר, נקי ומסודר, ומחירו נע בין 300 ל-400 ש' לזוג. מולם יש צימרים מפוארים המציעים לעיתים יוקרה ברמה שקשה לתאר במילים. מחירם של אלה יהיה 1,500 -2,500 ש' לזוג ללילה. בין אלה לאלה המבחר רב - והתמחור מגוון.

 

יש צימרים ברמות שונות, והמחירים - בהתאם (צילום: קובי קואנקס) (צילום: קובי קואנקס)
יש צימרים ברמות שונות, והמחירים - בהתאם(צילום: קובי קואנקס)

 

בלבול כפול: המחיר ליחיד או לזוג?

ומה עם ההשוואה לחו"ל? כדאי לקחת בחשבון כי בדרך כלל המחירים בחו"ל נקובים עבור כל אדם המתארח בצימר, ולא לזוג. עובדה פשוטה זו לבדה גורמת במקרים רבים להשוואה מוטעית של המחיר.

 

עוד נתון מעניין בהשוואה הוא רמתו של הצימר אל מול מחירו. צימר ישראלי בינוני נדרש בידי לקוחות רבים לספק רמה שאינה בינונית כלל. אצלנו הישראלים, הדרישה הבסיסית היא לשלם את המחיר הנמוך ביותר ולקבל את הטוב ביותר. לא הטוב ביותר שהמחיר הזה יכול לתת - אלא את הטוב ביותר הקיים.

 

כדאי להבין כי בשוק המקומי, לצימר שמציע מיטה זוגית סטנדרטית, מקלחון עם וילון מפלסטיק, שולחן וארבעה כסאות, טלוויזיה של 20 אינץ' ניקיון בסיסי והחלפת מצעים ומגבות רק בתום הארוח - לא יהיה ביקוש, ולכן כל מחיר ייחשב גבוה מאוד ביחס לערכו. מנגד, בחו"ל צימר שכזה ייחשב לצימר מצוין שנותן תמורה מלאה עבור כמה עשרות אירו ללילה.

 

בסטנדרטים הנהוגים כיום בארץ, הלקוחות ידרשו מצימר בינוני שתהיה בו מיטת קינג סייז, ג'קוזי (רצוי גדול, רצוי בחלל החדר), חדר אמבטיה מרווח עם מקלחון משוכלל, ריהוט פנים וחוץ יוקרתי, מגבות ומצעים איכותיים אשר יוחלפו מדי יום - וללא הגבלה, פינת מנגל מצוידת, וכמובן בריכה. אם אפשר - לא קטנה מדי. אם רק יעז בעל הצימר לבקש על כל הטוב הזה 700-900 ש' ללילה - יעלו הטענות בדבר התמחור המופרז.

 

רוצים יוקרה בחו"ל? יש לזה מחיר

אחטא לאמת אם אומר שכל הצימרים בחו"ל הם מאוד פשוטים ורמתם נמוכה בהשוואה לאלה בארץ. ישנם בחו"ל גם צימרים מעטים הדומים ברמתם לאלה שאנו מורגלים בהם כאן. בדרך כלל מחירם גבוה מאוד ולא דומה למחיר צימר מצוי בחו"ל, שהוא הפשוט יותר.

 

לא מזמן נתקלתי במאמר אודות צימרים יוקרתיים ומיוחדים שתוכננו ונבנו על ידי אדריכלים בחלקים הכפריים יותר של אנגליה (דבון, קנט, סאופורק). המחירים נעו בין 800 ל-1,000 ליש"ט ללילה (כ-5,500 ש'). המקומות הללו מתהדרים במפרט עשיר ומרשים, והמחיר בהתאם.

 

נקודה נוספת ששווה להכיר היא הגביה על ה"אקסטרות" הנהוגה בצימרים לא מעטים בחו"ל. מה נחשב "אקסטרה"? תופתעו לדעת כי יש מקומות שמודדים את צריכת החשמל של הלקוח - ומחייבים אותו על כל קילו-וואט שצרך.

 

בצימרים רבים בחו"ל יש מזגן, אבל תשלמו על הצריכה שלו בנפרד. כך לעיתים גם

לגבי מתקני חימום המים והגז. בצימרים אחרים בחו"ל ייגבו מכם תשלום נפרד על שירותי הניקיון הבסיסיים שיוענקו לחדר בתום הביקור שלכם בו.

 

אני שומעת לא אחת קריאה לחזור למקורות, אל חדר הארוח הפשוט הנוח והזול. יש רק בעיה אחת - נראה שאיש לא יטרח להגיע למקומות הללו. הצרכן הישראלי כבר יודע לדרוש את "כל הפינוקים", ופשוט יוותר על מה שמציע פחות מזה. 

 

הכותבת מנהלת את אתר "מומלצימר ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשלם שקל, להנות באירו. אילוסטרציה
מומלצים