שתף קטע נבחר

מורים הפגינו בי-ם ות"א: "החינוך זקוק להחייאה"

על רקע מחאת האוהלים, הפגינו בתל אביב ובירושלים יותר ממאה מורים וסטודנטים שקראו לחזק את החינוך הציבורי. "החינוך הפך בעצם לעסק כלכלי", התלוננה מרצה מסמינר הקיבוצים. בינתיים, "מחאת הילקוטים" צוברת תאוצה

יותר ממאה מפגינים צעדו הערב (יום ב') בתל אביב ובירושלים וקראו לחיזוק החינוך הציבורי. בירושלים קראו עשרות מורים ופעילים חברתיים להפסקת הליכי ההפרטה, ובתל אביב נשאו יותר ממאה מורים וסטודנטים להוראה ארון שסימל את מצב החינוך.

 

המפגינים בירושלים , מורים המועסקים בקרן קרב או רשתות חינוך עצמאיות, נשאו שלטים עליהם נכתב "החינוך זקוק להחייאה" ו"יש חינוך פרטי אין צדק חברתי".

 

יובל סרי, מורה בתיכון בירושלים, אמר: "היום החלטנו, קבוצות שונות של מורים, להתאחד ולצאת למאבק משותף בדרישה מהממשלה לקחת אחריות על החינוך הציבורי ולהפסיק את הליכי ההפרטה כדי לצמצם פערים וליזום שיוויון הזדמנויות לכל תלמיד במדינה".


צעדת המורים בירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

בתל אביב, צעדו כמאה מורים וסטודנטים להוראה משדרות רוטשילד לגינת לוינסקי. הצועדים צעקו "ביבי ביבי תתעורר, החינוך שווה יותר", "מורים ומורות אינם עובדי קבלן" ו"מורים ומורות זה לא מותרות". 

 

המפגינים נשאו איתם ארון, ובסוף הצעדה אמרה זהבה ברקני, מרצה לחינוך בסמינר הקיבוצים: "הארון הזה ייקבר במטרה ליצור חינוך ציבורי חדש. גם בירושלים יצאה צעדה של מורים ושם הרופאים עושים לחינוך הציבורי החייאה. חינוך זה תכלית החיים, אני נמצאת כאן בשביל לדבר ולהעלות את המודעות על הסיבות שהביאו למותו של החינוך הציבורי בישראל. נראה שב-20 השנים האחרונות החינוך הופך להיות חינם למדינה ויקר לאזרחים, החינוך הפך בעצם לעסק כלכלי". 

 

"מתייחסים למורים כפקידים" 

דורון טימור, סטודנט לחינוך והוראות אזרחות, אמר ל-ynet: "המצב בבתי הספר כיום נוראי, מתייחסים למורים כפקידים ולא כמחנכים, ולכן חובה גם להעלות את המודעות לטיבו של החינוך הציבורי. חובה שיהיה בארץ חינוך חינם לכולם. אולי עכשיו נראה שהשינוי רחוק, אבל בשבועות האחרונים לומדים שכל דבר הוא אפשרי לשינוי בישראל".

 

יש לציין כי על רקע מחאתם של המורים, צפויים מחר משרד החינוך וארגון המורים לחתום באופן סופי על הרפורמה "עוז לתמורה" שאמורה לעשות מהפכה בלימודי החטיבה העליונה בישראל. על פי הרפורמה, המורים יעבדו 40 שעות בשבוע במקום 24, כפי שעבדו עד כה, ויקבלו תוספת של 42% לשכרם.

 

מחאה נוספת שצפויה להתחיל ביום חמישי הקרוב היא "מחאת הילקוטים", שלטענת

מארגניה, הורים ואנשי חינוך, מטרתה להיאבק בעלויות הגבוהות של החינוך בישראל, בהם ספרי הלימוד היקרים, השיעורים הפרטיים, תשלומי ההורים הגבוהים ועוד.

 

אורן יהי שלום, מנכ"ל תנועת חינוך ישראלי ומיוזמי המחאה אמר: "הציבור בישראל משלם כסף רב עבור חינוך שאמור להיות חינם ולא מקבל את התמורה. ראש הממשלה הבטיח לבצע רפורמה בחינוך, אך ההבטחות נשארו על הנייר. לילדי ישראל מגיע חינוך איכותי ושוויוני, כדי לצמצם את הפערים החברתיים ההולכים וגדלים. המפתח לחיזוק המעמד הבינוני והחברה בישראל טמון באיכות מערכת החינוך הציבורית, לצערנו בישראל של שנת 2011 מערכת החינוך הציבורית קורסת ומפגרת אחרי העולם המערבי".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה בירושלים הערב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים