שתף קטע נבחר

תתפלאו: יש כאלה שמתנדבים לקחת עבודה הביתה

זה היה קשה, אבל בסוף הצלחנו: מצאנו עובדים שנהנים לקחת את העבודה הביתה - ואפילו עושים את זה בהתנדבות. הודיה, שעובדת בחנות חיות, מטפלת ביותר מעשרה בעלי חיים בביתה, ואסתי שעובדת במשתלה, לוקחת הביתה את הדשנים וחומרי ההדברה כדי לא לגרום סבל לצמחים

רובנו לא מפסיקים לעבוד ברגע שאנחנו יוצאים מהמשרד, ו"לקחת את העבודה הביתה" זה כבר מזמן לא מושג גס.  מי לא מכיר את אותם קלסרים, תיקיות, הניירת שלא נגמרת והזמינות הבלתי פוסקת.
מציבים גבולות
איך מונעים מהקריירה להשתלט על החיים האישיים? / אתי קעטבי
שבעה טיפים שיעזרו לכם ליצור חיץ בין חייכם האישיים לקריירה שלכם ולהימנע מאובדן הפרטיות. מי אמר שכדאי לכם לקחת מחשב נייד מהעבודה?
לכתבה המלאה
 
ישנם אין סוף דברים שגורמים לנו להמשיך לעבוד מהבית, אחרי שעות העבודה ועל חשבון הזמן הפרטי והמשפחתי, "כי לא הספקנו".

 

אם לא די בזה, בעלי המקצועות השונים מוצאים עצמם פעמים רבות "עובדים" עבור אחרים בשעות הפנאי. אין רופא שלא מייעץ לחבריו, אינסטלטור שלא עוזר לדודתו, מורה שלא נעזרים בו - וכן הלאה.

 

אך מסתבר שישנם גם אחרים, שאינם נשחקים כמו רובנו – נהפוך הוא: הם נהנים לקחת את העבודה הביתה, ואף עושים זאת בהתנדבות, אולי כי מצאו בדיוק את העבודה הנכונה עבורם.

 

העבודה הולכת הביתה על ארבע

הודיה גלעדי, שעובדת ברשת חנויות חיות המחמד "פט-ביי", לוקחת איתה כלבים וחתולים חולים או חסרי בית כדי לדאוג להם. היא מחזיקה בבית עשרות כלובים לצורך העניין.

 

"אני עובדת בחנות 'פט ביי' ברמת אביב זה שנתיים וחצי, כמעט מהיום שנפתחה", אומרת הודיה. "לפני כן עבדתי כבנקאית והתפטרת במיוחד עבור עבודה זו. בשנה האחרונה אני גם מנהלת את החנות כאשר הבעלים לא נמצא.

 

"כל חיי אני מטפלת בחיות ונוכחתי כי ניתן לשנות מקצה לקצה חיים של חיה על ידי שיחה פשוטה עם בעליה - לפעמים חיה מקבלת יחס או טיפול שאינו מתאים פשוט מחוסר ידע".

 

"באופן קבוע, אני מגדלת שמונה חיות: שני חתולים בוגרים שכרגע נופשים אצל הוריי - מקסי בן ה-15 שאימצתי כילדה, וטוזיק בן ה-10, ששוקל כמעט 11 ק"ג", מוסיפה הודיה.

 


"תמיד יש אצלנו לפחות חיה או שתיים בטיפול". הודיה גלעדי (צילום: ארז גור)

 

"בבית שלי חיים שלושה חתולים: חתולה כמעט עיוורת, חתול שגידלתי במקום אמו מגיל שבוע, וחתול נוסף שפשוט הצטרף יום אחד. את כולם מצאתי", מספרת הודיה. "בנוסף, יש לי ארנבת ענקית בת חמש, תוכי ג'אקו בן שנה וכלבה מעורבת בת ארבע, שהיא יד ימיני בכל הקשור לטיפול בחיות נטושות או כאלה הזקוקות לשיקום. היא משחקת תופסת עם החתולים הגדולים יותר ועם החיות שאינן חתול או כלב (חמוסים, למשל), ואלופת העולם בשיקום כלב מבעיות התנהגותיות".

 

בנוסף, בביתה של הודיה יש שני מנשאי גורים - מעין אינקובטור קטן המיועד לגור חתולים וניתן לחימום עם כרית גומי. "אחת לחודשיים יש בבית גור יונק שננטש על ידי אמו ואני מגדלת אותו עד שיאכל לבד. ישנם שני כלובי מטר וחצי בהם חיה יכולה לשהות מספר שבועות עד שנמצא לה בית. למעשה, משום שחיות נטושות מגיעות לביתי בתדירות מטורפת, יש לי בבית תנאים מלאים לאשפוז ביתי: מתקני עירוי, תרופות נפוצות, מתקני חימום, מזון מכל הסוגים לכל החיות ועוד".

 

הודיה מספרת כי "בכל רגע נתון יש אצלנו לפחות חיה-שתיים בטיפול - קיפודים פצועים, חתולים, כלבים, יונים, תורים, שלו אחד עם רגל שבורה, צב עם רככת, חמוסים, מכרסמים.... אני מקבלת טלפונים בכל שעות היום והלילה על חיות במצוקה ולרוב מצליחה לסייע".

 

"לקוחות החנות, שרבים מהם מטפלים בלא מעט חיות בעצמם, מעבירים אלי חיות פצועות לטיפול ומתקשרים לסלולרי הפרטי שלי להתייעצויות. הקשר עם חלק גדול מהם כבר מזמן הפך לקשר חברי. כשהם נוסעים לחופשה הם משאירים לי את הכלב או החתול לשמור עליהם, אנחנו עוקבים יחד אחרי החתולים בגינה ליד החנות. למעשה", מסכמת הודיה, "אני חיה את התחביב שלי ואין הפרדה ברורה בין זמן עבודה לזמן בית".

 

חוששת לגרום לצמחים סבל

אסתי לויס-ישראל, העובדת ברשת המשתלות "וונדי", לוקחת אליה הביתה דשן, ריסוס וזרעים - ובודקת בעצמה שהם לא מזיקים לצמחים ואכן אפקטיביים. 

 

"הדבר הגרוע ביותר יהיה אם אני אמליץ לבעלי גינות על מוצרים שיגרמו סבל לצמחים. לדוגמה השבוע קיבלתי מדבקות נגד מזיקים של עצי זית, לפני שהמלצתי עליהם ללקוחות ניסיתי אותם אצלי בבית כדי לוודא שאני מוכרת מוצר אפקטיבי שימטיב עם העץ", אומרת אסתי.

 

"הדבר לא מקדם אותי לתפקיד גבוה יותר במשתלה, אך העובדה שאני עובדת על ידע אישי אמיתי עוזרת לי לקדם את המכירות. אני הכי משכנעת כשאני לא ממצמצת ולא מספרת סיפורים", מסבירה אסתי.

 

"זה חלק מהתפקיד שלקחתי על עצמי, אנשים רבים פועלים לפי הנחיותיי ואני לא יכולה להרשות שהוראותיי יזיקו לצמחים או יהרסו לאנשים גינות שהושקעו בהן זמן וכסף רב. עצם זה שאני יודעת שבזכות הבדיקות שאני עושה אנשים דואגים טוב יותר לצמחים שלהם כבר נותן לי את גמולי. אין הרגשה טובה יותר מלהצליח בטיפול בגינה". 

  


עובדת על בסיס אמת, לא כדי להתקדם. אסתי לויס-ישראל

  

"מדובר פה גם על המוניטין של רשת המשתלות", מסכמת אסתי, "ואני מאוד לויאלית למקור הפרנסה שלי. אם אנשים יקבלו ברשת הדרכה ברמה ירודה, הם יפסיקו להגיע ויעברו לקנות אצל מישהו מקצועי יותר. כיום יש מלחמה קשה מאוד בתחום הגינון ואסור להפסיק את ההתפתחות אף לא לרגע".

פורסם לראשונה 13/08/2011 16:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לרובנו העבודה לא נגמרת ביציאה מהמשרד
צילום: shutterstock
מומלצים