שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

הפריפריה במרכז: "באר-שבע תקבע פני המחאה"

עשרות אלפים צפויים להשתתף בהפגנה בשבת בבירת הנגב, רבים אחרים יגיעו לעצרות נוספות ברחבי הארץ. הרכבות לדרום יתוגברו כלקח משבת, ובמאהל בבאר-שבע נרגשים: "זו תהיה היסטוריה". בחדרה שונו 50 שלטי רחובות לשדרות רוטשילד

חודש ויום חלפו מאז שדפני ליף הקימה אוהל בשדרות רוטשילד ופתחה את מה שהפך למחאה החברתית הגדולה בתולדות מדינת ישראל - ובסוף השבוע מוקד המחאה הזו עובר לפריפריה. לקראת ההפגנה בשבת בבאר-שבע, שצפויה להיות הגדולה ביותר במחאות סוף השבוע, איימו מובילי מחאת האוהלים בדרום כי "אם ייקחו את האוהלים, המדינה תהיה מזועזעת".

 

מחאת האוהלים - בעמוד המיוחד של ynet

 

ברכבת ישראל החליטו לא לקחת צ'אנסים - בתקווה שהמראות מהשבת האחרונה לא ישובו. אחרי שנוסעים להפגנת הענק הקודמת בתל-אביב נתקעו בנתניה בגלל עומס, הודיעו ברכבת כי יתגברו את מערך הרכבות מאזור המרכז לבאר-שבע במוצאי שבת, לקראת עצרת המחאה שתתקיים בעיר. המשטרה אישרה לקיים את העצרת בהשתתפות של עד 30 אלף בני אדם, אך מארגניה מקווים כי מספר המשתתפים יעלה על כך ואמרו כי מהמרכז צפויים להגיע יותר מ-70 אוטובוסים.


בבאר-שבע נלחמים על הבית. ההכנות לעצרת הענק (צילום: רועי עידן)

 

"זו הולכת להיות ההפגנה הכי גדולה בבאר שבע. זו תהיה היסטוריה. לא היה דבר כזה בעבר", אמר כפיר בן זינו, אחד ממובילי המחאה בבאר-שבע, שגר במאהל בבירת הנגב. "העיר הולכת להיות מלאה במפגינים שיגיעו מכל רחבי הארץ - מתל-אביב, שדרות, אשדוד, מצפה רמון, ערד".

 

בן זינו כבר מביט לעתיד ומאמין כי ההפגנה מחר, שבמקביל אליה ייערכו עצרות גדולות גם באילת, אשקלון, דימונה, פתח-תקווה, מודיעין, אריאל, הוד השרון, רמת השרון, נתניה, עפולה ונהריה, היא רק הפתיח. "אנחנו מתכוונים בעוד חודש לעשות הפגנה גדולה עוד יותר בבאר-שבע, אליה יגיעו יותר אנשים. ההפגנה הזו היא רק ההתחלה, ובאר שבע היא זו שתקבע איך ייראו פני המחאה. אם יחליטו לקחת את האוהלים נשנה את סגנון ההפגנות. זה כבר לא יהיה מיקרופונים או שלטים. המדינה תהיה מזועזעת".


בירת הנגב דורשת צדק חברתי (צילום: רועי עידן)

 

גם לפני ההפגנות הגדולות נמשכו פעולות המחאה ברחבי הארץ. בחדרה שינו הלילה פעילי המאהל את הכיתוב על כ-50 שלטי רחובות במרכז העיר ל"שדרות רוטשילד", ולצד הכיתוב החדש הדביקו סימני דולרים ושקלים. לדברי הפעילים, מטרת הפעילות היא להראות ש"כל חדרה היא שדרות רוטשילד".

 

"ג' זה גלעד שליט"

היום בצהריים הפגינו 40 איש הפגינו ליד ביתו של שר הביטחון אהוד ברק במגדלי אקירוב בתל-אביב, וקראו "צדק חברתי וגלעד בבית". הם חסמו את הכביש הסמוך, קראו לברק להתפטר והניפו שלט: "ג' זה גלעד שליט, שיפור בדיור גם לגלעד". המפגינים ערכו "פסטיבל מספרי סיפורים" וציטטו בכירים במערכת הביטחון שהעבירו חוות דעת לא מחמיאה על תפקידיו השונים של ברק.


"ההנהגה חיה במגדל שן". ההפגנה ליד אקירוב (צילום: מוטי קמחי)

 

אורנה שמעוני, מהפעילות הבולטות במטה לשחרור שליט, פנתה בשם המפגינים

לברק: "רק השבוע שחררת ללא הסכם את אחד ממנהיגי חמאס ביהודה ושומרון, אז מדוע אתה לא מסכים לשחרר אסירים במסגרת עסקה? חסל את הפחד והחזר את גלעד".

 

אודי, בשנות ה-50 לחייו, הגיע אף הוא להפגנה למען שחרור שליט. הוא סבור כי המחאות החברתיות גוזלות את תשומת הלב הציבורית מסוגיית החייל החטוף. "זה לא שאנשים זנחו את זה, אבל קשה להגיע לכל ההפגנות. להנהגה שלנו לא אכפת והיא חיה במגדל השן. במצב הזה חייבים לשרוף את המועדון".

 

בהכנת הידיעה השתתף רענן בן-צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בבאר-שבע מכינים את השלטים
צילום: רועי עידן
ובחדרה משנים את שמותיהם
מפגינים למען שליט באקירוב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים