שתף קטע נבחר

איך לשנמך את קורות החיים?

לא מדובר בטעות - לפעמים אנחנו מחפשים עבודה ש"קטנה עלינו", ונאלצים לטשטש לשם כך את התפקידים הבכירים שעשינו בעבר. איך נמנע מהמעסיק הפוטנציאלי לפסול אותנו מחשש ל"כישורי יתר"? נתחיל בכך שננמיך קצת את האגו

יש מצבים בחיים, בהם אנשים רוצים לחפש עבודה שקצת קטנה עליהם - לא תואמת את ניסיונם ודורשת פחות ממה שיש להם להציע.

 

 

לעתים אנו פוגשים עובד בכיר שהחליט לערוך שינוי באורח החיים שלו ו"להוריד לחץ", או אמא שהחליטה לעבוד פחות שעות בתפקיד שלא יחייב אותה בזמינות טלפונית אחרי שעות העבודה. יש אפילו אנשים בגילאי 50 פלוס, אשר מעוניינים להותיר זמן פנוי לעיסוקים אחרים.

 

כמו כן, אנשים שנמצאים במהלכה של הסבה מקצועית, נאלצים להתחיל את התפקיד החדש מהמדרגה הראשונה שלו - כחסרי ניסיון. מסיבה זו, גם הם זקוקים לקורות חיים שעברו הורדת ניסיון והפחתת אינפורמציה שאינה רלוונטית לתחום אליו הם פונים כיום.

 

מדוע יש צורך ב-Downgrade בקורות החיים?

הסיבות הן אותן סיבות שבגינן עובדים מוכשרים יתר על המידה נפסלים על הסף עם התשובה המוכרת "אתם Over qualified לתפקיד". מדובר בחשש של המעסיקים לגייס עובד שיהיה קשה לניהול ובקבלת מרות, כי הרי מדובר בעובד שכבר ניהל, עשה וביצע - בסדר גודל גבוה יותר.

 

מצטרף לזה גם החשש שהעובד יאבד מהר עניין בתפקיד ויעזוב, או שידרוש סכום כסף גבוה מכפי שהמעסיק יכול לשלם בהתאם לתפקידי הניהולי שעשה בעבר. אבל העובד שולח קורות חיים עם כוונה ונכונות לעסוק בתחום שדורש פחות ניסיון ולא מעוניין שיפסלו אותו על הסף - אז מה עושים?

 

הראו שאתם מתאימים לתפקיד

כדי להצליח לבצע הורדה בקורות החיים, צריך להבין נקודה אחת חשובה: התפקיד העיקרי של מסמך קורות חיים, הוא לא להוות מסמך אוטוביוגרפי המגולל את כל קורות חיינו, אלא פשוט להסביר למגייס מדוע אנחנו מתאימים לתפקיד.

 

אך כשאנחנו מגיעים לכתיבת קורות החיים שלנו, מעורב גם פן פסיכולוגי ורגשי, שגורם לנו לרצות להראות ולהוכיח לאחרים את כל מה שאנחנו יודעים, ואת כל אשר עשינו בחיינו. מסיבה זו, רבים נוטים להפריז בתיאורים, להעמיס במידע ובעצם - לפספס בגדול...

 

כך תעשו זאת נכון

יש לשמור על מיקוד קורות החיים לדרישות המשרה, תוך שמירה על הקווים המנחים שהם הניסיון וההשכלה שלכם. זאת אומרת, שאין צורך לשקר ולהפחית בערככם, אלא רק להתמקד בתוכן הרלוונטי ובסיבה שבגללה אתם מבצעים את ההורדה הזו מלכתחילה.

 

  •  כתבו על ניסיונכם, אך מקדו את התוכן במה שרלוונטי לתפקיד אליו אתם מכוונים - לדוגמא, מנהל בכיר שהיה אחראי על כל פעילות הרכש הכוללת גם עבודה מול ספקים וניהול תקציב, יעשה נכון אם יכתוב את שם החברה ויציין בפירוט את עבודתו עם הרכש וידיעותיו הרלוונטיות בתחום ולא את כל נפח התפקיד הבכיר שעשה.

 

  • כתבו את האמת, אך השתמשו בשיקול דעת. למשל, ציינו את ההשכלה הרלוונטית שלכם אבל אם אתם פונים לתפקיד זוטר ויש באמתחתכם תואר דוקטור, אולי כדאי להשמיט את המידע הזה.

 

  • הדגישו את רצונכם לעבוד לטווח רחוק, נקודה אשר חשובה למעסיקים לגבי עובדים בעלי כישורי יתר.

 

  • ציינו במפורש - "מעוניין להשתלב בתפקיד X" ואל תניחו שהצד השני יבין זאת בעצמו.

 

  • התמודדו עם האגו שלכם וכתבו את קורות החיים למעסיק ולא לעצמכם. זכרו - אם זה לא כתוב, זה לא אומר שלא עשיתם את זה. דהיינו, אי ציון ניסיון, ידע ושבחים לא מוחק אותם מהרזומה שלכם.

 

  • גם אם ביצעתם הורדת ניסיון או השכלה בקורות החיים, אתם עדיין צריכים להתאים אותם למשרה המיועדת - זה יגזול רק כמה דקות מזמנכם, אך יעלה את הסבירות שיבחינו בהם.

 

ליאת בן תורה היא מומחית AllJobs לקורות חיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
קטן עלי - אז מה?
צילום: חגי דקל
מומלצים