שתף קטע נבחר

2012: רשות השידור לא תשקיע כחוק בתכני מקור

הוועד המנהל של רשות השידור אישר 16 מיליון שקלים להפקות מקור ב-2012, שהם כ-2% בלבד מסך הכנסות הרשות. זאת למרות מחויבותה להוציא 36% מהכנסותיה בשנה על הפקות מקור. מבקר המדינה העיר בעניין זה לרשות בדוח האחרון שלו

רשות השידור לא תעמוד בחוק על פיו עליה להוציא כ-36 אחוזים מהכנסותיה בשנה על הפקות מקור, במטרה לקדם את היצירה הישראלית. אתמול (א') אישר הוועד המנהל של הרשות הפקות שונות בסך של 16 מיליון שקלים. הכנסות רשות השידור עומדות בשנים האחרונות על כ-800 מיליון שקלים בממוצע לשנה, כלומר גם ב-2011 וב-2012 צפויה הרשות להוציא על הפקות המקור פחות משלושה אחוזים, כפי שעשתה בשנים 2009-2010.

 

 

עוד נקבע בחוק כי עשרה אחוזים מהכנסות הרשות יופנו להפקות מקור. על אף שהוועד המנהל אישר שמונה סדרות תעודה ודרמה לחציון הראשון של 2012, הרשות אינה צפויה לעמוד בחוק ולהגיע לקבוּע בו. על פי גורמים ברשות, מצב בו 36 אחוזים יוקצו להפקות מקור, ידרוש פרק זמן של כחמש שנים, בכפוף ליישום הרפורמה.

 

ניידות השידור של ערוץ 1. ומה עם הפקות המקור? (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
ניידות השידור של ערוץ 1. ומה עם הפקות המקור?(צילום: אלי מנדלבאום)

 

בין סדרות התעודה שאישר הוועד המנהל ניתן למנות את "ג'ני - האישה שידעה יותר מדי", מיני-סדרה על נסיבות מותה של ג'ני מיי, בעלת ידע בלוחמה בטרור וקשרים עם ארגוני ביון בישראל, ארצות הברית ומדינות רבות באסיה ואפריקה; הביוגרפיה האישית והאמנותית של יהודה עמיחי וסדרה על קהילת הבלוגרים בישראל.

 

בין תוכניות הבידור שאישר הוועד המנהל להפקה ניתן למנות את הריאליטי "בואו לסעוד איתי" שכבר נמצא בשלבי עבודה וסרט העוקב אחר חייה של רבקה זוהר. בתחום הדרמה ניתן למצוא את הסדרות "גיא אוני" המבוססת על ספרה של שולמית לפיד, "30 שקל בשעה" המספרת על עובדות ניקיון בחברת כוח אדם ותוכנית יומית בנושא איכות הסביבה.

 

"קדם פצצה" גם השנה?

סדרת תוכניות נוספת ומעניינת במיוחד היא "קדם אירוויזיון 2012" שתעקוב אחר האמן שייבחר לייצג את ישראל בתחרות. כפי שפרסמנו כאן בעבר, בעיות רבות מעלות ספק באשר להשתתפות ישראל בתחרות. ראשית, גמר האירוויזיון יחול ב-26 במאי, ערב חג השבועות, מה שככל הנראה ימנע את השידור החי; כמו כן, סדרת בעיות בטחוניות בנסיעת משלחת לאזרבייג'ן, מארחת התחרות הקרובה, כמו גם עלויות כספיות רבות, מהוות מכשול.

 

כפי שנודע ל-ynet, יו"ר הרשות אמיר גילת משוכנע כי יחסי הציבור וסיקור התחרות שווים את ההשקעה הכספית והוא מתכנן לעשות הכל כדי שישראל תשתתף באירוויזיון - גם במחיר שהתחרות לא תשודר בערב חג השבועות.

 

כזכור, מיליון שקלים וחצי הושקעו בשנה שעברה בתחרות קדם האירוויזיון ובארבע תוכניות דוקומנטריות שקדמו לו. בזיכרון הציבורי דווקא נצרבו התקלות הרבות במשדר בהנחיית אקי אבני ושירי מימון, שהגיע ל-10.1 אחוזי צפייה. מיד לאחר השידור החלו חילופי דברים והאשמות בין חברת "תוצרת הארץ" שנבחרה להפיק את המשדר לבין עובדי הרשות.

 

בסוף מרץ התכנסו חברי ועדת הטלוויזיה של הרשות, בראשות יו"ר הרשות ד"ר אמיר גילת, והנחו את מבקרת הפנים איתנה גרגור לבדוק את הכשלים שאירעו בשידור התחרות ולהציג את המסקנות בתוך שבועיים. נכון להיום, ועל אף פניות חוזרות ונשנות של ynet, טרם הוצגו מסקנות הדוח.

 

יו"ר הרשות אמיר גילת אמר לאחר אישור תקציב ההפקות כי "ההחלטה מאפשרת לנו להיערך כראוי לשיפור פניו של הערוץ הראשון וללוח שידורי החורף. ההחלטה מאפשרת לשחרר את הלחץ שנבע מכך שלא נמצא מקור מימון להפקות שכבר אושרו. פתיחת צוואר הבקבוק תאפשר לדון בהפקות חדשות שיגובשו בהתאם לחזון החדש של רשות השידור ומדיניות השידור של המוסדות המתגבשת בימים אלה".

 

מרשות השידור נמסר בתגובה: "מדובר במנה ראשונה מתוך כלל התקציב ל-2012, על פי מתווה הרפורמה הרשות אמורה להוציא 36% על הפקות מקור באופן מדורג לחמש שנים, ובכפוף לפרישתם של כ-700 עובדים מרשות השידור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר רשות השידור, אמיר גילת. "ההחלטה מאפשרת לשחרר את הלחץ"
צילום: אביב חופי
לאתר ההטבות
מומלצים