שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

התרגשות ותקווה: 2 מיליון תלמידים פתחו שנה

4,400 מוסדות חינוך השיקו את שנת תשע"ב, בפעם האחרונה ב-1 בספטמבר. בשלושה בתי ספר נרשמו שיבושים. בילקוט: מיגון חלקי בדרום, רפורמת "עוז לתמורה", מבחנים בינלאומיים ותזונה נכונה. וההורים? "אחרי חודשיים, חוזרים לעשות סנדוויצ'ים"

תם החופש הגדול. כ-1,942,000 תלמידי בתי הספר וגני הילדים פתחו הבוקר (יום ה') את שנת הלימודים תשע"ב בכ-4,400 מוסדות חינוך ברחבי הארץ. נוכח הכוונה לקצר את חופשת הקיץ הבאה, זוהי הפעם האחרונה בה נפתחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר.

 

פותחים את השנה בתיכון בבאר שבע בו נפל גראד (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
פותחים את השנה בתיכון בבאר שבע בו נפל גראד(צילום: הרצל יוסף)

 

בארבעה בתי ספר איימו בשביתה, אולם רק בשלושה התממש החשש: בבית הספר היסודי במועצה האזורית מרחבים סירבו ההורים לשלוח ילדיהם ללימודים עקב מחלוקת על מיגון בית הספר, בבית הספר מענית ברמלה קיימת מחלוקת באשר לזהות המנהל, ובבית הספר נר עציון בפתח תקווה הפגינו מאות תלמידים עם הוריהם במחאה על כך שבית הספר משמש לדבריהם "גטו של ילדים אתיופים" ותלמידיו לא פוזרו בבתי הספר ברחבי העיר. התלמידים אינם נכנסים לכיתות, ובהמשך מתכוונים להפגין עם הוריהם מול בניין העירייה.

 

חוזרים ללימודים - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

גם בביה"ס אורות נריה בבית שמש שבו לספסל הלימודים (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
גם בביה"ס אורות נריה בבית שמש שבו לספסל הלימודים(צילום: נועם מושקוביץ)

 

במוקד שנת הלימודים תעמוד תוכנית "עוז לתמורה" בתיכונים, המסיימת תהליך של כשלוש שנים, במסגרתו עברה מערכת החינוך שינוי עמוק ויסודי שהתחיל ברפורמה "אופק חדש" במסגרת גני הילדים ובתי הספר היסודיים. כחלק מהרפורמה החדשה, יזכו המורים להעלאת שכר בתמורה לשעות לימוד נוספות, וכן לתגמול על מצוינות בהוראה.

 

"משרד החינוך צועד בדרך נכונה, הצעדים יובילו להעמקת איכות ההוראה בישראל", אמרה פרופסור ענת זהר, מבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית ולשעבר יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך. "יחד עם זאת, צעדים אלו אינם מספיקים. יש בעיה במספר המורים המבוגרים וכן בחוסר במורים למתמטיקה ואנגלית. המגמה חיובית, אך יש לקיים פעולות ממוקדות ולמשוך מורים צעירים נוספים למערכת החינוך".

 

בלוז לחופש הגדול - כתבות אחרונות ב-ynet:

  • קפיצה לגובה: התיכונים שזינקו בנתוני הבגרות

  • סופרים קלוריות: האדונית והרוכל ייאבקו בהשמנה
  • לכיתה א' עם התיק שבחר אבא, שנהרג מגראד 

    נערכים ללימודים בקריית גת (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
    נערכים ללימודים בקריית גת(צילום: גדי קבלו)
     
    תזונה נכונה והשפעתה על הבריאות יובילו את נושאי הלימוד השנה, לאור מחקרים בינלאומיים שקבעו כי ישראל היא בין המדינות המובילות בעלייה בשיעורי ההשמנה בעולם. בישיבת ועדת החינוך בכנסת כבר הודיע השר גדעון סער כי יפעל נגד מכונות המזון בבתי הספר - גם באמצעות חקיקה. "אנחנו רוצים לשים דגש על נושאי תזונה נכונה, ומקווים כי אימוץ נורמות של היגיינה אישית ואורח חיים בריא יגביר את המודעות לנושא בבתים, בקהילה וברמה הלאומית", אמר סער.

     

    המבחנים הבינלאומיים של תלמידי כיתות י', שצפויים להתקיים במהלך חודש מאי, הובילו לפיתוח תוכניות לימוד חדשות לקראתם, ולוויכוח על החשיבות אותה מייחס המשרד להצלחה בהם. גם הלימודים הטכנולוגיים והרחבת מגמות הלימוד יודגשו במהלך השנה. "כדי שהתלמידים ישתלבו במקומות משפיעים ובתפקידים מרכזיים במשק הישראלי, אנו פותחים כל העת מגמות חדשות המותאמות לצרכי המשק", אמרה מנכ"ל קבוצת עמל, עו"ד רוית דום.

     

    חדר המצב של משרד החינוך (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
    חדר המצב של משרד החינוך(צילום: גיל יוחנן)
     

    באשר למיגון בתי הספר בדרום, שרבים מהם נמצאים בטווח הרקטות אך אינם ערוכים, אמר מנכ"ל משרד החינוך, ד"ר שמשון שושני, כי "האחריות על אבטחת העורף מוטלת על פיקוד העורף. כל מוסדות החינוך בקו הראשון בדרום ממוגנים וערוכים".

     

    חוזרים ללימודים - עוד כתבות ב-ynet:

  • העיוורים שבים ללמוד בלי ספרים: "תחושה קשה"
  • Game Over: צ'יפס אחרון וחוזרים לבית-הספר
  • משרד החינוך ביטל סגירת הכיתות בחינוך המיוחד

     

    לבד מלימודים בכיתות, פתחו 135 בתי ספר ברחבי הארץ את שנת הלימודים עם הרשת החברתית-לימודית "סיסמה לכל תלמיד", מיסודם ובמימונם של החברה לישראל וקבוצת עופר. מדובר בפרויקט מחשוב ההופך את ההורים, המורים והתלמידים לזמינים בכל שעות היום, ונועד לשפר את אמצעי ההוראה בבית הספר.

     

    גם מחאת האוהלים, שהגיעה לשיאה בחופש הגדול, נותנת אותותיה לקראת פתיחת השנה, ומשפיעה על חלק מהתלמידים. יוזמה חדשה, תחת הכותרת "לא סרדינים", קוראת לשביתה ב-4 בספטמבר ולאיוש מאהלים בשטחי בתי הספר במחאה על מצב מערכת החינוך. "גם בני הנוער צריכים לעשות משהו", אמרה ל-ynet רותם פורמן, שעולה לכיתה י"ב בתיכון "אוסטרובסקי" ברעננה. "אני נמצאת בשנה האחרונה שלי בבית הספר ותיכף נחשבת ממש לאזרחית. כרגע המחאה עבורי הרבה יותר חשובה מהציונים, ואם ביום ראשון בית הספר יעניש אותי, אני מוכנה לקבל את זה".
     

    פחד מאזעקה בבית הספר

    בבית משפחת לוי, המתגוררת ביישוב קדימה שבשרון, התכוננו שלושת הילדים לפתיחת שנת הלימודים בציפייה רבה. גיל הבכורה (15) עולה לכיתה י' בעוד אחיה האמצעי רון (11) עולה לכיתה ו', והבן הקטן, שי (6), ייכנס לראשונה לשערי בית הספר. "ההתרגשות בבית גדולה", אמרה ל-ynet אמם, טלי. למרות שהמעבר של בנה הקטן לכיתה א' "רוכך" בשנה שעברה בחטיבה הצעירה, "הוא מודה שגם הוא עדיין רוצה להישאר בגן ומתבאס כי הוא לא רוצה לעשות שיעורי בית. אחרי חודשיים, נחזור לעשות סנדוויצ'ים".

    הבן הקטן מתבאס משיעורי הבית. גיל ושי לוי מתכוננים ללימודים  (צילום: אלי לוי) (צילום: אלי לוי)
    הבן הקטן מתבאס משיעורי הבית. גיל ושי לוי מתכוננים ללימודים (צילום: אלי לוי)

     

    תלמידי הדרום, לעומתם, עוסקים עקב הנסיבות גם בנושאים אחרים. "אני הולכת לבית הספר בהרגשה טובה, אבל טיפה פוחדת אם תהיה אזעקה וכולם קצת חוששים", סיפרה שיר בנזינו, שתעלה לכיתה ח' בתיכון "טוביהו" בבאר שבע. יעקב, אביה של שיר ויו"ר ועד ההורים של בית הספר, הסביר כי לולא הקניות לקראת הלימודים, בתו לא היתה מתאוששת מהטראומה של נפילת הטילים לאחרונה בדרום. "היא חיה בחששות נוראיים ומפחדת. למרות הכל, היא התכוננה בכיף".



  • פורסם לראשונה 31/08/2011 23:49

     

    בהכנת הידיעה השתתפו יואב מלכה ורועי קייס
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מיגון בית ספר בנגב
    צילום: גדי קבלו
    אילוסטרציה. "משרד החינוך צועד בדרך הנכונה"
    צילום: shutterstock
    סער. דגש על תזונה
    צילום: גיל יוחנן
    מומלצים