שתף קטע נבחר
 

ארה"ב: בעלי חיות המחמד לא ערוכים לפינוי חירום

רגע אחרי שסופת ההוריקן "איירין" היכתה בארה"ב, סקר שנערך על ידי ארגון למען בע"ח חושף ממצאים מדאיגים: 35 אחוז מבעלי הכלבים והחתולים, אינם מוכנים למקרה של אסון טבע שיצריך פינוי חירום מהבית יחד עם חיות המחמד שלהם

בארה"ב עדיין מתמודדים עם התוצאות ההרסניות של סופת ההוריקן "איירין" בחיי בני אדם, נזקים לרכוש ולתשתיות באזור החוף המזרחי. השבוע פרסמה האגודה האמריקנית למניעת התאכזרות לבעלי חיים (ASPCA), סקר מיוחד על מוכנות תושבי ארה"ב לפינוי יחד עם חיות המחמד שלהן והתוצאות אינן מעודדות.

 

על פי הסקר שמומן על יד האגודה, התגלה כי 35 אחוז מבעלי הכלבים והחתולים בארה"ב אינם מוכנים למקרה של אסון שיצריך פינוי מהבית יחד עם חיות המחמד שלהם.

 

על פי תוצאות הסקר בצפון מזרח ארה"ב, השיבו 45 אחוז מבעלי הכלבים ו-42 אחוז מבעלי החתולים, כי אינם יודעים מה יעשו עם חיות המחמד שלהם במקרה של פינוי מהבית, לעומת 28 אחוז מבעלי כלבים ו-30 אחוז מבעלי החתולים בדרום ארה"ב, שם סופות ההוריקן נפוצות ביותר.

 

נציגי האגודה פועלים יחד עם ארגונים נוספים למען בעלי חיים באזורים מוכי אסונות טבע, הגיעו לסייע בחילוץ וטיפול במאות חיות מחמד בניו יורק ובאזורים שנפגעו בסופה הקשה ובהצפות הגדולות.

 

באגודה ציינו כי בשנה החולפת סייעו ליותר מ-18 אלף חיות מחמד ומשק ברחבי ארה"ב, במקומות שהוכו על ידי טורנדו, שיטפונות וסערות קשות. הם מעריכים כי למעלה מ-600 אלף חתולים וכלבים הושפעו עקב תנאי האקלים ואסונות הטבע ברחבי ארה"ב, והם קוראים לכל בעל חיות המחמד המתגוררים באזורים החשופים להוריקנים, להיערך מבעוד מועד למקרה של פינוי. 

 

 

ממחקר נוסף של האגודה עולה כי 85 אחוז מבעלי הכלבים ו-81 אחוז מבעלי החתולים מתכוונים לקחת עימם את חיות המחמד שלהם, במקרה של פינוי חירום מביתם. "אם הרשויות מורות על פינוי, כדאי שתקחו גם את חיות המחמד שלכם. אם המקום אינו בטוח לכם, אז הוא אינו בטוח גם לחיית המחמד שלכם", אומר טים ריקי, מנהל בכיר באגודה.

 

לדבריו, מאז אסון הוריקן קתרינה ב-2005, יש לאפשר לאנשים להתפנות יחד עם חיות המחמד שלהן, ומבדיקת נציגי הארגון, מרבית מהמקלטים בניו-יורק היו ידידותיים לחיות מחמד.

 

חיות המחמד השפיעו על הפינוי במלחמת לבנון ה-2

במחקר שנערך ב-2008 ע"י חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב, התגלה כי חיות המחמד השפיעו על הפינוי במלחמת לבנון השנייה. כרבע מבעלי חיות המחמד בצפון נשארו בביתם המופגז משום שלא היה פיתרון פינוי הולם לחיות שלהם בדרום. מנגד, רבים יותר נטשו את החיות והתפנו דרומה. החוקרים קראו למדינה למצוא פיתרון לחיות המחמד בשעת חירום - גם כדי לעודד אנשים להתפנות מאזור הסכנה. 

 

לדברי החוקרים, תוצאות המחקר הצביעו בבירור על נקודות תורפה המחייבות התייחסות לצורך היערכות עתידית למצבי חירום. "הנחנו כי משפחה או אדם שקשורים לחיית המחמד לא יתפנה ואכן קיבלנו הוכחה כי מי שמתייחס לכלב או לחתול כאל בן משפחה והקשר ביניהם הדוק יותר - יהיה מקום מגוריה של חיית המחמד בתוך הבית", הם הסבירו.

 

"26 אחוז מהנשאלים לא התפנו מבתיהם לאחר שלא מצאו פיתרון לחיות המחמד שברשותם; מרבית מהנשאלים - 63 אחוז - נאלצו להשאיר את הכלב בבית; 66.7 אחוז מהאנשים לא רצו להשאיר את הכלב בבית, אך הותירו אותו מחוץ למבנה; כ-20 אחוז השאירו את החיה ללא מזון ומים, דבר שחייב את הרשויות ומתנדבים לטפל באותם כלבים וחתולים".

 

עוד חדשות על כלבים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלב ובעליו בניו-יורק המוצפת
צילום: MCT
מומלצים