שתף קטע נבחר

המשטרה: להעמיד לדין את לחיאני על קבלת שוחד

המשטרה ממליצה להעמיד לדין את ראש העיר בת-ים בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועוד. בנוסף ללחיאני ממליצה המשטרה להעמיד לדין בכירים נוספים בעירייה. במקביל, התיק נגד השופט דנציגר נסגר בשל חוסר אשמה. לחיאני: "מודה על החקירה השקטה והמהירה"

המשטרה המליצה היום (ב') להעמיד לדין את ראש העיר בת-ים, שלומי לחיאני, בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועוד. בנוסף ללחיאני ממליצה המשטרה להעמיד לדין בכירים נוספים בעירייה. לעומת זאת, הוחלט להמליץ לסגור את התיק נגד שופט בית המשפט העליון, יורם דנציגר מחוסר אשמה. תיק החקירה נגד לחיאני יועבר מהיחידה הכלכלית במשטרה לפרקליטות, שתחליט האם להגיש כתב אישום נגד ראש העיר.

 

פרשת לחיאני - כתבות נוספות ב-ynet:

שופט העליון, שלומי לחיאני ו-823 אלף השקלים

המתלונן בתיק לחיאני: מפחד מרצח, מוכן לחזור בי

אחרי לחיאני: שני בכירים הורחקו מעיריית בת-ים 

 

בתגובה להמלצת המשטרה להעמידו לדין, אמר לחיאני ל-ynet בציניות: "אני מודה על החקירה השקטה והמהירה ומאחל שנה טובה".

 

לשכתו של לחיאני בעיריית בת ים, היום (צילום: הדר כהן) (צילום: הדר כהן)
לשכתו של לחיאני בעיריית בת ים, היום(צילום: הדר כהן)
 

לחיאני נעצר בסוף דצמבר 2009, במבצע מתוקשר של המשטרה מול מצלמות הטלוויזיה, כשנתיים לאחר שהחלה חקירה סמויה נגדו. החקירה נוהלה על ידי היחידה הכלכלית, בראשותו של תת-ניצב אבי נוימן, וכללה גם את רשות המסים ואת פרקליטות מיסוי וכלכלה.

 

מהחקירה עלה כי לחיאני בין היתר נטל הלוואות מעובדי עירייה בכירים, והחזיר אותם לעובדים במזומן. לטענת המשטרה, עובדים אלה היו בתפקידים שונים במטה הבחירות לראשות העיר, והם קודמו על חשבון אחרים שפוטרו מהעירייה. עוד טוענת המשטרה כי מצאה ראיות לכך שראש העיר קיבל הלוואות מבעלי עסקים פרטיים, ש"נזקקו" לאישורים שונים של העירייה, בעיקר בכל הקשור לתכנון ובנייה.

 

בנק ועיתון

המשטרה גם טוענת כי ראש העיר הסתיר את חלקו בבעלות על עיתון "גל גפן", והעובדה שהעירייה מפרסמת בעיתון שבבעלותו. כמו כן אמרו במשטרה כי העירייה נמנעה מלטפל בצעדי אכיפה נגד עסקים שעברו על החוק, כשלעסקים אלה זיקה לראש העיר עצמו ולבני משפחתו. נושא אחר עסק בכך שהעירייה, בתקופת כהונת לחיאני, פתחה חשבון בבנק איגוד במקביל למשא-ומתן שניהל ראש העיר מול הבנק להסדרת חובותיו הכספיים.

 

התיק עצמו הועבר לפרקליטות המדינה על מנת שהיא תקבע סופית איזה סעיפי אישום להגיש, אם בכלל, וכנגד מי מהמעורבים.

 

במהלך החקירה נחקר גם שופט העליון דנציגר. דנציגר היה סנגורו הפרטי של לחיאני. הוא נחקר בחשד שבאותה תקופה קיבל משרדו גם עבודות מעיריית בת-ים, ששילמה לו בתמורה מאות אלפי שקלים.

 המשטרה פתחה בחקירה כללית סביב נסיבות העסקתם של עורכי דין על-ידי העירייה, ובמסגרת זו גבתה עדות מדנציגר. היועץ המשפטי לממשלה אישר לחקור אותו באזהרה, והשופט מצדו הודיע בשעתו על יציאתו לחופשה.

 

ראש העיר הכחיש לאורך החקירה בכל תוקף את העבירות המיוחסות לו. "מנהיג ציבור שנגע בכספי ציבור, כאילו מחלל קדושה", אמר לתושבי העיר זמן קצר לאחר שהתפוצצה הפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלומי לחיאני
צילום: עופר עמרם
השופט דנציגר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים