שתף קטע נבחר

אובמה שולח חיילים לאפריקה: יסייעו מול המורדים

מאה חיילים ישמשו כיועצים במאבק בארגון "צבא ההתנגדות של האל", שמטיל אימה על היבשת מתחילת שנות ה-90

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הודיע אמש (יום ו') לקונגרס על שיגור מאה חיילים אמריקנים למרכז אפריקה כדי לסייע במאבק בארגון המורדים "צבא ההתנגדות של האל", האחראי לעשרות אלפי מעשי רצח, אונס וחטיפות.

 

עוד חדשות בעולם:

החיילים האמריקנים אמורים לייעץ ולסייע לצבאות המקומיים במאבק מול המורדים ובמאמצים ללכוד את מנהיגם ג'וזף קוני, אך לא ישתתפו בפועל בקרבות. חלקם נשלחו כבר השבוע לאוגנדה, וחיילים נוספים יישלחו לדרום סודן, הרפובליקה המרכז אפריקנית ו הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

 

למרות שמדובר במספר קטן של חיילים, המהלך מהווה התערבות יוצאת דופן של ארה"ב באפריקה. למרות שחיילים אמריקנים מוצבים בכמה מדינות ביבשת, ארה"ב הסתייגה בעבר מלשלוח חיילים שיסייעו להיאבק במורדים.

 

"מעשים נתעבים" 

"כוחותינו יספק מידע, עצות וסיוע לכוחות של כמה מדינות", כתב אובמה לקונגרס, "למרות שהכוחות האמריקניים יהיו חמושים ומצויידים לחלוטין, הם לא יילחמו בכוחות ה-LRA, אלא אם כן יצטרכו להגן על עצמם". במחלקת המדינה הדגישו כי מדובר בחלק ממאמץ נרחב לסייע במאבק מול המורדים, הכולל גם סיוע כספי.

 

הממשל האמריקני וארגוני זכויות אדם טוענים כי ארגון המורדים הרג, חטף ופצע עשרות אלפי בני אדם מתחילת שנות ה-90. כמו כן, נטען כי הארגון חטף נערים כדי לגייסם כחיילים ונערות כדי שישמשו

כשפחות מין. נגד המנהיג קוני הוגש כתב אישום ב-2005 בגין פשעים נגד האנושות באוגנדה מולדתו. לפי החשד, הוא מסתתר באזור הגבול בין סודן לקונגו.

 

באוגנדה בירכו על המהלך של אובמה, אך בארה"ב הוא התקבל ברגשות מעורבים. הסנאטור הרפובליקני ג'ון מקיין, שהתמודד מול אובמה בבחירות לנשיאות ב-2008, מחה על כך שהנשיא לא התייעץ עם הקונגרס לפני שקיבל את החלטתו. מאידך, עמיתו למפלגה ג'יימס אינהוף הביע תקווה שהמהלך "יסייע לשים סוף למעשיו הנתעבים של קוני, שגרמו למשבר באפריקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה. מהלך יוצא דופן
צילום: AFP
מומלצים