שתף קטע נבחר

מפעל כיתן פיטר 70 עובדים: "רוצים לסגור"

ראש עיריית דימונה בה שוכן המפעל, מאיר כהן: "בכל שבוע מגיע משם בנאדם עם דמעות בעיניים". לאחרונה חתמה הנהלת המפעל עם ועד העובדים וההסתדרות על הסכם עבודה לשנתיים, המבטיח לכל עובד תוספת שכר של 3%

מפעל הטקסטיל כיתן בדימונה פיטר בשנה האחרונה כ-50 עובדים, ובשנת 2010 - 20 עובדים נוספים, ואילו אף עובד אחד לא גוייס. מצבת העובדים במפעל עומדת כיום על כ-120 עובדים. כך עולה מנתוני שירות התעסוקה ועיריית דימונה, שהגיעו ל-ynet.

 

  • יזמי הנדל"ן נגד כיתן

 

לדברי ראש עיריית דימונה, מאיר כהן: "בכל שבוע מגיע משם בנאדם עם דמעות בעיניים. הם מפטרים בנאדם אחד בשבוע, כדי לא לעשות רעש, אבל מצבת העובדים במפעל יורדת כל הזמן".

 

"הפיטורים נעשים בצורה מתוחכמת שראוי למנהלי המפעל להתבייש עליה", אומר כהן, "אחת המנהלות הזוטרות אמרה לי: זהו זה, הם רוצים לסגור את העסק, הסיפור נגמר".

 

אם הם רוצים לסגור, למה הם לא סוגרים את המפעל וזהו?

 

"כי זה היה גורר כותרות בעיתונים, ואת זה הם לא רוצים".

 

יש טענה שבעל השליטה במפעל, נוחי דנקנר, מחזיק אותו למרות שהוא בחלק מהשנים לא רווחי ומפסיד כסף מתוך ציונות. למה שהוא יסגור אותו פתאום?

 

"אני מעריך מאוד את מה שדנקנר עושה, למרות שאני בספק אם המפעל לא רווחי, אבל בכל מקרה, קשה לי להאמין שדנקנר לא יודע. זה המנהלים הבכירים בשטח". 

 

מי ששרד זכה לתוספת שכר

הרעיון לסגור את כיתן עולה מדי פעם בישיבות הנהלת המפעל והחברה, אך נראה כי דנקנר אינו מעוניין לעשות זאת. אחד המנהלים בחברה לשעבר אמר בעבר ל-ynet: "אני ניסיתי ליצור מהלך של העברת הייצור למצרים, דווקא כדי להשאיר גרעין קטן של עובדים שימשיך לעבוד בארץ, ואולי גם יגדל בעתיד עם הייצור בחו"ל יגדל, כמו שקרה בדלתא. אבל לא הצלחתי". בתחילת השנה הנוכחית החלו להתפשט שמועות על כוונה לפטר עובדים השנה, וההנהלה הכחישה אותן מכל וכל.

 

עם זאת, יש לציין שההנהלה סיפקה לאחרונה הוכחה לרצינות כוונותיה להמשיך ולהפעיל את המפעל: ל-ynet נודע כי היא חתמה לאחרונה עם ועד העובדים וההסתדרות על הסכם עבודה לשנתיים, המבטיח לכל עובד תוספת שכר של 3%.

 

יהודית (שם בדוי) עבדה במפעל 17 שנה ופוטרה השנה. לדבריה: "הכל התנהל בסדר, עד שבאה אסתר אלדן, המנכ"ל החדשה, והתחילה לפטר עובדים. אבל עושים את זה זה אחד אחד, טיפין-טיפין. מצאתי עבודה מאז, אבל עדיין מרגיז אותי שאחרי כל כך הרבה שנים של עבודה קשה, קיבלתי רק 100% פיצויים. אפילו חצי גלגל של אוטו אי אפשר לקנות מפיצויים כאלה. הרבה מהחברים שלי לא מצאו עבודה מאז. דימונה זה לא מקום קל גם ככה".

  

מהנהלת כיתן נמסר בתגובה: "החברה חתמה על הסכם עבודה לשנתיים וחצי, בערב ראש השנה. כל 120 העובדים במפעל יקבלו תוספת שכר של 3% לצד הטבות רווחה נוספות, על אף הקושי בהמשך ייצור טקסטיל בארץ והתחרות הקשה. אנו תקווה לשנים מוצלחות במפעל".

 

המידע הראשוני הגיע באמצעות האי-מייל האדום 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל כיתן בדימונה
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים