שתף קטע נבחר

דיווח: צרפת ובריטניה יימנעו בהצבעה על פלסטין

הקרב על הרוב במועצת הביטחון: שתי החברות הקבועות לא צפויות להתנגד לבקשה הפלסטינית לקבלה מלאה לאו"ם, אבל גם לא יעניקו את קולן. גם קולומביה צפויה להימנע

אחרי סערת אונסק"ו - התקדים הפלסטיני והעונש מישראל - הזירה הדיפלומטית חוזרת להתמקד במועצת הביטחון. לפי דיווחים מהלילה (יום ו') המצטטים דיפלומטים באו"ם, צרפת, בריטניה וקולומביה מתכננות להימנע בהצבעה הצפויה על בקשת הפלסטינים להכיר בהם כחברה מלאה בארגון. 

 

משבר אונסק"ו - כותרות אחרונות:

בתגובה לאונסק"ו: "הוקפא מעבר כסף לרשות"

באן נגד הפלסטינים: 'לא מועיל' להתקבל לגופי או"ם

הפלסטינים: הבנייה - סטירה בפני הקהילה הבינ"ל

 

לפי רשת CNN, דיפלומט במועצת הביטחון טען כי צרפת מסרה על כוונותיה בפגישה סגורה של הוועדה שדנה בבקשת חברות באו"ם. דיפלומט אחר אמר שבריטניה הודיעה על כוונה דומה. ב-BBC דווח שגם קולומביה, שנחשבה מדינת מפתח במאבק בין ישראל וארה"ב לפלסטינים על הקולות במועצה - החליטה להימנע.

 

הפלסטינים מחפשים רוב של 9 מתוך 15 במועצת הביטחון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפלסטינים מחפשים רוב של 9 מתוך 15 במועצת הביטחון(צילום: AFP)

 

מועצת הביטחון, הגוף בעל סמכויות הביצוע, אמורה להתכנס בעוד שבוע כדי לדון בדו"ח שיעסוק בשאלה אם לקבל מדינה פלסטינית כחברה מלאה, כפי שביקש נשיא הרשות אבו מאזן במקביל לנאומו בעצרת הכללית בספטמבר. הצרפתים והבריטים תומכים בהקמת מדינה פלסטינית, אבל מתנגדים לצעדים חד-צדדיים שיפגעו באפשרות לחזור למשא ומתן.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

השבוע האחרון עמד בסימן קבלתם לראשונה בהיסטוריה של הפלסטינים במעמד מדינה לארגון רשמי של האו"ם - ארגון התרבות, המדע והחינוך אונסק"ו. למרות הצהרות על כך שהרשות תגיש בקשות להתקבל ל-16 סוכנויות בינלאומיות נוספות, שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, הודיע אתמול שזה לא יקרה - והם מתמקדים במועצת הביטחון.

 

בכל מקרה, בקשת הפלסטינים לא צפויה להתקבל, מאחר שארצות הברית, אחת מחמש החברות הקבועות במועצה, כבר הודיעה שתשתמש בזכות המוענקת לה ותטיל וטו. היא תידרש לכך רק אם הפלסטינים ישיגו רוב של 9 מתוך 15. עדיין לא ברור אם ומתי תתקיים ההצבעה.

 

אבו מאזן עם סרקוזי. איתם, אבל לא עד הסוף (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבו מאזן עם סרקוזי. איתם, אבל לא עד הסוף(צילום: EPA)

 

בספטמבר העריכו בישראל כי לבנון, סין, רוסיה, דרום-אפריקה, ברזיל והודו יעניקו לפלסטינים שישה קולות בטוחים, ואילו המאבקט ניטש בעיקר סביב פורטוגל, גבון, ניגריה, בוסניה וקולומביה. עם זאת, בינואר אמורות להתחלף חלק מהחברות, ותמונת המצב תשתנה.

 

אל-מאלכי אמר אתמול כי אם לא יושג הרוב הנדרש או במקרה שהאמריקנים יטילו וטו,

 הפלסטינים יגישו בקשות נוספות להתקבל לא"ום כמדינה. שר החוץ הפלסטיני הסביר כי מעמד של חברה משקיפה אינו מספיק. הוא ציין שמופעלים מאמצים רבים להשגת הרוב.

 

הודעתו של אל-מאלכי באו על רקע דבריו של מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שאמר שמאמצי הפלסטינים להתקבל לעוד גופים באו"ם "אינם מועילים להם ואינם מועילים לאיש".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה וסרקוזי. ארה"ב תידרש לווטו?
צילום: AFP
קמרון. בריטניה על הגדר
צילום: AP
מומלצים