שתף קטע נבחר

מרק גריסים ופטריות שמתאים לסערות

היום מצטרף מרק קלאסי לאוסף שלנו: מרק פטריות וגריסים, קטיפתי ועשיר שמומלץ להגיש עם לחם שחור וחמאה מתובלת

מרק פטריות וגריסים

 

המרכיבים ל-8 מנות

 

50 גרם פטריות שיטאקי מיובשות

1 כוס גריסי פנינה

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ

1 שן שום, קלופה וקצוצה

300 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות

מלח, פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

5 כוסות מים

‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה  

 

 

ההכנה 

1. שמים בקערה את פטריות השיטאקי, מכסים במים ושורים במשך 5 שעות. מסננים.

 

‭.2‬ שוטפים היטב את גריסי הפנינה, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ־45 דקות עד שהם רכים. מסננים ושוטפים במי ברז.

 

‭.3‬ יוצקים לסיר רחב את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים אותם עד הזהבה. מוסיפים את שני סוגי הפטריות, מלח ופלפל ואת אבקת המרק ומערבבים. מוסיפים את המים ואת הגריסים ומבשלים כ־40 דקות. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומסירים מהכיריים. מגישים.

 

 


מרק פטריות וגריסים. מומלץ להגיש עם לחם שחור (צילום: כפיר חרבי)

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק פטריות וגריסים. טעם של בית
צילום: כפיר חרבי
פטריות שמפיניון. במתכון משתמשים בהן וגם בפטריות שיטאקי
צילום: index open
לחם שחור פרוס: מומלץ להגיש עם המרק הזה
צילום: חן מיקא
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים