שתף קטע נבחר

מתמחי איכילוב ומאיר מעכבים את אישור ההסכם

הסיכומים שהושגו בין האוצר להסתדרות הרפואית אושרו כבר על ידי הרופאים המתמחים בשיבא, רמב"ם והדסה, אך בתל אביב ובכפר סבא בחרו המתפטרים להשיב במיילים אישיים. "הסתפקו בפירורים", אמר מתמחה בשיבא

הניתוח אולי יסתיים בהצלחה, אך הרופאים לא מרוצים. רוב רובם של המתמחים והמומחים הצעירים שהגישו מכתבי התפטרות, יצביעו, ככל הנראה, בעד הסיכומים שיתווספו להסכם הקיבוצי שנחתם. התחושות, עם זאת, נותרו חלוקות. "אנחנו מבינים שאין פה בשורה - לא הצלנו את הרפואה בישראל, אבל נכון לעכשיו, זה הטוב ביותר שיכולנו לקבל", אמר ל-ynet ד"ר גיל הר-זהב, מתמחה בבית החולים שיבא, בעוד חברו מכריז כי הרופאים "הסתפקו בפירורים".

 

בעוד בשיבא, ברמב"ם ובהדסה אישרו את ההסכם, מתמחי בתי החולים איכילוב ומאיר עיכבו את חתימתם, והודיעו כי הם יאשרו את ההסכמות באמצעות מייל אישי. המהלך יביא לעיכוב אישור ההסכם כולו, אך לא יישא עמו כל פעולה אפקטיבית מלבד הבעת מחאה על פרטיו.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

בין היתר, יקבלו הרופאים המתמחים מענק של 60 אלף שקלים, שיחולק לשני שלבים: חציו לאחר שלב א' של ההתמחות, והיתר לאחר שלב ב'. סעיף זה בהסכם התאפשר לאחר הסטת חצי אחוז מסכום ההסכם כולו - כשלושים מיליון שקלים - לטובת הנושא.

 

נציגי האוצר וההסתדרות הרפואית, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נציגי האוצר וההסתדרות הרפואית, היום(צילום: מוטי קמחי)
 

בנוסף, הוחלט כי בתי החולים ישלמו "קנס" בגובה 600 שקלים עבור העסקת מתמחה בלמעלה משש תורנויות בחודש. כדי שרופאים לא "ינצלו" מנגנון זה כדי להגדיל את משכורתם, יערכו המחלקות ממוצע של התורנויות שבוצעו על ידי כל אחד מהמתמחים במשך 4 חודשים. אם כמות התורנויות לא תעלה על שש עבור כל אחד מהם, לא יוטל קנס זה.

 

כדי לשמר את המומחים הצעירים במערכת הציבורית גם בשעות אחר הצהריים והערב, יתאפשר ביצוע "תורנויות שליש" - עד השעה 21:00. מומחה צעיר שירצה לבצע תורנויות מסוג זה, יוכל לעשות כן על פי הצורך הרפואי במחלקתו. ארבע תורנויות כאלו בחודש יזכו אותו בביצוע שתי כוננויות (אחת במיון ואחת במחלקה) בהן יגיע לבית החולים רק במקרה חירום. על כמות עבודה זו, יקבל הרופא המומחה סכום של כ-7,000 שקלים בחודש, כאשר החילוק לשכר שעתי עומד על למעלה ממאתיים שקלים לשעה. אם יחליט לבצע "תורנויות חצי" ארוכות יותר, יקבל תוספת גדולה יותר.

 

הפגנת סטודנטים לרפואה בתל אביב (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנת סטודנטים לרפואה בתל אביב(צילום: גיל יוחנן)
 

סעיפים אלו נוספו לשירות ההסעות - שיופעל בשיתוף עם זה של האחיות - וליום החופש לאחר תורנות סוף שבוע, מלבד יום המנוחה שכבר קיים לאחר כל תורנות. למעשה, הנושא היחיד שלא סוכם עדיין הוא "נקודת הבדיקה" של ההסכם. לעת עתה, זו נקבעה לתחילת 2015, אז ייבדק יישום ההסכם בפועל, אך בתקופה זו לא יוכלו הרופאים לשבות שוב.

 

רגשות מעורבים בבית החולים שיבא עם חתימת הרופאים המתמחים על המתווה להסכם החדש. "אנחנו מבינים שאין פה בשורה - לא הצלנו את הרפואה בישראל, אבל נכון לעכשיו, זה הטוב ביותר שיכולנו לקבל", אמר ל-ynet ד"ר גיל הר-זהב, מתמחה בבית החולים.

 

מתמחים מוחים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתמחים מוחים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

גם לאחר שחזרו לעבודתם, הביעו חלק מהרופאים בבית החולים שיבא אי שביעות רצון. "הבנו שבשלב הזה, זה או לקבל את ההסכם שהציגה ההסתדרות הרפואית או את העקרונות האלו, אבל אני חושב שגם אזרחי מדינת ישראל ואפילו גם באוצר כבר יש הבנה שתנאי ההעסקה של הרופאים לא יכולים להיות כך, ואני מקווה שזה יועיל לנו בהסכמים העתידיים", הדגיש הר-זהב.

 

ד"ר יאיר לנדאו, מתמחה בבית החולים, היה עוד פחות מרוצה מההישגים. "לא באמת השגנו משהו, אבל יש את אלו שמסתפקים בפירורים. אני, בשביל השקט הנפשי שלי, יצאתי לפני סוף ההצבעה כדי שלא יגידו שאנחנו גרידיים והסכמנו רק לכסף. שום שיפור של המערכת לא הושג". באשר לתוכניותיו העתידיות, הבהיר לנדאו כ "מעולם לא

הפסקנו לעבוד למעשה, אז אני ממשיך לעבוד כרגיל, אבל בוא נגיד שהעתיד לא ורוד עבור מערכת הבריאות".

 

מנהל המרכז הרפואי שיבא, פרופסור זאב רוטשטיין, בירך על ההסדר החדש ואמר כי הוא "מחזיר את בתי החולים בישראל לעבודה סדירה ומוריד את עננת ההתפטרות שריחפה על כל המערכת הציבורית". לדברי רוטשטיין, "ההסדר שגובש מחזיר במעט את הטעם והחשק לרופאים הצעירים על מנת שיחזרו לעבוד ולשרת את המסגרת הציבורית. זהו צעד קטן לטובת הרפואה הציבורית, אבל צעד גדול לטובת המתמחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילן לוין, הממונה על השכר באוצר
צילום: מוטי קמחי
סטודנטים מפגינים מול משרד ראש הממשלה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים