שתף קטע נבחר
צילום: index open

כשהנוף נכנס מהחלונות: ביקור בבית כפרי

בית בישוב מבודד עוצב כך שהנוף הירוק מסביב ייכנס פנימה. שני מפלסים, מרפסות קטנות וחצר ירוקה עם תנור אבן - יצרו את החלום הרטוב של כל מי שחולם לחיות בטבע. צפו בתמונות

ביישוב ותיק ומבודד, שסביבו בעיקר גבעות טובלות בירק, נבנה בית באזור ההרחבה, הממוקמת על צלע גבעה שפונה אל הנוף. הקו העיצובי המוביל הוא מצד אחד הקפדה על פשטות ושלמות, קצת כמו הבתים של פעם, ומצד שני קלאסי ורך עם נגיעות כפריות.

 

תוואי השטח היה מרכיב חשוב ומרכזי בתכנון הבית, יחד עם הרצון של הבעלים ליצור מקום מכניס אורחים, מתאים לילדים מתבגרים ואיך לא - נוף שייכנס פנימה.

 

 

כבר מרגישים את החמימות. הכניסה לבית (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
כבר מרגישים את החמימות. הכניסה לבית(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
  

 

בחוץ: בחירת החומרים למעטפת החוץ והפנים המשיכה את התפיסה של פשטות וטבעיות שלא מנקרת עיניים; הטיח החיצוני בגוון בהיר, רעפי החרס מגוונים והחלונות בעלי מסגרת בגימור צבע שמנת. בגלל אילוצי השטח נבנה הבית נמוך ב- 2 וחצי מטרים מקו הרחוב, וכך קרה שהבית והחצר תוכננו במפלס אחד ללא צורך במדרגות.

  

 

רעפי חרס וטיח בהיר. חזית הבית (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
רעפי חרס וטיח בהיר. חזית הבית(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

 

היציאה מהבית נעשית ישירות לטבע אל חצר רחבת ידיים ולא אל מרפסת מנותקת מהקרקע. באותה חצר בנה בעל הבית, חובב הבישול והאירוח, תנור עצים עשוי אבן - פריט שמשתלב יפה עם התפיסה הטבעית של המקום ועושה חשק לפרוש שק שינה בערב קריר ולהביט על הירח בזמן שעולים ממנו קולות האש וריח התבשילים.

 

רק מחכים לתבשיל שייצא. תנור האבן שבחצר (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
רק מחכים לתבשיל שייצא. תנור האבן שבחצר(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
 

 

נכנסים: הבית חולק לשני אגפים – מפלס תחתון שבו אגף חדרי השינה ואגף המגורים ומעליו המפלס העליון שבו ממוקמת יחידת שינה נפרדת של הבן הגדול. האגפים תוכננו כיחידות נפח שלמות ונפרדות כשבחלק המרכזי שמקשר בין האגפים ממוקמים חלל הכניסה, פינת עבודה הפונה לפטיו, שירותי האורחים והמטבח.

 

אגף המגורים מתוכנן בצורת האות L שחובקת מרפסת שהיא גם חלק מהחצר האחורית והחלל הפנימי מתוכנן כך שפינת האוכל נמצאת במרכז השטח ומחברת בין המטבח לסלון. הריצוף ייחודי ועשוי טרצו שומשום מלוטש בגוון אבן כורכר – אבני הריצוף שלוטשו יצרו משטח אחיד ללא חריצים וכעת הוא נהנה מהיופי של הפשטות הדהויה אך עם זאת יוקרתי ואסתטי.  

 

קלאסי וכפרי. זוית בחלל הציבורי.  (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
קלאסי וכפרי. זוית בחלל הציבורי. (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
 

 

המטבח: כאן מתאפיין החלל בקווים רכים ונקיים ובסגנון כפרי אך מעודן ולא עמוס, אולי אפילו מעט נזירי – מה שנותן תחושה של מרחב מאוורר. הארונות בגוון שמנת, השיש בהיר גם הוא וחלונות הזכוכית הגדולים והחשופים מאפשרים כניסה של אור טבעי. 

 

פרקטי ומאוורר. המטבח.  (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
פרקטי ומאוורר. המטבח. (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

 

האי בין המטבח לפינת האוכל ממשיך את תפיסת הגדרת המקום ומאפשר ישיבה משיני צידיו, לא תופס שטח גדול מדי בחלל ומשדר פרקטיות- כסאות עץ גבוהים בצבע לבן סביבו, ומעליו תלויים שלושה גופי תאורה מוארכים שמפיצים אור צהוב וחם.  

 

הסלון: בסלון מוקמה פינת ישיבה שמורכבת מספת עור כהה וכורסאות עץ מרופדות בגווני תכלת וחום. ליד הקיר ניצבת שידה פשוטה ועליה מכשיר רדיו מיושן שכאילו נלקח מימי קום המדינה.

 

אור נכנס עמוק אל תוך הבית. הסלון (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
אור נכנס עמוק אל תוך הבית. הסלון(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

 

שטיח פרסי בגווני בורדו-אדום ניצב במרכז החלל ועליו שולחן עץ בהיר ומשופשף. ארבעת החלונות הגדולים, שמשמשים גם כדלתות אל החוץ, לא מוסתרים מאחורי וילונות ומאפשרים לירוק שבחוץ להיכנס לחלל הסלון ולהאיר אותו ברכות. 

 

כאילו נלקח משנות הארבעים. הסלון (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
כאילו נלקח משנות הארבעים. הסלון(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

 

חדרי השינה: אגף חדרי השינה כולל שני חדרי שינה לילדים, שירותי ילדים ויחידת הורים. האגף מתוכנן כמלבן שלם שפונה לחצר הקדמית שהפכה לפרטית ומוגנת בשל הפרשי הגובה בין הרחוב לחצר. יחידת ההורים פונה לנוף ומילת הקוד בה היא: פשטות. החדר לבן, נקי ומשדר משהו טהור.

 

ישוט אמיתי בחדר. הנוף שנשקף מחדר השינה (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
ישוט אמיתי בחדר. הנוף שנשקף מחדר השינה(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

 

החלונות הפונים לנוף מכוסים וילונות תחרה עדינים, כמעט בלתי נראים. הקירות לבנים וחשופים אף הם, מה שמאפשר לנוף הנכנס פנימה להיות הקישוט המשמעותי ביותר בחלל. חדר הרחצה של יחידת ההורים בעל עיצוב כפרי מסוגנן גם הוא עם יחידת אחסון מעץ בהיר ובה ידיות במראה עתיק שתופסות את מירב החלל, על הקיר תלויה מראה בעלת מסגרת נחושת כבדה והרצפה עשויה פרקט חום וכהה.

 

עתיק וחמים. חדר הרחצה של ההורים.  (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
עתיק וחמים. חדר הרחצה של ההורים. (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

 

לטובת הבן המתבגר מוקמה יחידה שינה נפרדת ממוקמת בקומה השנייה. מעבר ליתרונות המעשיים של יחידת שינה נוספת בנפרד, העשירה הקומה גם את החוויה הפנימית של כל הבית, ויחד עם מרפסת עץ מקורה בגג רעפים אדום ופונה לנוף הפכה לאלמנט המשמעותי ביותר באגפי הבית.

 

 

ירוק בתוך הבית. המרפסת שבסלון (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד ) (צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )
ירוק בתוך הבית. המרפסת שבסלון(צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד )

  

אז נכון, גג רעפים אדום, תנור אבן בחצר ונוף עוצר נשימה אולי לא בהכרח מספיקים בשביל לעזוב ממש עכשיו את העיר המפויחת, אבל מה שבטוח הוא שבית כזה עושה נעים בעין וגורם לרבים מאיתנו להמשיך ולחלום על יום רחוק שבו יעברו לגור בבית שקט בכפר עם נכדים שיתרוצצו על הדשא. וכן, לפעמים להיאחז בחלום, זה הרבה יותר ממה שנדמה לנו.

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביקור בית עתיק
צילום: ברק פאוסט/ארנון אשד
מומלצים