שתף קטע נבחר

העולם התבונן בקצב נכנס לכלא: "יום מריר-מתוק"

ב"לוס אנג'לס טיימס" דיווחו כי דלת בית הסוהר סגרה מאחוריה גם "דרמה משפטית, ציבורית ואישית שהסעירה את המדינה במשך חמש שנים וחצי", ב-AP ניסו להסביר מדוע הישראלים חשים גאווה מהולה בבושה, וב"ניו יורק טיימס" תיארו באופן ציורי את רגעיו האחרונים של קצב בביתו. כך נראה הסיקור העולמי

אחרי יותר מחמש שנים של מאבק משפטי, נכנס הבוקר (יום ד') הנשיא לשעבר משה קצב לכלא בגין אונס, מעשים מגונים והטרדה מינית. בישראל "כיכב" האירוע שעות ארוכות בכותרות הראשיות של כלי התקשורת, אך גם בעולם דיווחו בעניין על הפרשה ש"היפנטה וזיעזעה את מדינת ישראל".

 

האסיר מספר 1 - הכתבות האחרונות:

קצב קיבל מספר בכלא: הוא אינו מוגדר כאובדני

לא כמו ענת קם: למה קצב הוכנס עם רכב לכלא?

משה קצב: גילה לצדי בכל הכוח, הייתי נאמן לה

קצב בכלא, א' שנאנסה: "מקווה שהסיוט נגמר"

 

סוכנות הידיעות AP דיווחה כי מדובר ב"יום מתוק-מריר עבור ישראל", שמצד אחד "מתביישת" בפשע החמור של מי שכיהן בתפקיד כה רם, אך מצד שני "גאה" בכך שהוכיחה שאפילו נשיא שווה בפני מערכת המשפט. הסוכנות אף ראיינה בטלפון את הנשיא לשעבר לפני כניסתו לכלא. "הם שולחים אדם חף מפשע לכלא", אמר קצב בראיון, "נקודה".

 

הראיון עם קצב ב"ניו יורק טיימס" ()
הראיון עם קצב ב"ניו יורק טיימס"

 

"הנשיאות הישראלית היא מוסד טקסי בעיקר", נכתב בדיווח, "שאותו ממלאים בדרך כלל מדינאים ותיקים, שהציפייה מהם היא שיתעלו מעל הפוליטיקה וישמשו כאות מוסרי. לכן, נראו ההאשמות נגד קצב מזעזעות יותר".  

 

בסוכנות הידיעות דווח גם כי קצב נראה "נסער והמום" כאשר יצא מביתו אל הכלא והאשים את הרשויות בכך שהתעלמו מהראיות שהיו יכולות לזכות אותו. "בהיעדר ראיות פורנזיות, התובעים בנו את התיק שלהם כמעט לגמרי על עדויות", הזכירו, "מומחים משפטיים אמרו כי הדמיון בין העדויות של הקורבנות, שלא הכירו אחת את השנייה, כנראה הובילו להרשעה".

 

ב"ניו יורק טיימס" היוקרתי לא הסתפקו בשיחת טלפון עם קצב, ושלחו את הכתב בישראל, איתן ברונר, לביתו בקריית מלאכי. "ביתו הצנוע בעיירת המהגרים הזו התמלא ביום שלישי בנכדים ומברכים", דיווח ברונר, "טלפונים צלצלו. שכנים עם פנים קמוטי שמש הציעו חיבוקים. רבנים במגבעות גבוהות בירכו". 

 

הדיווח ב-BBC על כליאתו של קצב ()
הדיווח ב-BBC על כליאתו של קצב
  

"כשהייתי נשיא, קיבלתי 10,000 בקשות חנינה", סיפר קצב לברונר, "כולם וטענו

שנפלו קורבן לאי-צדק. אני כל כך מצטער שמייד דחיתי את הטענות הללו. עכשיו אני מאמין שחלק מהם באמת היו חפים מפשע". 

 

ב"לוס אנג'לס טיימס" סיפרו על נסיקתו הפוליטית של "הילד שהיגר מאיראן" והגיע למשרת הנשיא, עד שנאלץ לפרוש בשנת 2006. "הדלת שנסגרה מאחורי משה קצב", נכתב בעיתון, סגרה מאחוריה גם "דרמה משפטית, ציבורית ואישית שהסעירה את המדינה במשך חמש שנים וחצי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגעי החופש האחרונים
צילום: רויטרס
קצב בפתח ביתו, הבוקר
צילום: אבי רוקח
מומלצים