שתף קטע נבחר

"ציוד ריגול הועבר מישראל לאיראן דרך דנמרק"

האתר "בלומברג" מדווח כי במשך שנים הועבר ציוד טכנולוגי מתקדם ישראלי לאיראן, שנועד לעקוב אחר תנועה אינטרנטית. השיטה: חברה בדנמרק שהסירה את האריזה הישראלית ושלחה את הציוד ל"חוסיין". החברה מכחישה אך עובדים לשעבר טוענים: כולם ידעו מה היעד הסופי

ציוד מעקב אינטרנטי שמקורו בישראל הועבר במשך שנים לאיראן. כך עולה מתחקיר שמפרסמת היום (יום ו') סוכנות הידיעות הכלכלית "בלומברג". על פי התחקיר, מדובר בציוד טכנולוגי מתקדם שנועד לספק מידע על תנועה ברשת, ונשלח למדינה המוסלמית מחברה בדנמרק, שקנתה אותו מחברת "אלוט" הישראלית. החברה מכחישה כי ידעה, או הייתה יכולה לדעת, על מכירת הציוד לאיראן. 

 

ומנגד: מערכת הביטחון ביטלה עסקה עם טורקיה בשל חשש לזליגה לאיראן

 

מהתחקיר עולה ש"אלוט", שלחה את מוצריה למפיץ בדנמרק, "רנטק". שם הסירו העובדים את האריזות ואת התוויות המציינות שיוצרו בישראל, וארזו את הציוד מחדש. הציוד הבלתי מזוהה נשלח לאדם בשם "חוסיין" באיראן. חוסיין מתואר כ"מפיץ לענייני טכנולוגיה נעים הליכות" ששותפיו בישראל ובדנמרק הכירו רק בשמו הפרטי ובזכות האנגלית המעולה שבפיו. המשלוח היה חוקי על פי החוק הדני.

 

משרדי "אלוט" בהוד השרון, היום (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
משרדי "אלוט" בהוד השרון, היום(צילום: עידו ארז)

 

בתחקיר מצוין עוד כי לא ברור מי היו לקוחותיו של אותו "חוסיין" ומה הייתה מטרתו הסופית של אותו ציוד, אך נכתב כי טכנולוגיה דומה שמקורה במערב שימשה משטרי דיכוי במזרח התיכון בכך שאפשרה להם ליירט מסרונים ואימיילים, לתעד פעילות ברשת ולאכן טלפונים סלולריים.

 

עוד בערוץ החדשות:

כשאסד ישתגע. מה הכוחות של צבא סוריה?

איתו ובלעדיו? הצבא ששולט לצד קים ג'ונג און

בריטניה: השתכרה והתגלגלה לפסי הרכבת. צפו

 

גורמים במכס הישראלי ובמערכת הביטחון אמרו ל"בלומברג" כי ארגוניהם לא ידעו שהמערכות הטכנולוגיות נמכרות למדינת האויב. הכתב מציין כי בדנמרק קיים תיעוד בכתב של ההעברות. הרשויות בדנמרק העבירו לידי "בלומברג" מסמך המעיד על מכירה שביצעה החברה הדנית כבר ב-2006. עם זאת, שמו של הלקוח האיראני לא נמסר.

 

עובדים לשעבר: "כולם ידעו"

שלושה עובדים לשעבר של "אלוט" סיפרו ל"בלומברג" על "חוסיין", וטענו כי בחברה ידעו שיעדו הסופי של הציוד הוא איראן. מנגד, "אלוט" עצמה מכחישה זאת, ונציג מטעמה אף אמר לאתר כי הנושא נבדק עם החברה הדנית,

 ואם אכן נשלחו מוצריהם לאיראן הרי שמדובר ב"הפרת חוזה".

 

לטכנולוגיה שמוכרת "אלוט" יש שימושים מסחריים, אך היא שימשה גם ליירוט אימיילים, למשל בתוניסיה, ואף מאפשרת לשנות את תוכנם. היא יכולה למנוע התחברות אנונימית לרשת, ו"בלומברג" מצטט מומחה שטוען כי היא הביאה למעצרים ועינויים במדינות כמו איראן.

 

לעומת זאת טען נציג החברה כי הציוד שנמכר ל"רנטק" מתאים לניהול תנועה אינטרנטית בתוך חברה מסחרית ולא מסוגל לשמש למעקב אינטרנטי בקנה מידה נרחב.

 

בידיעה מצוין כי "אלוט" נסחרת בבורסה בתל-אביב ובנאסד"ק, ודיווחה בשנה שעברה על הכנסות של 57 מיליון דולרים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
על פי הדיווח, הטכנולוגיה עוקבת אחר תנועת גולשים
צילום: shutterstock
משרדי "אלוט" בהוד השרון
צילום: עידו ארז
מומלצים