שתף קטע נבחר

בתו של נשיא איראן בעבר רפסנג'אני הועמדה לדין

פאיזה האשמי הרפורמיסטית נחשבת לדוברת בולטת נגד המשטר השמרני, והייתה פעילה במיוחד בהפגנות נגדו ב-2009. כעת היא עומדת לדין בגין "תעמולה נגד השלטונות"

בתו של נשיא איראן לשעבר, אכבר האשמי רפסנג'אני, הועמדה לדין באשמת "תעמולה נגד המשטר". כך דיווחו היום (שבת) כלי תקשורת במדינה. האישום מגיע ביום שבו החל שלב מכריע בבחירות לפרלמנט באיראן, שייערכו בחודש מרס.

 

פאיזה האשמי הועמדה לדין לאחר שהעניקה לכלי תקשורת באיראן כמה ראיונות, שבהם הביעה כנראה עמדות פוליטיות המנוגדות לרוח הנושבת בצמרת השלטון בטהרן. עורך דינה, רולאם עלי ריאחי, אמר לסוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א כי הוא ומרשתו השיבו על האישום, אך כיוון שמדובר במשפט סגור הוא אינו יכול לפרט. הוא הוסיף כי הוא ביקש שלושה ימים כדי להכין את את קו ההגנה. ההחלטה בענייניה צפויה להתקבל במהלך השבוע.

 

בתו של רפסנג'ני. דמות מפתח במחאה (צילום: AP) (צילום: AP)
בתו של רפסנג'ני. דמות מפתח במחאה(צילום: AP)

 

ב-2009, עם פרוץ המהומות בעקבות הבחירות השנויות במחלוקת לנשיאות, השתתפה האשמי בהפגנות האופוזיציה ונחשבה לאחת הדמויות הבולטות במחנה הרפורמיסטי. היא נעצרה לא פעם, במה שנתפש באיראן כניסיון ללחוץ עליה לחדול מתמיכה במפגינים, וגם כניסיון אזהרה לאביה, הנשיא ויושב ראש הפרלמנט לשעבר, שנחשב לאחד הבכירים במשטר האיראני. באחד הראיונות אמרה האשמי כי איראן מנוהלת על-ידי "חבורה של בריונים".

 

בה בעת, החל היום ברחבי איראן רישום המועמדים לבחירות לפרלמנט שייערכו ב-2 במרס. הרפורמיסטים כבר הודיעו כי לא ישתתפו בבחירות כיוון שלדבריהם הבחירות אינן הוגנות וחופשיות דיין. הדרישות להגשת מועמדות הן להיות בגיל המתאים, 30-75, החזקה בתואר שני והוכחת "נאמנות למנהיג העליון". בבחירות הקודמות לפני 4 שנים פסלה מועצת שומרי החוקה, גוף המפקח על הבחירות מטעם השלטונות, אלפי מועמדים רפורמיסטים שביקשו לרוץ לפרלמנט.

 

הפגנות באיראן בשנת 2009. הרפורמיסטים מושתקים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנות באיראן בשנת 2009. הרפורמיסטים מושתקים(צילום: רויטרס)

 

מנהיגי המחנה הרפורמיסטי, מיר חוסיין מוסווי ומהדי כרובי, נתונים במעצר בית כבר יותר מ-300 ימים. הנשיא לשעבר מוחמד חאתמי אמר השבוע כי התנאי להשתתפות הרפורמיסטים בבחירות הוא שחרור כל האסירים הפוליטיים, לרבות

מוסווי וכרובי.

 

לפיכך, על 290 המושבים בפרלמנט בטהרן יתמודדו אנשי המחנה השמרני, שמתחלקים לשני מחנות עיקריים: התומכים במנהיג העליון, אייתוללה עלי חמינאי, והתומכים בנשיא מחמוד אחמדינג'אד. בשנה האחרונה גברה המתיחות בין השניים, כאשר השיא הגיע באפריל על רקע המחלוקת בנוגע לפיטורי שר המודיעין. הבחירות הקרובות מהוות מבחן פוליטי לשני הצדדים להוכיח את עליונותם במאבק הכוחות בתוך המשטר האיראני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא לשעבר רפסנג'ני. הרפורמיסטים יחרימו הבחירות
צילום: איי אף פי
מומלצים