שתף קטע נבחר

חדש באפריקה: חשמל סולארי בתשלום סלולרי

ביבשת השחורה לא חסרה שמש, אך המערכות לייצור חשמל סולארי יקרות עבור רוב התושבים. את הבעיה הזאת בדיוק פותר הפטנט של חברת IndiGO, שמאפשרת לצרכנים לרכוש זמן אנרגיה דרך מכשיר הטלפון הסלולרי. ממש כמו רכישת זמן אוויר במכשירי ביג טוק או טוקמן. איך זה עובד?

אחת הבעיות של ספקיות האנרגיה הנקיה באפריקה, היא שרוב התושבים מעדיפים לקנות דלק על פי הצורך, במקום לשלם מראש על מערכות יקרות לחשמל סולארי. אולם פתרון ירוק חדש עשוי לאפשר להפחית את פליטת גזי החממה מהיבשת השחורה: IndiGO, מערכת חשמל סולארית בתשלום-לפי-שימוש.

 

עוד בכלכלה ירוקה:

 

מדובר בפיתוח של חברת Eight19, שמשלב בין טכנולוגיית הסלולר לאספקת חשמל סולארי לפי שימוש. החברה מספקת ללקחות יחידה סולארית, שיכולה לספק אור למשך שני חודשים, והמשתמשים קונים דרך המכשיר הסלולרי זמן אנרגיה, שיכול לספק אור לצרכים שונים, משעורי הבית של הילד ועד תאורת רחוב לעבודות לילה של הרשות המקומית.

  

המשתמשים מקבלים עם המערכת פאנל סולארי וקופסת שליטה, מנורת LED, מתאם להטענה למכשיר הסלולרי וכרטיס עם חשמל טעון עליו. כדי להשתמש במערכת צריך לקנות כרטיס כמו "ביג טוק" עם קוד, מסמסים אותו ל-indigo ומקבלים קוד אישור שמקליטים לקופסת שליטה.  

 

כדי להקל על השימוש ולחסוך את הצורך בהתקנת פאנלים יקרים וגדולים - החברה פיתחה פיתחה תאים סולאריים מיוחדים וקלי משקל מפלסטיק מודפס, שניתן להתקין על הגגות ושמאפשרים גמישות בהעברתם מגג לגג. המערכת ניתנת גם לשינוי עוצמת התאורה והיקפה.

 

4,000 מערכות ראשונות בקניה

היוזמה עומדת לקבל קידום משמעותי, בעקבות סיוע של ארגון Solar Aid, בתוכנית בשם "הקרן להזנקת הקיימות". התוכנית תאפשר לכסות על 4,000 המערכות הראשונות שיותקנו בקניה במהלך השנה, באמצעות תרומות, הלוואות מגורמים שאינם בעלי עניין והשקעות. 

 

שיתוף הפעולה עם "הקרן להזנקת הקיימות" הוכרז בכנס העולמי לאנרגיה עתידית באבו דאבי, איחוד האמירויות. על רקע כניסה של האיחוד האמירויות לפעילות בסיוע בינלאומי, מדינות רבות באזורים העניים של העולם ישמחו לקבל חשמל סולארי, לנקות את הזיהום באוויר ולהתקרב לעצמאות אנרגטית במדינות השונות.

 

נכון להיום, כמעט מיליארד אנשים בעולם לא מקבלים עדיין חשמל באופן סדיר ומשתמשים לרוב בקרוסן - סוג של דלק מזהם שוק הקרוסן מגלגל 36 מיליארד דולר בשנה, ומהווה 30-35% מההכנסה של המשפחות העניות שנזקקות לו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים