שתף קטע נבחר

צפו: כמה פקחים צריך כדי לגרש אם ובנה הפעוט?

עשרה פקחי יחידת עוז עצרו אשה מהפיליפינים יחד עם בנה, בן 3. ארגון סיוע: "מעשה שערורייתי, יגרום לצלקות עמוקות". רשות האוכלוסין: למה מתעלמים מזה שהיא שוהה בלתי חוקית?

פקחי יחידת עוז עצרו הבוקר (יום ד') שוהה בלתי חוקית מהפיליפינים, יחד עם בנה בן השלוש. לטענת אנשי עמותת "ילדים ישראלים" שנכחו בדירת האשה, למקום הגיעו עשרה פקחים ו"הילד נכנס לחרדה קשה והחל להקיא".

 

נועה גלילי מהעמותה סיפרה: "על אף תגובתו החריפה של הילד למעצר, פקחי היחידה לא טרחו להביא רופא למקום, גם לא אחרי בקשות חוזרות ונשנות". בעמותה הוסיפו: "הגעתם של כעשרה פקחים מיחידת 'עוז' לפנות בוקר כדי לעצור ילד בן שלוש כמו היה פושע מסוכן, היא מעשה שערורייתי וחסר היגיון שגורם לצלקות עמוקות ובלתי הפיכות. בכל הנוגע למשרד הפנים ואלי ישי, מעצר וכליאת ילדים הוא ברירת מחדל ולא מוצא אחרון, כפי שמתחייב מאמנת זכויות הילד עליה חתומה ישראל".

 

רותם אילן, ממובילות המאבק נגד גירוש ילדי מהגרי העבודה ומנכ"לית העמותה, הוסיפה: "אסור לשתוק בשעה שילדים חפים מפשע, שנולדו בישראל ומתחנכים במערכת החינוך שלה, נעצרים, נכלאים ומגורשים מביתם היחיד. זו שערורייה שמעצר ילדים הוא ברירת המחדל כאן".

 

לדבריה, "שר הפנים ממשיך להציג את הילדים כבעיית ההגירה של ישראל ובאותה נשימה ממשיך להביא עשרות אלפי עובדים חדשים ארצה, תוך גביית הון עתק מכל עובד שמגיע. הגיע הזמן להילחם בקבלני כוח האדם, ולא בילדים".

 

רשות האוכלוסין: הילד נבדק, אין לו חום

ברשות האוכלוסין וההגירה דחו את הטענות, ומסרו: "פקחי רשות האוכלוסין וההגירה אמונים על שמירת החוק ואכיפתו. במסגרת זו נעצרה אם השוהה בישראל בניגוד לחוק, פרט שמשום מה מתעלמים ממנו באופן עקבי. לאם נלווה בנה הקטין למתקן המשמורת של הרשות. הוא נלקח לבדיקה רפואית ונמצא בריא, ללא חום".

 

עוד מסרו: "מאחר שמדובר במשפחה השוהה בישראל באופן בלתי חוקי, ולאור העובדה כי פעולות האכיפה מתבצעות מזה כשנה, לא ברורה הטענה. טוב היו עושים המתלוננים לו היו מעודדים את השוהים הבלתי חוקיים לעזוב את הארץ מרצון ובאופן מכובד, במקום להמתין שייעצרו".

 

השבוע הודיע שר הפנים אלי ישי על אימוץ המלצותיה של הוועדה הבין-משרדית שהוקמה לצורך קביעת קריטריונים למעמד ילדי עובדים זרים. על-פי החלטת שר הפנים, 65 מהבקשות אשר לא עמדו באף קריטריון

 נדחו על הסף ולגבי 118 נמצא שהן לא זכאיות למעמד. בימים הקרובים יקבלו המשפחות שבקשותיהן נדחו הודעות לפיהן עליהן לעזוב את ישראל, ולא - יגורשו ממנה. 260 מהבקשות עדיין בטיפול. על-פי ההערכות, חלק מהן יאושרו בתקופה הקרובה.

 

ארגוני הסיוע מתחו ביקורת קשה על התמשכות התהליך, כיוון שנדרשה שנה וחצי להכרעה מאז הוגשו הבקשות, וכאמור, ביחס ל-260 מהן כלל לא ניתנה החלטה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם שנעצרה עם בנה
צילום: נעה גלילי
עובדים זרים בתל אביב
צילום: AP
מומלצים