שתף קטע נבחר

"בשבילכם אני סתם מנקה"

"עבור הנהלת האוניברסיטה אני פנים ללא שם, עובדת שנוכחת אך לא נמצאת. בכל פעם שפוגעים לי או לחברותיי בתנאי העבודה ובזכויות, או כאשר מתייחסים אלינו בצורה מזלזלת, ברור לנו שאין טעם לפנות לאחראים עלינו, כי תשובותיהם לא יענו על צרכינו". עובדת ניקיון באוניברסיטת תל אביב כותבת

שמי מלכה בוטבול, נשואה ואימא לילדים, כבר תשע שנים אני עובדת ניקיון באוניברסיטת תל אביב. בכל יום, אני מגיעה לקמפוס מוקדם בבוקר כדי לנקות את הכיתות, המשרדים, המסדרונות ותאי השירותים כדי שלסטודנטים ולעובדים יהיה נעים ונוח לחקור, ללמוד ולעבוד.

 

כאשר נפטר אביה של אחת מחברותיי לעבודה היא ישבה "שבעה" כנהוג. כשחזרה לעבודה וקיבלה את תלוש המשכורת שלה היא נדהמה לגלות שלא קיבלה תשלום עבור כל ימי האבל. אנחנו מועסקת על-ידי חברת כוח אדם שאמורה לדאוג לכל זכויותנו, אך לעיתים קרובות אני וחברותיי לעבודה מוצאות "טעויות" בתלושי המשכורת שלנו, איננו מקבלות תשלום עבור ימי חופשה והיחס אלינו הוא מזלזל ומשפיל.

 

עבור הנהלת האוניברסיטה אני פנים ללא שם, עובדת שנוכחת אך לא נמצאת. בכל פעם שפוגעים לי או לחברותיי בתנאי העבודה ובזכויות, או כאשר מתייחסים אלינו בצורה מזלזלת, ברור לנו שאין טעם לפנות לאחראים עלינו, כי תשובותיהם לא יענו על צרכינו. אגודת הסטודנטים מסייעת לנו רבות לאורך כל השנה אך לא מדובר בפתרון קבע.

 

לפני כשנתיים סיימה חברת כוח האדם שהעסיקה אותי ואת חברותיי את חוזה ההתקשרות שלה עם הקמפוס, וחברה חדשה זכתה במכרז. בעקבות זאת עמדה בפנינו האופציה לעזוב את מקום עבודתנו בקמפוס אוניברסיטת ת"א ולשמור על הזכויות שצברנו לאורך השנים, או להישאר בקמפוס, לעבור לעבוד תחת הנהלה חדשה, אך לאבד את כל הזכויות והוותק שצברנו.

 

אני עובדת שקופה

לאחר מאבק ארוך יחד עם אגודת הסטודנטים, הוחלט שעבודתנו בקמפוס תימשך והזכויות שצברנו ישמרו. למרות הניצחון במאבק, עדיין קיימות לעיתים קרובות הפרות של זכויותינו כעבודות עליהן עלינו למחות ולהיאבק בכל פעם מחדש. ברור לנו שהפתרון הכולל והטוב ביותר לבעיות איתן אנו מתמודדות הוא מעבר להעסקה ישירה שלנו על-ידי האוניברסיטה.

 


מתוך קמפיין ההסברה באוניברסיטת תל-אביב

 

העסקה ישירה תביא לסיומה של העסקה הפוגענית והמנצלת שלנו, עובדים ועובדות שהקדישו ועדיין מקדישים שעות ארוכות מדי יום. נשים ואנשים בעלי משפחות שמעוניינים להמשיך לפרנס את משפחתם בכבוד,

לזכות ליחס ראוי והוגן, ולדעת שהתנאים הבסיסיים והזכויות הסוציאליות המגיעים להם ישמרו.

 

אוניברסיטת תל אביב, כאוניברסיטת המחקר הגדולה בישראל, המחנכת את תלמידיה להצטיינות, לשוויון ולקדמה, צריכה להיות זו המבצעת הלכה למעשה את אותם השוויון והקדמה בדאגתה לתנאי העסקה הולמים לכל עובדיה.

 

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב הציבה בכניסה לעשרה בניינים בקמפוס (רקאנטי, גילמן, מדעים מדויקים ועוד) דמות מנקה, שפניה מטושטשות, ועליהן הכיתוב "אני עובדת שקופה. די להעסקה פוגענית בקמפוס". קמפיין ההסברה, שנועד להשאיר על סדר היום את סוגיית זכויות העובדים בקמפוס, יימשך, כך אמרו לנו, לפחות עד תחילת סמסטר ב', בתקווה שיביא לשינוי כלשהו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא נהיה מנוצלים. הכוח לעובדים".
צילום: אלי אלגרט
צעדת מחאה נגד שיטת העסקת עובדי קבלן בתל אביב
צילום: אלי אלגרט
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים