שתף קטע נבחר

קמבודיה: מאסר עולם ל"תליין" של הקמר רוז'

קאינג גואק איב (69) נידון לפני שנה וחצי ל-35 שנות מאסר. הוא ערער על העונש, אך בית המשפט העליון החמיר את עונשו. עורכי דינו טענו כי היה פקיד בדרג נמוך

ערער על העונש - וספג עונש כבד יותר: קאינג גואק איב, אחד מבכירי מיליציית קמר רוז' הידועה לשמצה בקמבודיה, נידון הבוקר (יום ו') בבית משפט לפשעי מלחמה למאסר עולם. הוא ערער על עונש של 35 שנות מאסר שנגזר עליו לפני כשנה וחצי - אך השופטים החמירו את עונשו.

 

קאינג (69), שנודע בכינוי "דוץ'" הורשע ברצח, עינויים, אונס, פשעים נגד האנושות. הוא גם ניהל את בית הסוהר "טול סלנג" (S-21) שסימל את תקופת שלטונה בשנים 1975-1979, בה נרצחו על-פי ההערכות 1.7 מיליון בני אדם. בכלא עצמו עונו 15 אלף בני-אדם, לפני שהוצאו להורג.

 

עוד חדשות בעולם:

אירופה קפאה: "אפילו הגרמנים נצמדו זה לזה"

טראמפ תומך ברומני: "לא הכרתי אותו מספיק"

לא בדיחה: רוזאן בר הכריזה על ריצה לנשיאות

 

במהלך הדיונים טענו עורכי דינו של קאינג כי לבית המשפט אין סמכות להרשיע את מרשם. בנוסף הם טענו כי "דוץ" רק מילא פקודות שניתנו לו ושהוא רק פקיד בדרג נמוך של המשטר. כמו כן הם טענו כי הוא היה עד להרג חפים מפשע, עוד לפני שהקמר רוז' עלה לשלטון.

 

נשיא בית המשפט קונג סרים אמר: "הפשעים שביצע קאינג גואק איב הם ללא ספק אחד החמורים ביותר בהיסטוריה. לכן, הם ראויים לעונש החמור ביותר שאנו יכולים לתת". בית המשפט לא היה יכול לגזור עונש מוות על "דוץ'" כיוון שאין לו סמכות לכך. במהלך הדיון בבית המשפט "דוץ'" לא אמר מילה ולא הפגין כל רגש, כשהשופטים הודיעו כי הם מחמירים בעונשו. הוא רק עמד לפי המסורת בקמבודיה ושם את ידיו לפני הפנים.

 

קאינג היה עוזרו הנאמן ביותר של פול פוט ופיקד על הכלא "S-21" בבירה פנום פן, ששימש לעינוי חשודים כמתנגדי המשטר בטרם נלקחו לשדות הקטל מחוץ לעיר. הכלא, המוכר גם בשמו "טואול סלנג" משמש כיום כמוזיאון המתעד את

 רצח העם במדינה. משפטו של קאינג נתפס כפריצת דרך חשובה על רקע חששות שהנאשמים הבודדים ימותו מזקנה או לא יהיו בריאים מספיק כדי לעמוד לדין.

 

קרוב לשני מיליון בני אדם מתו במדינה בארבע השנים שהתנועה היתה בשלטון - כתוצאה מרעב ומחלות, עבודת פרך, או בעקבות הוצאות להורג. מבין הקורבנות, יותר מ-17 אלף היו חברי מפלגות, דיפלומטים, נזירים בודהיסטים, מהנדסים, רופאים, סטודנטים, מוזיקאים, רקדנים, שהובאו אל בית הספר בלב פנום פן שהפך למרכז עינויים ואשר בראשו עמד דוץ'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קאינג גואק איב
צילום: איי פי
מומלצים