שתף קטע נבחר

שנה למהפכה: "המוסד התעורר לחיים בתוניסיה"

העיתון התוניסאי "אל-מוסואר" דיווח שארגון הביון הישראלי הגביר את פעילותו במדינה הצפון אפריקנית מאז הדחתו של הרודן בן עלי. "בבירה תוניס עוקבים מרגלי המוסד אחר יעדים באלג'יריה, באי ג'רבה אחר יעדים בלוב ובעיר סוסה אחר גורמים פלסטינים"

המוסד הישראלי הגביר את פעילותו במספר ערים בתוניסיה מאז המהפכה במדינה הערבית ב-14 בינואר 2011, שהפילה מהשלטון את הנשיא זין אל-עאבדין בן עלי. כך דיווחו ביומיים האחרונים כלי תקשורת ערביים, שציטטו מתוך כתבה בעיתון בתוניסיה.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

על פי כתב העת "אל-מוסואר", ארגון הביון הישראלי עבד בשיתוף פעולה עם מקבילו האמריקני, ה-CIA, כדי להמריץ מחדש את רשת המרגלים שלו בתוניסיה לאחר המהפכה.  מחבר הכתבה ציטט דו"ח של מרכז "יאפא" למחקרים בקהיר, שלפיו רשת המרגלים של המוסד פרוסה במספר ערים בתוניסיה, וכל שלוחה שלו מתמחה בפעילות מסוימת.

 

"לאחר הדחתם, התחיל המוסד להגביר פעילותו". בני הזוג בן עלי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לאחר הדחתם, התחיל המוסד להגביר פעילותו". בני הזוג בן עלי(צילום: AFP)

 

לשם דוגמה, נטען בכתבה, בשלוחת המוסד בעיר הבירה תוניס עוסקים במעקב אחרי יעדים באלג'יריה. באי התוניסאי ג'רבה, שנמצא במרחק של כ-500 קילומטרים דרומית-מזרחית לבירה, עוסקים במעקב אחרי יעדים בלוב. בשלוחה בעיר סוסה, שנמצאת כ-150 קילומטרים מזרחית מהבירה, עוסקים בענייני הפנים של תוניסיה.

 

על פי העיתון התוניסאי, רשת המרגלים של המוסד במדינה מתמקדת בשלוש מטרות -  הקמת רשתות מרגלים לשם חבלה והסתה, מעקב אחר הנעשה באלג'יריה ובלוב ומעקב אחר מה שנותר מפעילותם של הגורמים הפלסטינים בתוניסיה ביחד עם מעקב אחר התנועות האיסלאמיות והסלפיות במדינה הצפון אפריקנית.

 

משימה נוספת שהציב לעצמו המוסד, על פי "אל-מוסואר", היא לעקוב אחר פעילות האופוזיציה בתוניסיה, ובייחוד אחרי מי שמתנגד לתהליך השלום עם ישראל, לצד שמירה על האינטרסים של הקהילה היהודית בתוניסיה, אלג'יריה ולוב.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שנה למהפכה. אזרחית תוניסיה
צילום: AFP
פעילות נמרצת בצפון אפריקה? ראש המוסד תמיר פרדו
צילום: ערוץ 10
מומלצים