שתף קטע נבחר

שיעור בבוץ: אלפי תלמידים בדואים שובתים

כ-5,000 תלמידי מערכת החינוך בלקיה שובתים בעקבות מחאת ועד ההורים על התנאים הירודים במוסדות החינוך ביישוב. "אין מזגן, אז אנחנו לומדים בקור", סיפר אחד התלמידים, "ובשביל להגיע לביה"ס, אנחנו עוברים בבוץ". המועצה: מחכים לתקציב. ובינתיים: נמשכת השביתה בגני הילדים בוואדי אל נעם

לצעוד בבוץ לבית הספר, לקפוא מקור בכיתה ללא מזגנים פועלים ובהפסקות - "ליהנות" בחצר מוצפת מי הביוב. כ-5,000 תלמידי מערכת החינוך בלקיה שובתים במחאה של ועד ההורים העירוני על התנאים הירודים, לטענתם, של בתי הספר. "אנחנו פשוט יושבים בבית וסתם מבזבזים זמן כשיש לנו בגרות בסוף השנה", התלונן אחד התלמידים.

 

"אין משחקים, לא פאזלים ולא קוביות". בגן בוואדי אל נעם (צילום: מוסה אבו בניה) (צילום: מוסה אבו בניה)
"אין משחקים, לא פאזלים ולא קוביות". בגן בוואדי אל נעם(צילום: מוסה אבו בניה)

 

ד"ר מוחמד א-סנע, שבנו תלאת בן ה-16 לומד בכיתה י' בבית ספר המקיף ביישוב, סיפר על "ליקויים בטיחותיים רבים, חלונות שבורים, חימום שלא עובד, שירותים הרוסים או במצב ירוד". בנו הוסיף כי בכיתתו אין מזגן, "אז אנחנו לומדים בקור, אבל אנחנו לומדים בכל זאת. בבית הספר אין שביל גישה, אנחנו עוברים בבוץ כדי להגיע ללימודים, ואפילו אין חשמל בחצי מהכיתות".

 

יו"ר ועד ההורים, מרעי א-סנע, הצהיר כי "מצב החינוך בלתי נסבל. הילדים שלנו סובלים, הן בקיץ והן בחורף. חסרות לנו כיתות, יש ביוב שמשתולל בחצר אחד מבתי הספר. הגענו למצב שבו אין נייר להדפסה ואין דיו למכונת הצילום, ובשני בתי ספר מנהלים נאלצו להדפיס על חשבונם את תעודות הסיום". בנוסף, מבקש הוועד למנוע את העברת בית הספר התיכון מרשת "עמל" למועצה.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

ראש מועצת לקיה, חאלד א-סנע, מסר בתגובה כי "כל בית ספר מקבל את התקציב שלו ואנחנו העברנו את התקציבים. אולי המצב ירוד בהישגים לימודיים, אך המצב אינו כך בתשתיות. בית ספר צריך לתחזק. לכל בית ספר יש אנשי אחזקה, ואצלנו יש אנשי אחזקה שלא עושים תפקידם".

 

לגבי המעבר של בית הספר התיכון לניהול המועצה, אמר א-סנע כי "הרשת נכנסה ללא מכרז ועלינו לקיים מכרז כחוק, על פי חוות דעת משפטית".

 

שביתה מטרידה לא פחות היא זו של ועד ההורים בגני הילדים ביישוב ואדי אל נעם, שבהם שוהים כ-400 תלמידים. השביתה נכנסה ליומה ה-11, וסופה אינו נראה באופק. לבאד אבו עפאש, שבנו מוחמד בן ה-5 לומד באחד מגני הילדים, סיפר כי "התנאים קשים. אין שם משחקים, לא פאזלים ולא קוביות. הכל ישן, המקום לא בטיחותי ויש שם 40 ילדים במקום 35".

 

ממועצת אבו בסמה, האחראית על מתן שירותים, נמסר כי "הנושא טרם בא על פתרונו למרות פגישות שונות שקיימו

התושבים ובכירי המועצה עם אנשי משרד החינוך. כידוע, גני הילדים בוואדי אלנעם אינם בתחום השיפוט של המועצה ואנו מטפלים במוסדות החינוך במקומות אלו עבור משרד החינוך.

 

"המועצה השקיעה את כל שניתן היה להשקיע ממשאביה המוגבלים - הן על מנת לתקן את הליקויים והן כדי להוסיף ציוד חסר. לצערנו, כל עוד משרד החינוך לא יעביר את התקציבים הדרושים לטיפול בתשתיות הרעועות - לא ניתן יהיה לייצר פתרון ראוי".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "הטענה שהגנים סובלים ממחסור חמור בציוד בסיסי, ליקויי בטיחות ותברואה ירודה נבדקה על ידי המחוז. נמצא כי המועצה האזורית מעבירהלמחוז מדי שנה אישור בטיחות.

 

"כמו כן, המחוז התרשם כי קיים צורך בהשלמת ציודולפיכך הקצה תקציב מיוחד למועצה. אנו נמצאים בקשר יומיומי עם ההורים ומול המועצה שמטפלת בסוגיות אלה", נכתב בהודעת המשרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היום ה-11 לשביתה בגני הילדים בואדי אל נעם
צילום: מוסה אבו בניה
מומלצים