שתף קטע נבחר

סוריה: טנקים נאספים ליד חומס, חשש מטבח בעיר

פעילי אופוזיציה חוששים ממתקפה נוספת של הצבא הסורי בעיר שנהפכה למוקד ההתנגדות למשטר אסד. בעבר התאספות כוחות מחוץ לעיר הובילה למתקפות והפגזות על העיר. הסנאטור ג'ון מקיין: "צריך למצוא דרך להעביר נשק למורדים"

טנקים סוריים וחיילים התאספו אמש (יום ב') מחוץ לעיר חומס, מוקד ההתנגדות למשטר אסד. ההערכה היא שזו התכנסות לקראת מתקפה קרקעית נוספת בעיר, למרות ניסיונות הצלב האדום להביא להפסקת אש כדי להזרים סיוע חירום לאוכלוסייה הנצורה.

 

מלחמת אזרחים בסוריה - הכותרות האחרונות:

 

במקביל, פעילי אופוזיציה דיווחו כי כוחות הביטחון פתחו באש חיה לעבר מאות צעירים שהפגינו בדמשק נגד המשטר. "היו מאות מפגינים בכיכר המרכזית חג'אר אל-אסוואד, ופתאום אוטובוסים של המשטרה הגיעו והחלו לירות על הקהל. ארבעה בני אדם נפצעו", סיפר אחד הפעילים.

 

מפגינים שורפים תמונה של אסד בהפגנה בדמשק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים שורפים תמונה של אסד בהפגנה בדמשק(צילום: רויטרס)

 

המתקפות הקודמות של הכוחות הנאמנים למשטר הסורי התחילו גם הן בתגבור משמעותי של חיילים וציוד צבאי. "הפגיעות בנפש יהיו עצומות אם הם ינסו לכבוש שוב את השכונה באבו עמרו", אמר רמי עבד אל-רחמן, העומד בראש אחד מארגוני האופוזיציה הסוריים.

 

הנשיא בשאר אסד ואנשיו רוצים למחוק את ההתנגדות המתמשכת של כוחות המורדים בחומס, העיר השלישית בגודלה בסוריה. הם לא בחלו בהפגזות ובירי רקטות ופצצות מרגמה על העיר, שהביאו למותם של לפחות 200 בני אדם החודש – תשעה מהם אתמול. כך טענו פעילי אופוזיציה.

 

 

נזקי הפגזת הצבא הסורי בחומס, לפני שבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נזקי הפגזת הצבא הסורי בחומס, לפני שבוע(צילום: רויטרס)

 

"העם הסורי זקוק לתמיכה"

"הטבח בסוריה ממשיך. הגיע הזמן שנספק למורדים את היכולת להילחם חזרה ולהפסיק את הטבח", טען הסנאטור האמריקני, ג'ון מקיין. לדבריו, על וושינגטון למצוא דרכים להעביר ציוד צבאי למורדים הסורים.

 

מקיין, המועמד הרפובליקני לנשיאות ב-2008, הוסיף כי ארצות הברית לא צריכה לעשות זאת בעצמה, אלא מדינות הליגה הערבית. הוא טען כי הממשל האמריקני יכול לסייע באספקת ציוד רפואי. "ישיבה בחוסר מעש בזמן שבני אדם נטבחים היא פגיעה בכל מה שאמריקה מייצגת ומאמינה בו", אמר.

 

ג'ון מקיין: "יש לתת למורדים את היכולת להילחם בחזרה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ג'ון מקיין: "יש לתת למורדים את היכולת להילחם בחזרה"(צילום: רויטרס)

 

מזכירת המדינה הילרי קלינטון, המבקרת בימים אלה במכסיקו, נשמעה מהוססת יותר והתחמקה משאלה על הנושא. "אנחנו מכינים את הפגישה של 'חבריה של סוריה' בסוף השבוע, שלדעתנו תיתן סיכוי למדינות השונות להתאחד ולשרטט דרך להתקדם", אמרה קלינטון, "הפגישה בתוניסיה תראה שמשטר אסד נעשה מבודד יותר ויותר, ושהעם הסורי האמיץ זקוק לסיוע מאיתנו ולתמיכה".

 

היא הוסיפה כי את הדברים הללו יש להראות באמצעות סיוע הומניטרי ועידוד האופוזיציה הסורית להבטיח שכל אזרח ייוצג במדינה הסורית החדשה.

 

"סימנים מסין ומרוסיה על שינוי בעמדתן על סוריה", אל-ערבי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"סימנים מסין ומרוסיה על שינוי בעמדתן על סוריה", אל-ערבי(צילום: AFP)

 

בקהיר סיפר מזכ"ל הליגה הערבית נביל אל-ערבי שרוסיה וסין – שתי המדינות שהטילו וטו על החלטות הגינוי לדמשק במועצת הביטחון של האו"ם – מתחילות לשנות את עמדותיהן בנושא. "ישנם סימנים, בעיקר מסין ובאופן מסוים גם מרוסיה, שהן משנות את עמדתן", טען מבלי להרחיב.

 

שכונת באבו עמרו נמצאת בקצה הדרום-מערבי של חומס, והיא מרכז ההתנגדות בחומס. לפי הערכות, מאות עריקים מהצבא הסורי מתבצרים בה, ומשם תוקפים מדי יום מטרות של הצבא.

 

דוברת מהוועדה הבינלאומית של הצלב האדום אמרה כי הארגון מנהל מו"מ עם הרשויות הסוריות וארגוני האופוזיציה כדי לגבש הפסקת אש בכמה מהאזורים שהאלימות פגעה בהם קשה יותר. "אנו כרגע דנים בכמה אפשרויות. הכוונה היא להגיש סיוע מהיר לאנשים הנזקקים", סיפרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טנק סורי מחוץ לחומס
צילום: AFP
מאות עריקים מסתתרים בשכונה באבו עמרו
צילום: AFP
אסד. כוחותיו ירו במפגינים בדמשק
צילום: AFP
מומלצים