שתף קטע נבחר

לראשונה: ועדה תבדוק כישורי הוראת המרצים

בקרוב יגובש במועצה להשכלה גבוהה צוות ייעודי שיקבע קריטריונים להערכת כישורי הוראת מרצים. סטודנט: "הגיע הזמן שהמרצים יירדו מהאולימפוס ויתחילו להשקיע גם בהוראה"

המועצה להשכלה גבוהה אישרה הערב (יום ג') הקמה של ועדת בדיקה, ראשונה מסוגה, לאיכות ההוראה של המרצים בכל המוסדות האקדמיים בישראל. במסגרת ההחלטה התקדימית, נקבע כי בקרוב יגובש במל"ג צוות ייעודי שיקבע קריטריונים להערכת כישורי ההוראה של המרצים ויבחן דרכים לקידום הנושא ושיפורו.

 

עוד בחדשות ynet:

חוק טל בוטל: "חגיגת ההשתמטות נגמרת"

עמיר פרץ חוזר לזירה: מצטרף למירוץ להסתדרות

אזרבייג'ן עצרה מחבלים של איראן וחיזבאללה

הפנטגון: הספינות האיראניות לא עגנו בסוריה

 

נציג הסטודנטים במל"ג, יובל אדמון, אמר כי מדובר בבשורה חשובה שעשויה לחולל מהפך ביחס של החוקרים להוראה. "באופן היסטורי הדגש באוניברסיטאות היה על מחקר, והגיע הזמן לאזן את התמונה כך שיושם הדגש הראוי על הצטיינות גם בהוראה", הדגיש אדמון. "מדובר באינטרס לא רק של הסטודנטים אלא של מערכת ההשכלה הגבוהה כולה, כי לצערי, לצד המרצים המצטיינים, יש באקדמיה גם חוקרים שיכולות ההוראה שלהם

בינוניות מאוד. אפילו אם מדובר בחוקרים מהוללים, ברגע שהם מלמדים סטודנטים ומתקשים להעביר הלאה את כל הידע המופלא שלהם, תהליך הלמידה נפגע".

 

החלטה זו מגיעה על רקע גלי ביקורת ומחאות של סטודנטים מכל רחבי הארץ שבשנים האחרונות טוענים לאיכות הוראה ירודה בקמפוסים השונים ופגיעה בהישגים הלימודיים. רק לפני שבוע פתחו סטודנטים מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בן גוריון קבוצת פייסבוק במחאה על איכות ההוראה בקמפוס. בנוסף, בסקר שערכה לאחרונה התאחדות הסטודנטים הארצית נמצא כי 50% מהסטודנטים בישראל הביעו שביעות רצון נמוכה מהמוסד שבו הם לומדים. על-פי הסטודנטים, איכות ההוראה הטובה ביותר היא במכללות הפרטיות והגרועה ביותר באוניברסיטאות.

 

"הגיע הזמן שהמרצים יירדו מהאולימפוס ויתחילו להשקיע גם בהוראה", אמר סטודנט מתוסכל מאזור המרכז. "כמו שהחוקרים מצטיינים בהטחת ביקורת ובחלוקת ציונים לאחרים, הגיע הזמן שיתחילו לחלק ציונים גם לעצמם ומרצים שייכשלו בהוראה יסולקו מהאקדמיה".

 

פרופ' ברוך נבו, חבר המל"ג מאוניברסיטת חיפה, אמר כי יש מקום לדון במשקל היחסי של איכות ההוראה לעומת המחקר, כאשר דנים בקידום חברי הסגל. "אין ספק שראוי לרענן את הנושא ולבצע חשיבה מחדשת. הייתי שמח אם הוועדה תיתן דעתה על האפשרות שכל מוסד אקדמי יחויב בהקמתה של יחידה לשיפור ההוראה ויינתן משקל גדול יותר לחשיבות של סקרי ההוראה והמשובים המתבצעים מדי סמסטר".

 

פרופ' ציפי ליבמן, נשיאת מכללת סמינר הקיבוצים וחברה לשעבר במועצה להשכלה גבוהה, הביעה שביעות רצון מכך שהמועצה החליטה לכוון זרקור גם אל נושא ההוראה. לדבריה, "במציאות האקדמית בישראל מה שלא מודדים לא קיים, ולכן עשה נכון המל"ג כשהחליט לבצע בקרת איכות גם על נושא חשוב זה. מדובר בצורך שעלה מן השטח, הסטודנטים התריעו על כך ואין ספק שהמל"ג כרגולטור יכול יהיה לתת אינדיקציה על איכות הוראה במחלקה כזו או אחרת ובעתיד אף אולי לשלול קביעות ממרצים שאינם מתאימים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים