שתף קטע נבחר

ועדת הכספים עדכנה את רשימת הטבות השרים

הוועדה אסרה לממן נסיעה לחו"ל של בן/בת זוג של השר בשליחות המדינה. שר יהיה זכאי למנוי חינם על 2 עיתונים יומיים, מינוי לאינטרנט, לכבלים או לווין, תקציב שנתי ללימוד שפה שאינה שפת אמם וכיסוי דמי הנסיעה בכביש אגרה

ועדת הכספים אישרה היום (ב') רשימה אחידה ומעודכנת של הטבות לשכר השרים וסגני השרים, בהתאם לרוב ההטבות שמקבלים חברי הכנסת.

 

 

הוועדה אסרה לממן נסיעה לחו"ל של בן/בת זוג של השר בשליחות המדינה, ולא אישרה הטבות שמקבלים הח"כים כגון כיבוד אורחים מחוץ ללשכה וייעוץ פנסיוני חינם וחד פעמי עם כניסת השר או הסגן לכהונתו.

 

הרשימה המעודכנת כוללת: רכב שרד ושירותי לשכה; קו טלפון אחד; מנוי חינם על 2 עיתונים יומיים המודפסים בישראל לפי בחירה; מינוי לאינטרנט, לכבלים או לווין, תקציב שנתי ללימוד שפה שאינה שפת אמם שישולם ישירות למורה או לבית הספר לשפות; כיסוי דמי הנסיעה בכביש אגרה ברכב השרד ולגביו בלבד. האוצר יתקשר עם החברה המפעילה כך שהחיוב יהיה לפי התעריף הנמוך ביותר.

 

הזכאות להחזקת טלפון מוגבלת להתקנה חד פעמית של קו אחד בדירה קבועה אם אין בה קו רשום על שם השר או סגן השר; התקנת קו נוסף למכשיר פקס, כולל המכשיר יחד עם הוצאות החזקתו וביטוחו; הוצאות שימוש בקו טלפון אחד לפי בחירה; מימון הוצאות השימוש בקו הטלפון יוגבל לשיחות ולשירותים בארץ ולחו"ל שבוצעו במסגרת מילוי תפקיד השר או סגן השר. קבלת שיחות גוביינא מחו"ל בתפקיד תחייב אישור מיוחד. שיחות לחו"ל בתפקיד ימומנו רק אם בוצעו דרך ספק שהאוצר התקשר אתו במכרז.

 

הסדר מיסוי

בנוסף אישרה הוועדה הסדר מיסוי לשרים לשעבר ולשופטים שפרשו לפני 1995 או החלו לשבת בדין לפני מועד זה וזכאים עד היום לכיסוי מלא של הוצאות רפואיות ואשפוזים. הם לא משלמים דמי בריאות (שהמדינה החלה לגבות ב-1995), והאוצר החל לחייב אותם במס על ההטבה לפני כ-4 שנים. הוחלט שהמדינה תישא ב-75% מהמס על ההחזר ההוצאות הרפואיות והם ישלמו 25% מהמס.

 

עם זאת החלטת הוועדה נפלה בניגוד לדרישת השופטים, שתוקף ההחלטה לא יהיה למפרע אלא יתחיל השנה. מההטבה נהנים כ-500 איש מכהנים או בגמלאות. האוצר החל לגבות את המס ב-2008. ההתנגדות למיסוי והדרישה להחזר מלא של המס ששולם החלה לפני כשנתיים ובאה מנציגות השופטים. הממשלה נכנסה אתם למשא ומתן באמצעות השר בני בגין בשם שר האוצר (שהוא בעל עניין כמי שנשוי לשופטת).

 

השר בגין הציע שהמדינה תכסה שני שלישים מהמס והזכאים שליש בתוקף רטרואקטיבי. ועדת הכספים, שהיא המוסמכת בחוק להחליט לגבי שכר והתנאי השרים, הקימה צוות לטיפול בנושא. המיקוח היה ממושך והתמקד בתוקף הרטרואקטיבי. השר בגין המליץ עליו לשביעות רצון השופטים. חברי הוועדה התנגדו בגלל התקדים שיהיו לו השלכות רוחב יקרות - כ-20 מיליון שקל כולל החזרים במזומן גם לשאירי הזכאים שנפטרו.

 

חלופה לדמי הבריאות

התעקשות הוועדה רככה את השופטים ובתמורה הוסכם כי השופטים המכהנים והגמלאים וכן השרים בגמלאות, יידרשו לשלם מס רק על 25% מההטבה במקום על 33% כהצעת השר בגין, ורק החל משנת המס הנוכחית. המיסוי הוגדר כעין חלופה לדמי הבריאות שהזכאים אינם משלמים מאחר שהוצאותיהם הרפואיות מכוסות מקופת המדינה. מדובר בהוצאה שונה מזכאי לזכאי בהתאם למצב בריאותו.

 

הזיכוי ניתן בפועל לזכאים תמורת קבלות באישור שר הבריאות. חבר צוות הוועדה ח"כ יעקב אדרי (קדימה) שכיהן בתפקיד השר בממשלת קדימה, רמז כי לא מעט זכאים מקבלים החזר חודשי בסדר גודל של מאות שקלים לא רק על צרכים רפואיות ישירים (כגון טיפולים ותרופות) אלא גם ל"צרכים עקיפים" שונים.

 

יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר: "בתחום ההטבות עד היום כל חשב של כל משרד ממשלתי עשה מה שהוא רצה ואישר דברים לפי ראות עיניו, אבל לא עוד. בהחלטת הוועדה מדובר בחסכון של כסף גדול אבל הכי חשוב שקבענו רשימה אחידה ושקופה של הטבות. כל הטבה אחרת תהיה עבריינות לכל דבר ועניין". עם זאת הוא הסכים ש"אם יהיו בקשות מעבר למה שאושר, משרדי הממשלה ולשכות השופטים יוכלו להביאם לאישור הוועדה על-מנת שנדון בכל מקרה לגופו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר בני בגין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים