שתף קטע נבחר

סרט על הומואים פלסטינים יתמודד ב"דוקאביב"

12 סרטים יתמודדו בתחרות הישראלית בפסטיבל "דוקאביב", ביניהם תיעוד חייהם של הומואים פלסטינים המחפשים מפלט בת"א, סרט העוקב אחר טיפול בעברייני אלימות במשפחה, וסרטה של יעל שרר העוסק באביה שהתעלל בה מינית

וועדת הלקטורים של פסטיבל הקולנוע התיעודי, "דוקאביב", מפרסמת היום את רשימת 12 הסרטים שישתתפו השנה בתחרות הישראלית. הסרטים, שיוקרנו בבכורה בפסטיבל, נבחרו מבין 70 הצעות שהוגשו לתחרות, וחלקם יוקרנו גם במסגרות חוץ תחרותיות בפסטיבל.

 

הסרט "לילה לבן". שיתמודד בפסטיבל "דוקאביב" 2012 (צילום: ינוסן הפקות) (צילום: ינוסן הפקות)
הסרט "לילה לבן". שיתמודד בפסטיבל "דוקאביב" 2012(צילום: ינוסן הפקות)

 

וועדת הלקטורים בראשותו של סיני אבט, המנהל האמנותי של "דוקאביב", כללה השנה גם את הבמאי גבי ביבליוביץ' והעורכת נטע דבורקיס. עם פרסום הרשימה אומר אבט ל-ynet: "בחירת הסרטים משקפת תמונה מגוונת של הקולנוע התיעודי הישראלי. הסרטים נעים בין הפרטי ביותר לבין הפוליטי, כשמרביתם נמצאים איפה שהוא באמצע על התפר שבו המצב הפוליטי והחברתי משפיע על האישי".

 

ברשימת הסרטים הנבחרים: "גברים בלתי נראים" בבימויו של יריב מוזר, העוקב אחר הומוסקסואלים פלסטינים שמחפשים מפלט בתל אביב, בעקבות רדיפתם על רקע נטיותיהם המיניות בשטחים. אלה מוצאים את עצמם במעמד של שוהים בלתי חוקיים בישראל.

 

"הנכה המאושר והבודהיסט המיוסר" של הבמאי נועם פנחס, שבמרכזו מסע אל עבר לא פתור של שני חברי ילדות המבקשים לשנות את חייהם; "יום אחד אחרי השלום" של מירי וארז לאופר, סרט מסע, שבמרכזו רובי דמלין, אם ששכלה את בנה במהלך שירותו הצבאי אשר יוצאת לחפש תשובות, בין היתר, במולדתה דרום אפריקה.

 

"ילדים מסוכנים". על טיפול בעברייני אלימות במשפחה (צילום: עמית גורן) (צילום: עמית גורן)
"ילדים מסוכנים". על טיפול בעברייני אלימות במשפחה(צילום: עמית גורן)

 

"ילדים מסוכנים" של עמית גורן שמלווה טיפול בשיטה יוצאת דופן בעברייני אלימות במשפחה; "ימי הזהר" של זהר וגנר, המתעד מחלוקת בין בני זוג שמתרחשת סביב קלטות וידאו שצולמו לפני שנים ומערערות את מערכת היחסים ביניהם; "כביסה מלוכלכת" של יעל שרר שבמרכזה סגירת חשבונות בין בת לאביה שהורשע ונכלא בעקבות התעללות מינית.

 

"כל הבקרים השמחים" של עומר יפמן - מסע אישי אל חוויה ביסקסואלית שחושפת טפח מהעולם היצרי המטלטל של הבמאי; "לילה לבן" של עירית גל, על קבוצת נשים פלסטיניות ממחנה הפליטים דהיישה, שמסתננות מדי ערב לירושלים ומתחזות לנשים חרדיות יהודיות, על מנת שיוכלו לעבוד כפועלות ניקיון ולפרנס את ילדיהן בכל מחיר.

 

"פודרה" של איל גולדברג שמפגיש בין מצ'ואיזם צבאי להומוסקסואליות ובין אחוות לוחמים לאינטימיות של בית ועוסק בין היתר גם בכוחה של הסמכות וההרגל לציית; "רעש" בבימוי משותף של דן ונואית גבע, אודות מפגע הרעש בתל אביב ועל שימוש שעשו ועושים ברעש משטרים שונים בהם הרייך השלישי וארה"ב.

 

"פודרה". בין המאצ'ואיזם הצבאי לאחוות לוחמים גאה (צילום: לאוניד גודמן) (צילום: לאוניד גודמן)
"פודרה". בין המאצ'ואיזם הצבאי לאחוות לוחמים גאה(צילום: לאוניד גודמן)

 

"סינמה ג'נין" של מרכוס ותר, העוסק במסעה של קבוצת פלסטינים וגרמנים בדרך לבנייה מחדש של בית הקולנוע הנטוש בג'נין, בתקווה להכשיר מחדש את הקרקע לתהליך של עצמאות חברתית-תרבותית וכלכלית בחברה הפלסטינית. "Home Movie" של ראובן ברודסקי שמתעד את התפרקות משפחתו של הבמאי, שלא שרדה את מבחן ההגירה.

 

לצד סרטי התחרות הישראלית, מכריז הפסטיבל גם על רשימת שבעה סרטי הסטודנטים שיתמודדו השנה. וועדת הלקטורים בתחרות הסטודנטים כללה השנה את קרין ריבקינד-סגל, ירון אודה ואסף מור. הסרטים נבחרו מבין 25 מועמדים לתחרות שהוגשו מכל בתי הספר לקולנוע ברחבי הארץ.

 

רשימת הסרטים הנבחרים כוללת את: "גרייס" של מיכל אהרונסון מבית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה בירושלים; "חפש את המטמון" של נדן פינס

מהאקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל; "יש עם מי לזמזם" של איתי צור, מהמכללה האקדמית ספיר; "מחרומבה" של תמר קמרט ו"רות" של עופר פריימן, שניהם מהמכללה הטכנולוגית תל חי; "נקודת האור של הבית" של אריאל חן מבית הספר לקולנוע מעלה ו"תזכיר לי מי אני" של יעל מיכאלסון מהחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נדן פינס
פסטיבל דוקאביב 2012. "תמונה מגוונת"
צילום: נדן פינס
לאתר ההטבות
מומלצים