שתף קטע נבחר

ורשביאק: "מקווה למדליות, גם בלי תינוק הבמבה"

הוועד האולימפי ציין 20 שנה לזכייתה הראשונה של ישראל במדליה, היו"ר התייחס לסערה הציבורית: "רוצים ללכד ולא לפרק". זינגר: "דיברו על הנושא הזה יותר מאשר על עזה"

הוועד האולימפי ערך הערב (ה') אירוע לציון 20 שנה לזכיתה הראשונה של ישראל במדליה אולימפית, במסגרת כנס וינגייט. מי שניצל את המעמד הוא היו"ר, צבי ורשביאק, שהגיב באריכות על הסערה הציבורית האחרונה - בחירתו של תינוק הבמבה לקמע, ולאחר מכן ביטול העניין.

 

מה עוד חדש ב-ynet ספורט?

 

"אנחנו, כזכור, יצאנו בחיפוש בקמע, אך לצערי זה לא הסתדר כי נטען שהוא דומה לדמות הטלוויזיונית קישקשתא", פתח ורשביאק. "הרעש גרם לכך שהרבה חברות מסחריות פנו עלינו כדי למצוא קמע חדש".

 

דניאל פרנקל ויעל ארד בטקס החגיגי במכון וינגייט (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
דניאל פרנקל ויעל ארד בטקס החגיגי במכון וינגייט(צילום: אורן אהרוני)

 

"אמרנו לעצמנו כי הילד של במבה מתאים ויכול לאחד את העם", המשיך ורשביאק. "אסם התלהבה מהעניין. בערב הכרזנו ולמחרת ביטלנו. קיבלנו טלפונים אפילו מהתקשורת, שאם היינו מכוונים את זה למטרה טובה לספורטאים - אז זה היה נראה אחרת. אנחנו רוצים ללכד ולא לפרק, אבל םם הציבור חשב שזה לא מתאים אז ירדנו מהעניין".

 

"גם היום קיבלנו הצעות, אפילו ממשרדי ממשלה. עברו עלינו ימים לא קלים, אבל זה מאחורינו ופנינו ללונדון. אני מקווה שנחזור עם מדליות, גם בלי תינוק הבמבה", הוסיף יו"ר הוועד האולימפי הישראלי.

 

לוסטיג בשיחה צפופה עם פוסברי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לוסטיג בשיחה צפופה עם פוסברי(צילום: אורן אהרוני)

 

מנכ"ל הוועד האולימפי, אפרים זינגר, הוסיף: "השעות האחרונות וכל מה שקרה לא ירפו את ידנו, נמשיך לפעול לגייס משאבים בייתר נחישות, אבל אולי ברגישות. על הנושא הזה דיברו יותר מאשר על עזה".

 

ארד: "רציתי להיות הטובה בעולם"

ולאירוע עצמו. במסגרת הפעילות המוגברת של הוועד האולימפי בישראל, לציון 60 שנים למשלחת הראשונה של ישראל למשחקים האולימפיים, 40 שנה לרצח מינכן ו-20 שנים למדליות האולימפיות הראשונות, עלתה מדליסטית הכסף מברצלונה, יעל ארד, לספר את סיפורה לאורחים.

 

התינוק של במבה. הוועד האולימפי נותן הסברים (צילום: באדיבות הוועד האולימפי) (צילום: באדיבות הוועד האולימפי)
התינוק של במבה. הוועד האולימפי נותן הסברים(צילום: באדיבות הוועד האולימפי)

 

ארד: "בספורט אין הזדמנות שניה, לא הייתי עומדת כאן ללא הרבה עבודה קשה. האולימפיאדה זה האירוע הגדול בתבל, אלפי ספורטאים מגיעים ורק בודדים זוכים במדליות. מי שהיה שם יודע כמה שזה קשה".

 

"רציתי להיות הטובה בעולם וזה מה שהצלחתי לעשות במדליה הראשונה של ישראל", הוסיפה ארד. "בהמשך, כשלקחו אותי למסיבת העיתונאים, אמרתי להם שהיום סגרתי מעגל והקדשתי את המדליה לזכר נרצחי י"א חללי מינכן".

 

דיק פוסברי, ממציא סגנון 'פוסברי' בקפיצה לגובה, הגיע ארצה. מדליסט הזהב במקסיקו 1968 שבר אז את השיא האולימפי והאמריקני כשחלף על פני גובה של 2.24 מ'. "רציתי הרבה שנים להגיע לישראל ועכשיו הייתה לי ההזדמנות", הודה. "הספורטאים הם השגרירים הטובים ביותר, יש לנו את התהילה של הספורט האולימפי כדי להעביר אותו לאחרים. יש לנו את המחויבות הזאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
ורשביאק ורוט שחמורוב
צילום: אורן אהרוני
מומלצים