שתף קטע נבחר

פרס מיוחד לאיש התיאטרון שמעון לב ארי

האקדמיה לתיאטרון תעניק ללב ארי פרס הוקרה מיוחד על תרומתו בשלל תחומי היצירה בתיאטרון - החל מתפקידיו כשחקן וכלה בפעילותו לשימור ולחקר התיאטרון העברי

האקדמיה לתיאטרון תעניק לראשונה פרס הוקרה מיוחד מטעמה בטקס חלוקת פרסי התיאטרון השנתי לשמעון לב ארי. איש התיאטרון הוותיק, שחקן, מחנך ומי שהקים, בין היתר, את המרכז הישראלי לתיעוד אמנויות הבמה יקבל את הפרס במהלך הטקס שייערך ב-11 במאי בתיאטרון גשר ביפו.

 

"שמעון לב ארי הינו איש תיאטרון בכל רמ"ח איבריו ושס"ה גידיו", נכתב בנימוקי הפרס. "הוא הקדיש את חייו לתיאטרון הן המעשי והן העיוני ועסק בכל תחומיו. לב ארי שיחק, עיבד, ביים, עיצב, כתב, תרגם, לימד, חקר וניהל בכישרון רב, ביצירתיות ובמסירות יוצאי דופן".

 

שמעון לב ארי ואורנה פורת. ותיקי התיאטרון הישראלי ()
שמעון לב ארי ואורנה פורת. ותיקי התיאטרון הישראלי

 

על הישגיו המשחקיים של שמעון לב ארי הרעיפו המבקרים לאורך השנים שבחים במיוחד על גילומו של וינסנט ואן גוך בהצגת יחיד ועל תפקידו בהצגה "מלאכת החיים" מ-1998. גם על תפקידיו בהפקות שונות של ההצגה "מחכים לגודו" זכה לשבחי הביקורת.

 

את המרכז הישראלי לתיעוד אמנויות הבמה הקים לב ארי בשנת 1970 במסגרת החוג לתיאטרון בפקולטה לאמנויות של אוניברסיטת תל אביב. מאז הקמת הארכיון ועד לפרישתו של לב ארי לגמלאות בשנת 2009, הוא אסף, מיין, תייק וקטלג חומר תיעודי שכלל זיכרונות של צופים, מחזות, תכניות, מודעות, תצלומים, הקלטות, תקליטים, סרטי וידאו, ביקורות, ציורי תפאורה ותלבושות.

 

בשנותיו האחרונות בארכיון, שקד לב ארי על כתיבת מדריך "100 שנה לתיאטרון העברי" שתכניו מתפרשים על פני השנים 1889-1989. את המדריך בחר להעלות לרשת האינטרנט כבסיס פתוח ללימודים אלקטרוני לשם לימוד ומחקר. המדריך כולל אלפי ערכים אנציקלופדיים ביוגראפיים של אנשי הבמה על מקצועותיהם השונים – מחזאים, מתרגמים, במאים, שחקנים, מעצבים, מלחינים, מבקרים ומנהלי תיאטראות, שפעלו בארץ באותן השנים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים