שתף קטע נבחר

חוק העישון מתרחב: "החיים הפכו לסירחון גדול"

הלא מעשנים נושמים לרווחה בעקבות הרחבת החוק שאוסר עישון במקומות ציבוריים - ואף מציעים להרחיבו עוד. המעשנים, לעומת זאת, זועמים: "יש גבול לפגיעה בחירותנו". ומה דעתכם?

האם חיינו הפכו מסריחים ויש להרחיב את החוק למניעת עישון אף יותר, או שמא מדובר בהמשך רדיפת ציבור המעשנים? הדעות ברחוב הישראלי חלוקות בסוגיה, שהתחדדה נוכח החלטתה של ועדת הבריאות של הכנסת לאשר את צו ההרחבה שאוסר על עישון בתחנות אוטובוס, רציפי רכבות ואולמות אירועים. אצטדיוני הכדורגל והאמפיתיאטרונים נותרו מקומות מותרים לעישון. את צו ההרחבה יזם ראש הממשלה שמכהן גם כשר הבריאות, והוא ייכנס לתוקפו תוך חודש.

 

עישון בכותרות - דיווחים נוספים ב-ynet:

10 דקות ונגמלתי מ-10 שנות עישון. ראיון עם גומל

"החוק נגד עישון - כמו הציווי לענוד טלאי צהוב"

פגיעה בבריאות ובכיס: מעשן בעבודה? השכר ירד

 

בקרב הלא מעשנים נרשמה כצפוי שביעות רצון מהצעד. בנימין קלר, שהפסיק לעשן לפני 28 שנה, מרוצה מהחוק כיוון שלדבריו היום הוא כבר לא יכול להריח את עשן הסיגריות. "זה מפריע לבריאות, אני מרגיש את זה מקילומטרים", אמר. דינה מנתניה אמרה ל-ynet: "הפסקתי לעשן לפני כמה חודשים ואני חושבת שהחוק הזה מבורך ואפילו הגיע מאוחר מדי".  

 

ציון מגבעת אולגה הצטרף לדבריה: "אני אמנם מעשן מדי פעם אבל במקומות פרטיים. אכבד את החוק הזה, אני חושב שהוא צודק. יותר מזה, צריך להרחיב אותו אף יותר". הוא הציע לאסור עישון גם בבתי ספר, "כי זו פשוט בושה וחרפה לכולנו. החיים הפכו לסירחון גדול - אם לא מהסיגריות אז מהמנועים של האוטובוסים, מתחנת רידינג, ממפעלים. וזה לא נגמר, אז לפחות שמשהו אחד יירד מהאוויר".  

 

אך מעשנים רבים סבורים כי מדובר בצו פופוליסטי, שנועד לגרוף קולות לפני הבחירות על גבם של 25% מהאוכלוסייה. לא מעט מהם סירבו להתראיין וסיפרו כי הם מתנגדים לחוק אבל מפחדים לומר זאת בקול רם, נוכח אווירת ה"עליהום" שאופפת אותם כמעשנים.

 

תחנת אוטובוס. בקרוב ללא עשן סיגריות (צילום: כרמית ראובן) (צילום: כרמית ראובן)
תחנת אוטובוס. בקרוב ללא עשן סיגריות(צילום: כרמית ראובן)
  

בקניון במרכז הארץ התייחסו חלקם לגזירה החדשה. אייל, חייל מתל אביב המשרת בצריפין, סיפר ל-ynet שאין בכוונתו להפסיק לעשן במקומות ציבוריים גם עם כניסת החוק לתוקף בעוד חודש. "יש גבול לפגיעה בחירות שלנו. מקום ציבורי - כשמו כן הוא. מקום עבור הציבור. אני כחלק מהציבור אעשה בו כרצוני. אני מתאר לעצמי שאם באמת יאכפו את החוק עם פקחים ודו"חות, אני אעשן בצד, לא מול כולם. אבל לא אפסיק לעשן, זה בטוח".

 

המעשן ערן, תושב המרכז, כלל לא היה מודע לצו החדש, אך הודה: "האמת שזה חכם. אני דווקא כן מבין את החוק הזה, למרות העובדה שאני מעשן וזה נחמד לי. יש הרבה אנשים שסובלים מזה וצריך להתחשב בהם. הרי בסוף זו הבריאות של כולנו. אפשר להתאפק, לא סוף העולם. אנשים יעשנו בבית". ואילו יוסי תלה את הרחבת חוק העישון בבחירות המתקרבות. "זה חוק בחירות? מה זה? בשירותים יהיה מותר לעשן?", תהה.

 

תחנת רכבת. ללא ניקוטין (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
תחנת רכבת. ללא ניקוטין(צילום: חגי דקל)
 

מוטי ולדבוים מתל אביב חושב שהחוק מיותר. "מי יאכוף את החוק? זה כמו צואת הכלבים על המדרכות. הייתי מציע לכנסת הזאת להוציא צווים לא פופוליסטיים מדי. שיוציאו צו לא להעלות את מחיר העגבניות", הציע.

 

יש מעשנים שחשים נרדפים ממש, וביתר שאת נוכח הרחבת החוק. פיטר, תושב המרכז, סיפר שמסלקים אותו מכל מקום בכל פעם שהוא מדליק סיגריה: "מקפחים אותנו. עכשיו אסור לעשן בבית קפה, אבל להכניס כלבים אפשר? למה?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
חוק העישון. הורחב
צילום: ויז'ואל/פוטוס
כדורגל. מעושן
צילום: ראובן שוורץ
הכותל. אוויר הרים
צילום: רויטרס
המרחב הציבורי. נקי מעשן?
צילום: חגי דקל
מומלצים