שתף קטע נבחר

טוויטר למען צדק חברתי

צו משפטי מחייב את אתר המיקרובלוגינג לספק לרשויות ציוצים מחוקים של מפגין שנעצר. טוויטר מנסה להפוך אותו על פניו ולהגן על הגולש - מי ינצח?

המחאה החברתית ששוטפת את העולם קשורה באופן הדוק לדרכים החדשות להעברת המידע. בלוגים, פייסבוק וטוויטר הם כלים חשובים לכל מחאה, וכשמדובר על פעילות לא חוקיות לכאורה, ניצבות לעתים ספקיות השירותים החברתיים בפני בעיה. האם עליהן לספק לרשויות את המידע שעלול לשמש נגד המשתמשים שלהן ובכך בעצם לירות לעצמן ברגל, או להתעקש שלא להיכנע למוסדות המדינה?

 

עוד ב-ynet מחשבים:

 

לפתחו של בית המשפט בארה"ב ניצב המקרה של מלקולם האריס וטוויטר. האתר התבקש למסור לרשויות ציוצים ישנים של האריס, מוביל חברתי שלקח חלק במחאות ''כובשים את וול סטריט'' ושנעצר באוקטובר בהפגנה בגשר ברוקלין בעוון הפרת הסדר הצבורי. ההודעות אותן התבקשה טוויטר להעביר נשלחו במשך שלושה חודשים תחת השם @destructuremal  ועשויות להוכיח כי האריס פעל נגד הוראת המשטרה. ההודעות כבר נמחקו, ולכן רק בטוויטר יכולים לשחזר אותן, אולם בטוויטר מסרבים לבקשה ונאבקים על כך בבית המשפט.

 

כשקיבלה טוויטר את הצו היא הודיעה על כך להאריס שניסה לבטלו. שופט ניו יורקי דחה את הבקשה לבטל את הצו וטען כי להאריס אין שום מעמד קנייני בנוגע למידע. ''ההליך כופה נטל אדיר על טוויטר – להילחם על זכויות המשתמשים שלה'', טוענת החברה בבקשה שהגישה אתמול (ב') לבית המשפט. ''השארת הצווים בעינם נוגד את תנאי השימוש שפרסמנו למשתמשים 'לשמור על זכותם למידע שהם פרסמו' באתר''.

 

החברה גם טוענת שמכיוון שלא הוצא צו חיפוש הדבר מפר את זכויותיו של האריס, ושלישית – מטה טוויטר ממוקם בקליפורניה ועל כן, אינו כפוף לזימון שניתן במדינת ניו יורק.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה בגשר ברוקלין
צילום: AFP
מומלצים