שתף קטע נבחר

מקס פיין: גם לאייפד ולאייפון

רגע לפני המשחק השלישי מגיע השוטר האומלל בעולם בגרסה הניידת שמספקת לנו הצצה לתחילת הקריירה שלו. שווה לשלם ולהוריד?

מקס פיין, האיש והסבל, מגיע לאייפון ולאייפד. למי שלא מכיר, אז נעים מאוד. הגיע הזמן שתכירו את המשחק   שעשה לעולם משחקי המחשב את מה שהמטריקס עשה לקולנוע ואנחנו מדברים כמובן על זמן הקליע - האפקט הוויזואלי של הצגת תנועה חלקה מואטת בעוצמה כזו שהיא מאפשרת לצפות בפרטים שלרוב נעלמים מהעין האנושית, כמו קליעים במעופם או שבבים וחלקיקים מתפזרים באוויר.

 

עוד ב-games:

 

מקס פיין, משחק הפעולה בגוף שלישי, שיצא ב-2001, היה המשחק הראשון שהציג את השימוש בזמן קליע אל משחקי המחשב. במשחק האפלולי, ששאב רבות מז'אנר הפילם נואר, סיפר את סיפורו של מקס פיין (משחק מילים על כאבו של הגיבור המיוסר), שוטר במשטרת ניו יורק שאשתו ובתו נרצחו בידי מסוממים.

 

 

מקס פיין היה מופתי לזמנו במשחקיות האקשן גוף שלישי הקולנועית שלו. זמן הקליע אפשר לכם לתקוף בשיטה החביבה עלי - "הסתער פנימה באקדחים שלופים והרוג את כולם" – אבל בהילוך איטי מגניב שאפשר לפיין לחסל קבוצה של יריבים בעוד הם, מצויידים בתפיסת זמן אנושית בלבד, מתאמצים להשיב אש.

 

פיין לא היה מצוייד רק בזמן קליע ומגוון רובים - אלא גם בעולם משחק משעשע, על סף הפארודיה (האפלה) ולפעמים חוצה אותה. הטיפוסים המשעשעים שלו, השיחות שניתן היה להקשיב להן אם לא בעטתם מייד בכל דלת וקפצתם עם אקדחים שלופים, הסביבות הביזאריות (בעיקר במשחק ההמשך), שידורי הטלוויזיה - אופיו של עולם המשחק פיצה על העיצוב הליניארי להחריד של השלבים.

 

שווה לציין כאן גם את שלבי הסיוט של המשחק, בהם פיין משחזר שוב ושוב את הרגעים שבהם חזר הביתה ומצא את אהוביו מתים. הם אולי לא היו המעניינים ביותר מבחינה משחקית, אבל היו צעד נועז ומעניין מבחינת יצירת אווירה והעברת סיפור.

 

 

מקס פיין הפך להצלחה גדולה, כך שהיה לו משחק המשך מוצלח לא פחות, מקס פיין 2, וזה גם הפך אחר כך - בתרגום בעל קשרים רופפים בלבד לסדרה - לסרט בכיכובם של מארק וולברג ומילה קוניס. ועכשיו, על סף השקתו המתוקשרת והמדוברת של המשחק השלישי בסדרה, אבי הסדרה הגיע לאייפון תחת השם Max Payne Mobile.

 

המרות של משחקי עבר לאייפון ואייפד הן עסק הפכפך. זה יכול להיות הצלחה גדולה או כישלון קולוסאלי. למשל, גיבור פעולה ידוע אחר, הלוא הוא דיוק ניוקם, "זכה" להמרה מזעזעת לאייפון, עם גרפיקה שלא הותאמה למכשיר וממשק גרוע להכעיס. היו כל מיני דרכים שבהן אפשר היה לקלקל את מקס פיין בדרכו למסך הנייד - אבל אני שמח לדווח שזה לא קרה. בכלל הראשון - "אל תהרוס" - מפתחי גרסת האייפון עמדו.

 

 

הגרפיקה היא הגרפיקה המוצלחת לזמנו של המשחק המקורי, שעברה התאמה קלה למכשירים ניידים. אל תצפו פה לחוויה עתירת פיקסלים כמו Infinity Blade, אבל הגרפיקה הגונה, פס הקול והדיבוב המקוריים שווים בהחלט והממשק, על אף שהוא דומה מאוד לזה של דיוק ומשחקי פעולה אחרים על האייפון, ניתן לפחות להתאמה אישית מדויקת - כך שהייתי מגדיר אותו נסבל.

 

התלונה היחידה שלי היא טכנית. מכשיר האייפוד דור רביעי עליו בדקתי את פיין הנייד מאוד התחמם בזמן המשחק ושתה את הסוללה בצימאון, אבל אלה תופעות לא מפתיעות במשחקים עתירי גרפיקה.

 

מי שרוצה להשלים השכלה משחקית חשובה או סתם לרענן את הזיכרון ולהוריד חלודה מכישורי זמן הקליע שלו לקראת המשחק החדש בסדרה, מקס פיין הנייד, בשלושה דולרים, הוא יופי של השקעה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  games.co.il
איוב של משחקי המחשב. מקס פיין
צילום: games.co.il
מומלצים