שתף קטע נבחר

צרות של מארחת - אוקראינה ביורו 2012

האוקראינים לא חשבו שהזכייה באירוח תמיט עליהם צרות רבות כל כך, מבחינה ארגונית ופוליטית, אבל גם על המגרש הם צפויים להיתקל בבעיות בגלל מכת היעדרויות של שוערים וחלק אחורי חלש. מזל שההתקפה מבטיחה

שום דבר לא הלך לאוקראינה בהכנות לקראת הטורניר הזה, לא פוליטית, לא מקצועית ולא מבחינה אדמיניסטרטיבית. זה התחיל בעיכובים בבניית האצטדיונים והתשתיות שגרמו לחשש באופ"א והמשיך עם הסיפור המפורסם של יוליה טימושנקו, שהביא לקריאות לחרם מצד פוליטיקאים בכירים באירופה.

  

  • לונדון 2012 - אל תחמיצו את העמוד המיוחד של ynet ספורט, המקיף ביותר למשחקים האולימפים

 

אם האוהדים בנו על כך שלפחות השחקנים יתפקדו על המגרש, ההגרלה הגיעה וסידרה למארחת בית קשה - מסובך בהרבה מזה של המארחת השנייה פולין - כך שגם על עלייה לרבע הגמר אי אפשר לבנות בוודאות בטורניר היורו הראשון בו תשתתף אוקראינה.

 

שחקני נבחרת אוקראינה. לא בונים על עלייה לרבע הגמר (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
שחקני נבחרת אוקראינה. לא בונים על עלייה לרבע הגמר(צילום: גטי אימג'ס)
 

 

צרפת, אנגליה ושבדיה הן שלוש יריבות שעושות רושם עדיף על אוקראינה, שתצטרך הרבה עזרה מהקהל אם תחשוב בכלל על שני המקומות הראשונים. אבל ההגרלה עצמה היא לא הבעיה היחידה, אלא היכולת של אוקראינה. הנבחרת לא נקייה מבעיות, במיוחד בחלק האחורי.

 

עוד בעמוד המיוחד של היורו:

 

הבעיות האלה רק התעצמו בגלל משבר השוערים האחרון. שלושת השוערים הראשונים לא יוכלו לשחק - אולקסנדר שובקובסקי ואנדריי דיקאן בגלל פציעות ואולקסנדר ריבקה בגלל השעיה לשנתיים, עונש על נטילת חומרים אסורים. בשיטת האלימינציה, אולג בלוחין ייאלץ כנראה לפתוח עם אנדריי פיאטוב משחטאר דונייצק, לו 24 הופעות בינלאומיות - כאשר לשוערים האחרים שזומנו כגיבוי אין ניסיון באופן גורף.

 

אולג בלוחין, מאמן האוקראינים. בעיות בשפע (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אולג בלוחין, מאמן האוקראינים. בעיות בשפע(צילום: ראובן שוורץ)

 

גם ההגנה היא לא מה שהיה אמור להיות. הבלם המרשים אנדריי רוסול פרש בשנה שעברה בגלל בעיות גב בגיל 28. דמיטרו צ'יגרינסקי, שרק לפני שלוש שנים ברצלונה שילמה עליו 25 מיליון יורו, הלך ודעך ואפילו לא נכלל בסגל לטורניר. הבלמים שנותרו פחות מנוסים, וינסו להצדיק את מקומם.

 

רק שני שחקנים בסגל משחקים מחוץ לאוקראינה, אבל אי אפשר לומר שמדובר בליגה חלשה. זו גם הסיבה שהכשרונות שמגיעים משם ומרכיבים את החלק הקדמי הם אלה שבסופו של דבר נותנים תקווה לאוהדים המקומיים.

 

אוקראינה חוגגת במושבה עם 2:3 על ישראל, בבכורה של גוטמן (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אוקראינה חוגגת במושבה עם 2:3 על ישראל, בבכורה של גוטמן(צילום: ראובן שוורץ)

 

ברשימה של בלוחין כמות אדירה של שחקני קישור והתקפה איכותיים שמוכיחים את עצמם לאורך שנים, ובראשם אנדריי שבצ'נקו, בטורניר האחרון שלו במדי הנבחרת. שאר השמות לא פחות מרשימים: אנדריי וורונין, ארטם מילבסקי, אולג גוסב, סרגיי נזרנקו, רוסלאן רוטאן ואנטולי טימושצ'וק, שחזר השנה לכושר נפלא בבאיירן מינכן.

 

השאלה שנותרת היא מי מבין החלקים יהיה הדומיננטי יותר - האחורי הבעייתי או הקדמי הנוצץ? בהיעדר מוקדמות, משחקי הידידות לא סיפקו תשובה נחרצת, כאשר המשחק המשקף ביותר היה ה-3:3 מול גרמניה: יכולת מבריקה למעלה, וחולשה בגזרת ההתגוננות.

 

שאר המשחקים הראו שלאוקראינה לא קל מול גדולות ממנה. בשנה וחצי האחרונות היא הפסידה לאיטליה, צרפת, שבדיה, אורוגוואי וצ'כיה - והניצחונות היו מול בולגריה, ישראל, אוזבקיסטן, אוסטריה ואסטוניה - מה שמראה שהאוקראינים יושבים על התפר, וכדי להצליח בטורניר יהיו חייבים לקפוץ מדרגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים