שתף קטע נבחר

"שביתת הרעב מסתיימת, אסירים יוצאו מבידוד"

גורם מצרי טען כי ממשלת נתניהו הסכימה להצעה שתסיים את השביתה בת 27 הימים של יותר מ-1,500 אסירים פלסטינים. לדבריו, ישראל תעביר אסירים מבידוד לתאים רגילים ותרכך את מדיניות המעצרים המנהליים. ישראל הרשמית טרם הגיבה

ישראל עדיין לא מסרה תשובה רשמית, אבל המתווכים המצרים כבר בטוחים: שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים על סף סיום, לאחר שישראל הסכימה לוויתורים. גורם מצרי רשמי אמר אתמול (יום א') לסוכנות הידיעות AP כי ממשלת נתניהו הסכימה להצעה שתסיים את שביתת הרעב של האסירים הפלסטינים. לדבריו, ההסכם שגיבשו המצרים עדיין דרוש אישור של מנהיגי האסירים.

 

כתבות נוספות בנושא האסירים הפלסטינים:

 

לדברי הגורם המצרי, אתמול הגיעו הצדדים להסכם, שבמסגרתו ישראל תעביר אסירים מבידוד לתאים רגילים. בנוסף, הוא טען כי ישראל התחייבה גם לרכך את מדיניות המעצרים המנהליים. עם זאת, לטענות המצריות אין אישור מצד ישראל.

 

פריצת הדרך הגיעה לאחר ששליחו של אבו מאזן למצרים, עזאם אל-אחמד, דן בקהיר עם בכירים במודיעין המצרי בנושא שביתת הרעב. הוא אמר עוד לפני כן כי הוא מעריך שהחתימה על הסכם בין שב"ס לאסירים צפויה "בקרוב מאוד, וכרגע נתפרים הקצוות האחרונים של ההסכם".

 

בשביתת הרעב נוטלים חלק כ-1,550 מהעצורים בבתי הסוהר בישראל, ששובתים רעב כבר 27 ימים. יו"ר מועדון האסיר הפלסטיני, כדורה פארס, אמר ל-ynet כי מחר יעביר ככל הנראה השב"ס את תשובתו בנוגע לדרישות האסירים.  לדברי פארס, השב"ס כבר גיבש תשובה, אך אף גורם רשמי מטעמו לא העביר עד כה הצעה לסיום השביתה.

 

האסירים העלו שלל דרישות בשביתתם: הפסקת מדיניות הבידוד של אסירים, מתן אפשרות ביקור למשפחות אסירים מרצועת עזה, השבת האפשרות ללימודים בבתי הכלא, הפסקת המעצרים המנהליים, הוספת ערוצי טלוויזיה והגדלת מכסת הכסף החודשית לקנייה בקנטינה של הכלא. לדברי יו"ר מועדון האסיר, אם תהיה היענות לבקשות האסירים הם ישהו את השביתה מיידית. הפסקה רשמית של שביתת הרעב תתקיים אם האסירים יראו כי ההבנות מיושמות בפועל.

 

שביתת הרעב הגדולה החלה ביום האסיר הפלסטיני, שצוין ב-17 באפריל. הנהגת האסירים הכריזה עליה עוד קודם לכן, עם סיום שביתת הרעב של אחד ממנהיגי תנועת הג'יהאד האיסלאמי, חאדר עדנאן, ששוחרר מהכלא לאחר 66 ימי שביתה. לאחריו שוחררה גם הנאא שלבי, אסירה פלסטינית ששבתה רעב במחאה על מעצרה בחשד כי שבה לעסוק בטרור לאחר שחרורה במסגרת עסקת שליט. היא גורשה לרצועת עזה למשך שלוש שנים. בין השובתים גם עצירים מנהליים, שחלקם החלו למחות עוד קודם לכן: השיאנים - בילאל דיאב ותאיר חלאחלה - שובתים רעב כבר 77 ימים.


פורסם לראשונה 13/05/2012 23:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הזדהות ביפו עם האסירים הפלסטינים
צילום: AFP
מומלצים