שתף קטע נבחר

מורים מדרום ת"א לנתניהו: אל תגרש את הילדים

מורים מתל אביב ומערד חתמו על עצומה שבה ביקשו מראש הממשלה לדאוג לשלום הילדים של פליטי דרום סודן: "הם שיתפו אותנו בחוויות חייהם הקשות. עבודתנו עמם זכתה להד ועזרה ליצור מסר בינלאומי על אופייה המוסרי של מדינת ישראל"

"אנו גאים בעבודתנו עם תלמידי דרום סודן. עבודתנו זכתה להד בעולם ועזרה ליצור מסר בינלאומי על אופייה המוסרי של מדינת ישראל". כך כתב צוות המורים בבית הספר רוגוזין-ביאליק בתל אביב, שהתגייס לאחרונה למאבק נגד גירוש תושבי דרום סודן מישראל. עשרות מורים מבתי ספר אחרים בתל אביב וכן בערד הצטרפו וחתמו על העצומה, ששלחו לראש הממשלה. לקריאת המכתב - לחצו כאן.

 

הספרנית לילי הדר והמועמדים לגירוש  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הספרנית לילי הדר והמועמדים לגירוש (צילום: ירון ברנר)

 

זרים בכותרות: דיווחים נוספים בחדשות ynet:

אישום: פרץ לדירה, גנב כסף ואנס אשה בשנתה

פליט סודני נאשם באונס תלמידת התיכון בווילה

הוארך מעצר החשודים באונס בת"א: "לא אנחנו"

  

המורים ביקשו מבנימין נתניהו לדאוג לשלומם של הילדים: "כאזרחים ישראלים אנו גאים בעבודתנו עם תלמידי דרום סודן מבחינה פדגוגית והומניסטית", כתבו המורים. "רוב התלמידים נקלטו בבתי ספר ישראליים במהלך חמש השנים האחרונות ועם הזמן הם נחשפו בפנינו ושיתפו אותנו בחוויות חייהם הקשות. אנו הקשבנו לבני החמש וה-15 ולימדנו אותם עברית, אזרחות, מתמטיקה ואנגלית. שיתפנו אותם בערכים שעליהם גדלנו כישראלים, אותם ערכים נעלים שעליהם מושתתת מדינתנו".

  

בבית הספר רוגוזין בתל אביב לומדים כ-300 ילדי פליטים ומהגרי עבודה ובשנה שעברה זכה המוסד החינוכי לכבוד גדול כשהסרט "Stranger no more" שיצרה הבמאית קארן גודמן בכיכובם של התלמידים, זכה באוסקר בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הקצר.

 

הקיץ האחרון שלהם בישראל? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הקיץ האחרון שלהם בישראל?(צילום: ירון ברנר)

 

לילי הדר, ספרנית בית הספר, סיפרה על הכאב העצום שטמון בידיעה שבכל רגע התלמידים שלה עלולים להיות מגורשים חזרה לדרום סודן. "אנחנו המורים מודאגים ולא מצליחים להירדם בלילות. אלו תלמידים שלנו, אהבנו אותם ולימדנו אותם עברית וחגי ישראל, ואנחנו פשוט חרדים לביטחונם". היא הסבירה כי בסודן מתנהלת מלחמה עקובה מדם, ו"אנחנו שומעים את הדיווחים על הזוועות ומקרי האונס שם. אני לא רוצה לדמיין מה עלול לעלות בגורלם של התלמידים שלנו. כל יום אנחנו מתפללים שמדינת ישראל תגלה אנושיות ואומץ לב ותחזור בה מהחלטת הגירוש".

 

המורים ציינו עוד במכתב: "זכינו לראות את תלמידינו גדלים, מתפתחים ומשאירים מאחור לרגעים את הטראומות החרוטות בנפשם. זכינו להכירם כבני אדם ייחודיים, שמבטאים את אישיותם ואת חלומותיהם לעתיד בכתיבה ובציור, בריקוד ובשירה, בתחילה בחשש ובלחש ואחר כך בקול יציב ובטוח.

 

"אנו מקווים כי חוסנה המוסרי של מדינתנו ישמש כאור באפלה לתלמידינו מדרום סודן. בקשתנו, שבני הקהילה הדרום סודנים יזכו להמשך הארכת ההגנה הקבוצתית עליהם ולא ישולחו מישראל כל עוד חייהם במולדתם אינם מובטחים". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תלמידי בית הספר המועמדים לגירוש
צילום: ירון ברנר
ביאליק רוגוזין. 300 תלמידים זרים
צילום: ירון ברנר
מומלצים