שתף קטע נבחר

המשטרה: לא נגיע לכל הילדים שהסמנכ"ל תקף

"זו רשימה בלתי נגמרת", אמרו חוקרי סמנכ"ל ההייטק, החשוד בהטרדה מינית של מאות ילדים וילדות באמצעות האינטרנט. מכריו הופתעו: "איך אפשר לחשוב שאדם נורמטיבי כזה יעשה מעשים כאלה?". ואיך אתם תמנעו מילדכם ליפול קורבן לפדופיל?

מעשיו של סמנכ"ל ההייטק, החשוד בהטרדה מינית של מאות ילדים וילדות בני 10 עד 13 באמצעות האינטרנט, הצליחו להפתיע גם את חוקרי המשטרה המנוסים. "כמה שאנחנו חופרים יותר, אנחנו מוצאים עוד קורבנות", סיפרו אמש (יום ב') במשטרה, "זו רשימה אינסופית, שאינה נגמרת".

 

גל אלימות מינית, כותרות אחרונות:

חשד לאונס קבוצתי בדרום: 4 נערים אנסו בת 11

שוב אונס בצפון, אותה תחנת משטרה חוקרת

חשד: שתי צעירות מהצפון נאנסו אחרי בילוי לילי

 

בית משפט השלום בכפר סבא האריך אתמול בשמונה ימים את מעצרו של החשוד, בן 40 מהשרון. לבקשת סנגורו, הוציא בית המשפט צו איסור פרסום על זהותו. "החשד שלנו הוא שמדובר באדם שהוא אובססיבי לתקיפה מינית של ילדים", אמר גורם במשטרה, "לא נצליח להגיע לכל הקורבנות, אך מספיק שנאסוף 20-10 על מנת שיהיו לנו ראיות לכאורה שמדובר בעבריין מין פדופיל סדרתי וכפייתי".

 

במשטרה חושדים שהאיש, אב לשלושה ילדים, נהג בשנים האחרונות להיכנס לאתרים שונים באינטרנט כדי לאתר את הילדים, והתחזה לילדה בשם אחר בכל פעם. במהלך ההתכתבות עמם, הוא שכנע את הילדים להתפשט ולבצע בגופם מעשים מגונים. עוד חושדים במשטרה כי הוא נהג לקיים איתם מין וירטואלי באמצעות האינטרנט. במחשבו האישי נמצא גם חומר פדופילי ובחקירתו הוא הודה במיוחס לו. 

 

"כמה שאנחנו חופרים יותר, אנחנו מוצאים עוד קורבנות" (אילוסטרציה: AP) (צילום: AP) (צילום: AP)
"כמה שאנחנו חופרים יותר, אנחנו מוצאים עוד קורבנות" (אילוסטרציה: AP)

 

גם מכריו של החשוד הופתעו מהחשדות החמורים המיוחסים לו. "מדובר באדם נורמטיבי ממשפחה טובה. איך אפשר לחשוב שאחד כזה יעשה מעשים כאלה?", תהה אחד ממכריו. "הוא בחור נחמד וחכם, אני לא מאמין שהוא עשה את זה", אמר תושב היישוב שבו גדל החשוד.

 

עוד בערוץ החדשות:

סוף טוב: נמצאה הנערה הנעדרת, ישנה בשיחים

קצינה נענשה: "רוצה להתאבד? יש עץ, קח סכין"  

 

"אני לא מקנא במשפחה שלו, הם בטח בהלם", אמר אחד התושבים ביישוב, "מדובר באדם נחמד שבחיים לא תחשוד בו שהוא יכול לבצע מעשים כאלה. הוא נחשב למוצלח, אחד שהצליח מחוץ ליישוב בתחום המחשבים".

 

במושב בשרון שבו מתגורר החשוד כיום טענו תושבים כי אינם מכירים אותו וייתכן שהוא מתגורר במקום זמן קצר, אולי בשכירות. "לחשוב על זה שבמושב שלנו התגורר אדם כזה זה מפחיד", אמרו תושבים, "יש פה הרבה זוגות צעירים וילדים קטנים. אנחנו מקווים שאף אחד לא נפל קורבן למעשים שלו, לא פיזית ולא באמצעות האינטרנט".

 

קדמן: פדופיל ברשת - כמו פיגוע המוני 

בעקבות הפרשה החמורה, אמר ל-ynet מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, כי "כל פדופיל שפועל ברשת מייצר פיגוע המוני מרובה נפגעים". הוא הסביר כי "פדופיל שפועל שנים בשטח לא מצליח להגיע לכמות הילדים שאליהם מצליח להגיע בזמן קצר יחסית פדופיל שעושה שימוש ברשת. הפדופילים האלו פועלים מתוך הבית המוגן שלהם ומצליחים להגיע למאות ילדים והנזק שנגרם לקורבנות בהרבה מקרים זהה לזה שנגרם מפגיעה פיזית של ממש. במקרים רבים, הרשת משמשת רק פלטפורמה לסחיטת הילדים כדי להביא אותם למפגשים של ממש".

 

בשנה האחרונה חוו 2,600 ילדים פגיעות מיניות, אך לעומת זאת אין נתונים על היקף התופעה בעולם הווירטואלי. ד"ר קדמן מעריך שעשרות אלפי ילדים נחשפים לפגיעות והטרדות מיניות ברמות שונות באמצעות האינטרנט. הוא קרא למשטרה לגייס אזרחים שיתנדבו לעקוב אחרי פדופילים ברשת. "התופעה כל כך רחבה שאין סיכוי שהחוקרים המועטים ביחידה המשטרתית לחקר עבירות מחשב שחוקרים גם פשעים כלכליים ישתלטו עליה", אמר. בנוסף קרא ד"ר קדמן לבתי המשפט להחמיר בענישה ולמשרד החינוך להקדיש יום לימודים לנושא.

 

"להורים יש נטייה לזלזל באינטימיות שניתן ליצור ברשת" (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
"להורים יש נטייה לזלזל באינטימיות שניתן ליצור ברשת"(צילום: Gettyimages)

 

ומה יכולים ההורים לעשות? "אל תתעלמו ותגידו 'לי זה לא יקרה'", מציע ד"ר קדמן, "הבית כבר אינו מקום בטוח והמחשב בוודאי שאינו כזה. לא צריך לשרוף את המחשבים ולזרוק אותם. ההורים צריכים להיות מעורבים, לעקוב אחרי השינויים הטכנולוגיים שמאפשרים לפדופיל לפגוע בילד שמסתובב עם סמארטפון. צריך לעקוב אחרי הרגלי הגלישה של הילד ברשת, גם במחיר של פגיעה בפרטיותו, מתוך הבנה שמדובר בפיקוח נפש".

 

בנוסף, מדגיש מנכ"ל המועצה לשלום הילד כי "להורים אסור להתעייף מלהזהיר את הילדים לא ליצור קשר עם זרים, לא למסור פרטים מזהים, לא להסכים להצטלם ולא לשלוח תמונות או לקבל תמונות. צריך תקשורת פתוחה עם הילד, שירגיש שהוא תמיד יכול לספר ולא לחשוש שיכעסו עליו".

 

לרגל או לא לרגל אחרי הילדים? 

ברוך הינוך, יו"ר עמותת אשנב שעוסקת בשימוש נבון באינטרנט, סבור כי "הבעיה היא היעדר מודעות של הילדים ושל ההורים. הורה מלמד את הילד שלו איך לחצות את הכביש, אבל לא להיזהר ברשת, שהיא לפעמים מסוכנת לא פחות". לדבריו, "כל מי שמשתמש צריך לזכור שאי אפשר לדעת מי עומד מולך, לכן תהיה זהיר ואף אל תיתן פרטים מזהים לזרים. ההורים צריכים להיות שותפים לפעולות של הילדים ברשת ולשים את המחשב בחדר המשפחה ולא דווקא בחדר הסגור של הילד".

 

כמו כן מציע הינוך "לשים לב להתנהגויות חשודות של הילד. כשאתה רואה שהוא מכבה או מחליף מסך, תשאל למה. תבקש מהילד שילמד אותך על המחשב כדי שתוכל לדעת מה הוא עושה שם. הילדים עצמם צריכים לזכור לעולם לא לקבוע פגישות בחוץ עם אדם שהם לא מכירים ולא להסכים לקבל מתנות".

 

פרופסור אשר בן אריה, עובד סוציאלי בהכשרתו המשמש כמנכ"ל מכון חרוב

העוסק בפיתוח ידע ותוכניות למידה בתחום של ילדים אשר עברו התעללות והזנחה, חולק על הינוך. "לא צריכה להיות פגיעה בפרטיות, פלישה ומעקב אחר הילדים, אלא הפעלה של אותם כלים שמפעילים בחיים האמיתיים. כלומר, צריך להסביר לילדים ולהשכיל אותם ובסוף לסמוך עליהם. כמו שאני לא בולש אחרי הילד כשהוא משחק בגינה, אי אפשר להיות עם הילדים 24 שעות ביממה".

 

לדברי פרופסור בן אריה, "הפדופילים הם אלופי העולם בייצור מציאות מזויפת, ביצירת אינטימיות ובהתחזות. להורים יש נטייה לזלזל באינטימיות שניתן ליצור ברשת. צריך להבין שהרשת כיום היא מרחב המחיה של ילדים רבים ולכל הפחות בעלת משקל שווה לחייהם בעולם האמיתי. ההורים צריכים להיות מעורבים, לשים לב מי החברים של הילד ברשת, לשים לב אם הילד מחצין התנהגות מינית ולהיות ערים לדרך שבה הילד מציג את עצמו ברשת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אובססיה לתקיפת ילדים" (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
"הפדופילים אלופים בייצור מציאות מזויפת"
צילום: Gettyimages
ד"ר יצחק קדמן. "הבית כבר לא בטוח"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים