שתף קטע נבחר

אמריקן קולוני: מלון עם הרבה כוכבים

הוא נחשב לאחד ממלונות הבוטיק הידועים בי-ם שבו התארחו מפורסמים רבים: מצ'ר'ציל, דרך רוברט דה נירו ועד בוב דילן, ומחזיק היסטוריה בת יותר ממאה שנה. ביקור באמריקן קולוני

מלון אמריקן קולוני שבמזרח ירושלים ידוע בעולם כולו. אולי זו תחושת האוריינטליות שבמקום, הסלבס ושועי עולם שפקדו ופוקדים אותו גם בימינו אנו, ואולי בכלל זו אווירת החוצלארץ בירושלים, שאותה מרגיש כל מי שמבקר כאן.

 

 

באמצע המאה ה-19 החליט אמיד ערבי מקומי בשם רבאח אפנדי אל-חוסייני, בן למשפחת חוסייני המפורסמת, להקים לו וליתר דיוק, לו ולארבע נשותיו, אחוזה יפהפייה זו, אולם לא עבר הרבה זמן ואציל זה הלך לעולמו.

 

עוד בערוץ התיירות:

 

האחוזה נבנתה בצורת ארמון, ובה מבנה רחב ידיים ובמרכזו (עד היום) חצר פנימית נאה מרוצפת באבן ובמרכזה מזרקת מים קטנה.


המלון נבנה בצורת ארמון. חדר האוכל באמריקן קולוני (צילום: רון פלד)

 

מווינסטון צ'ר'ציל ועד ריצ'רד גיר

בשנת 1880 החליטו זוג האמריקנים, אנה והורישיו ספפורד, לעלות לארץ הקודש. זה קרה שנים מעטות לאחר אסון טרגי שפקד את משפחתם - מותם של ילדיהם בטביעת אונייה ואיבוד כל רכושם בשריפה הגדולה של שיקגו. אירוע נורא זה, הוא שהביא את בני הזוג לעלות אל ארץ הקודש כנציגי הכנסייה הפרסביטריאנית (זרם נוצרי-פרוטסטנטי) שאליה השתייכו, ובמטרה לעבוד את האל בירושלים.

 

רק לאחר מספר שנים שבהן גרו בסמוך לשער שכם שבעיר העתיקה, החליטו בני הזוג יחד עם מתנדבים משבדיה שהצטרפו אליהם, לרכוש את אחוזתו של אל-חוסייני והקימו בה משק אוטרקי לכל דבר. יבוא יום ואחת מהנשים שהצטרפו אל בני הזוג ספפורד, השבדית סלמה לאגרלף, תזכה בפרס נובל לספרות בשנת 1909.

 

תרומתם של בני הקהילה למושבה זו היתה רבה. הן בתחום שירותי הרפואה והן בתחום התרבות והאמנות, ומי שייכנס אל לובי המתחם יוכל מיד להבחין משמאל בצילומי המושבה מאז ימיה בשלהי המאה ה-19, כמו גם בצילומיהם של המבקרים בו כדוגמת לורנס איש ערב, ווינסטון צ'ר'ציל, בוב דילן, ריצ'רד גיר, גורבצ'וב ועוד רבים אחרים.

 

שיא תרומתם של חברי הקהילה לתושבי העיר הגיע במהלך מלחמת העולם הראשונה. הימנעותם ממסיונריות בקרב יהודים ומוסלמים, היא שהעניקה להם את תמיכתם ואהדתם של התושבים בעיר, וכמובן בתמיכת השלטון העות'מאני והבריטי שלאחריו.


בעבר משק אוטרקי, כיום זו הבריכה במלון

 

צורך בשירותי לינה ברמה אירופית

בסוף המאה ה-19 הוקמה במקום מעבדה וסטודיו לצילום, ששמה יצא למרחקים. חלקם הגדול של הצילומים שצולמו ותיעדו את חיי היום יום בירושלים, נמצא עד היום בספריית הקונגרס האמריקני ונחשבת לאוצר אומנותי.

 

בתחילת המאה ה-20 הגיע לביקור בארץ הקודש הקונסול הרוסי בארץ, הברון יוסטינוב בכבודו ובעצמו, סבו של שחקן הקולנוע הידוע פיטר יוסטינוב, והבין את פוטנציאל המתחם במתן שרותי לינה ברמה אירופית - דבר שהיה חסר בירושלים של אותם ימים. בתחילת תקופת השלטון הירדני בעיר,

הפך המקום רשמית לבית הארחה ויעברו עוד כמעט 50 שנה עד שייקרא רשמית מלון "אמריקן קולוני".

 

עם הזמן התרחב המתחם, וכיום ישנם בו מספר אגפים ומעל ל-70 חדרים, מסעדה שמפורסמת בארוחת הבוקר שלה, חנות מזכרות ואווירה שאסור לפספס.

 

לפני קצת פחות מ-20 שנה עבר המתחם לניהולה של חברת האחזקות היוקרתית Relais & Chateaux, ומאז ועד היום נבחר אמריקן קולוני לאחד ממלונות הבוטיק הנחשקים בעולם. ללא ספק, גם אם לא תלונו במקום, שווה לבקר ולשוטט במתחם.

 

לאתר של רון פלד על ירושלים  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון פלד
חדר באמריקן קולוני
צילום: רון פלד
צילום: רון פלד
חנות במלון
צילום: רון פלד
צילום: רון פלד
כן, ויש גם אוכל טוב...
צילום: רון פלד
מומלצים