שתף קטע נבחר

בשם הסב: נכדו של מפקד "דקר" בקורס חובלים

44 שנה לאחר שצוללת חיל הים טבעה עם מפקדה רס"ן יעקב רענן בדרכה מבריטניה לישראל, שומר נכדו רֵעַ על השושלת בזרוע הימית של צה"ל. על אף הייחוס המשפחתי, הצוער בקורס חובלים שומר על צניעות: "זה לא בגלל סבא, זה מתוך שליחות", הוא אמר ל-ynet בסדנה לצד טייסים וקציני יבשה לעתיד

"זה לא משנה מי היה סבא, בחרתי את התפקיד הזה מתוך תחושה של שליחות". 44 שנה לאחר שצוללת חיל הים אח"י דקר טבעה כשעל סיפונה 69 אנשי צוות ובכללם מפקד הצוללת רב-סרן יעקב רענן, מנסה נכדו רֵעַ להתביית על משבצת הדור השלישי במשפחה שנכנס לתפקיד החובל היוקרתי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

מי רצח את הילד? אין עצורים, העיר מפוחדת

משחק הכיסאות: קדימה וריבלין בקרב על המושב

 

הנכד הגאה בלט השבוע בסדנה משותפת שקיימו עשרות פרחי טיס וצוערי צבא היבשה. משתתפי הסדנה, שבה נטלו חלק חניכי שלושת הקורסים היוקרתיים בצה"ל - קורס טיס, קורס חובלים וקורס קציני היבשה - כלל לא ידעו על ייחוסו המיוחד של אחד הצוערים המובילים בסדנה.

 

על הייחוס המשפחתי מעדיף רע לשמור בצניעות, וכנהוג בחיל הים לדבר כמה שפחות. אחיו נמנה בעבר עם לוחמי שייטת הסטי"לים וגם דודו שימש כחובל בחיל ובתפקידים שונים בשייטת הצוללות. לחבריו בקורס חובלים סיפר רע על סבו, שאהב להוציא את בני משפחתו לטיולים בים ולהפלגות ושחלקם שהו לצדו בעת שהצוללת אח"י דקר נקלטה בבריטניה. בסוף השבוע האחרון השתתפה משפחת רענן במשט לזכר נספי אח"י דקר, שנערך בשיתוף חניכי בית הספר לקציני ים בעכו.

 

חלק מבני המשפחה שהו לצד הסב כשעלה על ה"דקר" (ארכיון במחנה) (ארכיון במחנה)
חלק מבני המשפחה שהו לצד הסב כשעלה על ה"דקר"(ארכיון במחנה)

 

 

משט הצדעה שנתי לזכר נספי ה"דקר", בסוף השבוע האחרון (צילום: אלי דדון) (צילום: אלי דדון)
משט הצדעה שנתי לזכר נספי ה"דקר", בסוף השבוע האחרון(צילום: אלי דדון)

 

"זה שכל המשפחה שלנו שירתה ומשרתת בחיל הים זה יפה ונחמד", אומר הנכד של מפקד הצוללת המפורסמת, "אבל בחרתי להיות חובל לא בגלל שסבא שלי פיקד על צוללת, אלא מפני שזהו המקצוע הכי מרתק ומאתגר בצבא. זה לא משנה מי היה סבא שלך, הכי חשוב שתתאים לתפקיד בצורה הכי טובה, למרות שזה קצת פואטי ונחמד שהוא היה סבא שלי".

 

רע התגייס לצבא לפני כשנה וחצי לאחר שעבר בהצלחה את הגיבוש המפרך לקורס החובלים וכעת הוא נמצא בעיצומו של הקורס. "הסדנה נולדה מהרעיון שרק מההבנה שהדרך היחידה שבה שלושת הזרועות יעבדו ביחד בצורה הטובה ביותר היא אם המפקדים יכירו זה את זה באופן אישי", אמר רע, המתגורר בצפון הארץ.

 

"להיות חובל זה המקצוע הכי מרתק ומאתגר בצבא". ה"דקר" ב-1967 (צילום: לע"מ) (צילום: לע
"להיות חובל זה המקצוע הכי מרתק ומאתגר בצבא". ה"דקר" ב-1967(צילום: לע"מ)

 

קצינים, חובלים ופרחי טיס יחד. "חוויה בלתי נשכחת" (צילום: יונתן זלק, חה"א) (צילום: יונתן זלק, חה
קצינים, חובלים ופרחי טיס יחד. "חוויה בלתי נשכחת"(צילום: יונתן זלק, חה"א)

 

החובל הצעיר הוסיף בנוגע לסדנה, שהתקיימה בשבוע שעבר בבסיס חיל האוויר בחצור, כי "לא מדובר בעוד אימון משותף אלא בתכנים, שיעורים ושיחות ארוכות בינינו, והפעם

הנושא שעמד על הפרק הוא מעמד הקצין בחברה הישראלית. הבנו שלהיות קצין נמשך גם אחר כך, באזרחות, להיות אזרח למופת ולתת תמיד דוגמה אישית". סרן אוריאל, מפקד בבית הספר לטיסה סיפר כי "למרות חששות שהיו בהתחלה, הקליק בין כולם היה מהיר. מהר התברר שלמרות השוני בתפקיד, כולם חולקים את אותם רצונות וערכים".

 

על ההבדלים בין החילות השונים אומר רע כי "הים הוא לא סביבה טבעית לאדם, מה שהופך את השירות בחיל הים לקשה, קר ומאתגר יותר ומחייב אותנו להיות עם רמות גבוהות של פיקוד ומקצועיות. מצד שני, למדנו מפרחי הטיס שאצלם הכי חשוב בשמים להיות מדויקים ולדעת לקבל החלטות טובות בזמן קצר מאוד ומקציני הטיס למדנו שנדרשות הראייה המערכתית והגדלת הראש".

 

סרן שי סוויסה, מ"פ בגדוד הדס של מגמת להב בבה"ד 1, השתתף גם הוא בסדנה והגדיר אותה "חוויה בלתי נשכחת. בסופו של דבר לא משנה אם אתה באוויר, בים או ביבשה, אתה קצין ואתה מהווה מודל לחיקוי הן בחברה והן בצבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"המקצוע הכי מרתק בצבא". רע רענן
צילום: דובר צה"ל
צילום מסך: מתוך אתר יזכור
הסב, רס"ן יעקב רענן
צילום מסך: מתוך אתר יזכור
מומלצים