שתף קטע נבחר

תלונה למח"ש: חוקר איים לבצע מעשה סדום

צעיר ירושלמי תובע את המשטרה ואת מח"ש - שלא חקרה את תלונתו - בגין התרחשויות בחקירה כשהיה בן 17 והודה במכירת סמים. מח"ש: נלמד את כתב התביעה ונגיב בבית המשפט

תושב ירושלים בן 21 תובע את המשטרה ואת מח"ש בגין חקירה בניגוד לחוק שנערכה לו בתחנת המשטרה במעלה אדומים. לטענתו, במהלך החקירה הוא התבקש להתפשט והחוקר איים לבצע בו מעשה סדום. את מח"ש הוא תובע משום שלא פתחה בחקירת המקרה על אף בקשת בית המשפט. לטענת הצעיר, בעקבות מסכת ההתעללות הוא חתם על הודאה על כך שסיפק סמים לחבריו הקטינים.

 

לטענת התובע הוא גדל במשפחה קשת יום להורים מעוטי יכולת. כשהיה בן 7 עבר תקיפה מינית בידי קבוצת נערים מבוגרים ממנו, אשר לא נתפסו. בהמשך הוא סעד את אחותו הפעוטה, שלקתה במחלה קשה ונפטרה זמן מה לפני האירוע.

  

אלימות משטרתית - כתבות נוספות בנושא ב-ynet:

 

עוד נטען בכתב התביעה כי יום אחד בשנת 2008 הוא נקרא לתחנת המשטרה במעלה אדומים, הוכנס לחדר חקירה שבו נכחו כמה שוטרים, ואחד מהם תבע ממנו להתפשט מכל בגדיו על מנת לחפש עליו סם. כשהוא מבוהל הוריד את בגדיו, ואז פנה אליו השוטר ואמר לו "אני אדפוק אותך, תוריד את התחתונים". כשהנער בכה "למה? למה?", אמר לו השוטר, שנתבע באופן אישי: "אני צריך לעשות חיפוש גופני" - תוך כדי שהוא מושח וזלין על אצבעותיו.

 

לטענת התובע הוא בכה והוריד את תחתוניו, אז פנה אליו השוטר ואמר לו: "אתה מודה שמכרת סמים או שאני דופק אותך?". לפי המתואר, בלית ברירה חתם הקטין על טופס הודאה כדבריו. לטענתו, רק כשאיים כי יפנה למח"ש החליטו במשטרה להגיש נגדו כתב אישום.

 

לפי התביעה, מצבו הנפשי הידרדר במהירות, "הוא שקע בדיכאון, לא הצליח להתרכז בבגרויות או בלימודים, חדל מפעילותו למען הקהילה, הסתגר בביתו וחדל ללכת לבית הספר, החל לפתח חרדה קיצונית מפני כל קול סירנה משטרתית, מראה שוטרים גרם לו מספר פעמים להתקף שיתוק וכך הייתה תגובתו למגע בכלל עם רשויות המדינה".

 

רק שנתיים לאחר אותה החקירה אזר אומץ הצעיר והתלונן במח"ש על התנהלות החקירה נגדו. לדבריו דווקא אז הוחלט להגיש נגדו את כתב האישום. מח"ש לא פתחה בחקירה בנימוק של "חוסר עניין לציבור".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

כבר בדיון הראשון של כתב האישום שהוגש נגדו - כאמור, שלוש שנים אחרי אותה חקירה - החליט בית משפט השלום בירושלים לסגור את התיק, ולדאוג להעבירו ליועץ המשפטי לממשלה על מנת לבחון את התנהגות המשטרה.

 

השופטת אביטל מולד אמרה באותו דיון: "איני יכולה לא להתייחס לדברים שנחשפו בדיון, לעיוני הוצגה תלונה מפורטת על התעללות מינית ונפשית בקטין שהוגשה למחלקה לחקירות שוטרים.

כמו כן הוצגה לעיוני תשובת מח"ש אשר נראית כלקוחה מפורמט לפיה הגיעו למסקנה כי לא יהיה זה נכון לפתוח בחקירה פלילית במקרה זה וזאת מטעמים הנוגעים לבחינת העניין הציבורי הכולל".

 

"עם כל הכבוד", הוסיפה השופטת, "אם אכן נכונה תלונתו של הקטין על דרך התנהלות חקירתו הדברים חמורים בהרבה והאינטרס הציבורי לבדיקת התלונה גדול לאין שיעור מאשר ההליך הפלילי שמתנהל נגד הנאשם".

 

בתביעה נכתב עוד כי בגין כל האירועים הללו התובע נבדק בידי מומחים של המוסד לביטוח לאומי מתחום הפסיכיאטריה, במישרין בהקשר לאירוע הטראומתי שעבר ונקבעה לו נכות רפואית של 40 אחוזים לתקופה של שנתיים והוא זכאי לקצבה חודשית בגין אי כושר עבודה בגובה כ-2,300 שקלים. בתום השנתיים צפוי התובע לעמוד בפני ועדה רפואית נוספת.

 

דובר משרד המשפטים מסר בשם פרקליטות מחוז תל אביב: "כתב התביעה התקבל בפרקליטות, אשר תלמד אותו ותגיב לבית המשפט, כמקובל".

 

דובר המשטרה מסר: "תביעות נזיקין נגד המשטרה מוגשות לבית המשפט ומועברות למשטרה בדרך המקובלת ובהתאם לדין. לא התקבלה תביעה כמתואר בפנייתך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. חתם על הודאה בלית ברירה
צילום: ויז'ואל פוטוס
עו"ד רוני אלוני סדובניק, המייצגת את התובע
צילום: אורית אלון
מומלצים