שתף קטע נבחר

בית לחם אחרי אונסק"ו: מחכים לתיירים שיגיעו

לאחר שאונסק"ו הוסיפה את כנסיית המולד לרשימת אתרי המורשת העולמיים, מצפים בעיר הפלסטינית לתיירים. מושל בית לחם אמר ל-ynet: "להחלטה הזאת יש אפקט פוליטי, אבל גם אפקט תרבותי והיסטורי"

היה קשה למצוא היום (שבת) בבית לחם סממנים מיוחדים שיעידו על כך שהרשות הפלסטינית רשמה אתמול הישג היסטורי, כשסוכנות אונסק"ו החליטה להכליל את כנסיית המולד ברשימת אתרי המורשת העולמיים. קבוצות של עשרות תיירים נכנסו בזו אחרי זו לכנסייה. ולא, הן עדיין לא שמעו על ההחלטה החשובה. מושל בית לחם, עבד אל-פתאח חמאיל, הבטיח בשיחה עם ynet כי הרשות תציין בקרוב מאוד את האירוע, וכי כל מי שיגיע לכנסייה יידע על ההישג.

 

"אנחנו בהחלט נערוך חגיגות רשמיות והמוניות לרגל האירוע הזה", אמר המושל. החגיגות והטקסים המתוכננים ייערכו ככל הנראה בתחילת חודש יולי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

בכניסה לרחבת כנסיית המולד יושבים מדריכי התיירים הפלסטינים, ודווקא אצלם שיחת היום היא ההחלטה. הם מנסים להבין באמצעותנו מדוע ארה"ב וישראל פעלו כדי למנוע את ההחלטה. "למה נתניהו התעצבן על זה שהכניסו את הכנסייה לרשימה המכובדת הזאת?" שואל הישאם מחמוד, מדריך תיירים ותיק מבית לחם. "זה אתר מורשת תרבותי - גם על זה אתם כועסים?".

 

בית לחם היום, אחרי ההכרה  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בית לחם היום, אחרי ההכרה (צילום: גיל יוחנן)

 

"הכול פוליטי בעולם הזה". מוקד משיכה לצליינים מכל העולם  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"הכול פוליטי בעולם הזה". מוקד משיכה לצליינים מכל העולם (צילום: גיל יוחנן)

 

ההצבעה החשאית על הכנסת הכנסייה לרשימת אתרי המורשת נערכה אתמול, בכנס השנתי של אונסק"ו, על ידי נציגים של 21 מדינות. 13 מדינות תמכו בהצעה, שש התנגדו ושתי מדינות נמנעו. גם ג'וזף אבו זולוף, מדריך תיירים בעיר, התמקד קודם כול במדינות המתנגדות להחלטה. "אני לא מצליח להבין למה ארה"ב וישראל התנגדו", אמר. כשהוסבר לו ששגריר ארצות הברית נימק את התנגדות מדינתו בכך שזה אתר שקדוש לכל הנוצרים ואסור שיהיה מושא לפוליטיזציה, הוא ענה בחיוך: "הכול פוליטי בעולם הזה, אבל צריך להבין שזה יעזור לתיירות".

 

מהתגובות שהתקבלו ברשות הפלסטינית עולה כי ההנהגה ברמאללה אכן מנסה למנף את ההישג, גם בתחום הדיפלומטי והמדיני. כל תגובה רשמית לוותה בגינוי לכיבוש הישראלי. "אחרי שההחלטה התקבלה, הרשות לקחה אותה במובן הפוליטי, אבל אותנו מה שמעניין באמת זה כמות התיירים שתיכנס לכאן, ולא הפוליטיקה שמאחורי זה", אמר אחד האנשים שעוסק בקידום התיירות לעיר.

 

חגיגות בבית לחם. "מה שמעניין זה כמות התיירים" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חגיגות בבית לחם. "מה שמעניין זה כמות התיירים"(צילום: EPA)

 

"אפילו ישראל מרוויחה מההכרזה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אפילו ישראל מרוויחה מההכרזה"(צילום: רויטרס)
 

הישאם, מדריך תיירים נוסף, מדבר על הרווח הכלכלי של ההחלטה. "מה שמעניין אותי זה התועלת שהמקום הזה מביא. הוא קיים הרבה לפני הרשות הפלסטינית ולפני ישראל", אמר. "אני מפיק מזה תועלת שיגיעו יותר תיירים וכך גם הנהגים, הסוחרים וכל מי שמתעסק בתחום. אפילו ישראל מרוויחה מההכרזה הזאת. הרי מאיפה התיירים נכנסים אלינו, אם לא מישראל?".

 

מושל בית לחם ניסה להסביר את שני הצדדים, המדיני והכלכלי. "זהו אכן ניצחון חשוב לדיפלומטיה הפלסטינית למען הסוגיה הפלסטינית. להחלטה הזאת יש אפקט פוליטי, אבל גם אפקט תרבותי והיסטורי. זוהי נקודת מפנה תיירותית לבית לחם". המושל בחר להדגיש כי כנסיית

 המולד היא רק השלב הראשון במאמץ הדיפלומטי הפלסטיני באונסק"ו וכי הפלסטינים כבר מכוונים להישג הבא. "אנחנו לא מדברים ומסתפקים רק בכנסיית המולד, אנחנו פועלים להכניס אתרים נוספים לרשימה, ביניהם כנסיית הקבר בירושלים, מערת המכפלה בחברון (אל-חראם אל-אבראהימי) ועוד כמה אתרים".

 

בסופו של דבר, מסביר הישאם את הסיבה העיקרית לשמחה בעיר: "המטרה העיקרית של ההכרזה הזאת היא הגדלת התיירות. אנחנו, הפלסטינים והישראלים, צריכים להפיק את התועלת הזאת במשותף. אם יורד גשם - הוא מרטיב את כולם. הוא לא עוצר בגבול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כנסיית המולד
צילום: גיל יוחנן
מבקרים בבית לחם
צילום: גיל יוחנן
מומלצים