שתף קטע נבחר

רק עד סוף יולי - אספרגוס לבן

"חוות תקוע", המתמחה בשיווק פטריות וירקות מיוחדים, החלה לשווק אספרגוס לבן, לרגל העונה שהחלה בימים אלה ותסתיים בסוף יולי . מקורו של האספרגוס הלבן באירופה, שם הוא נחשב למעדן. תהליך גידולו מיוחד: אספרגוס לבן גדל בתנאי חשכה מוחלטת- במהלך הגידול נשתל האספרגוס בתלולית חול בעומק של כ- 1.20 על מנת למנוע את חשיפתו לאור, באופן זה נמנעת התפתחות הכלורופיל הממונה לצבע הירוק בעולם הצומח. הגבעול נקטף עם הנצתו מהאדמה ונשטף ישירות.

 

טעמו של האספרגוס הלבן מעודן ומרקמו בשרני יותר מזה של אחיו הירוק. הוא מומלץ לשימוש בתבשילים, מרקים, פסטות, מאפים או מאודה כתוספת עשירה לכל מנה. האספרגוס מהווה מקור מצוין לחומצה פולית, הוא מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, סידן, ברזל וויטמינים מסוג A, B ו- C ודל בקלוריות (24 קלוריות ל – 100 גרם).

 

  • כמה: 25 - 30 שקלים
  • איפה: להשיג ברשת טבע קסטל, רשת ויקטורי פלוס במרכז הארץ, שוק מחנה יהודה בירושלים ושוק הכרמל בתל אביב





 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עירית קלר
אספרגוס לבן
צילום: עירית קלר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים