שתף קטע נבחר

סוף דרכה של אדרעי? ההסתדרות תייצג העובדים

בית הדין הארצי לעבודה החליט היום לדחות את בקשת ארגון "כוח לעובדים" לייצג את עובדי הרכבת, ולהחליף את ההסתדרות. המשמעות: הדחתה של יו"ר הוועד, גילה אדרעי, תהפוך לסופית - ויתכן כי אף תפוטר מהחברה

מכה קשה לגילה אדרעי. בית הדין הארצי לעבודה דחה היום (א') את בקשת ארגון "כוח לעובדים" להחליף את ההסתדרות, ולהכיר בו כארגון המייצג את עובדי רכבת ישראל. בכך צפויה החלטת ההסתדרות להדיח את יו"ר ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי, להפוך לסופית. יש לציין כי הנהלת הרכבת גם זימנה את אדרעי לשימוע בעקבות התנהלותה, ובסופו היא עשויה למצוא את עצמה מפוטרת מהחברה. ההנהלה עיכבה את ביצוע השימוע עד לקבלת ההחלטה בבית הדין לעבודה.

 

 

יו"ר ועד הרכבת לשעבר, גילה אדרעי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר ועד הרכבת לשעבר, גילה אדרעי(צילום: גיל יוחנן)

 

על-פי החלטת בית הדין לעבודה, לא יוכל ארגון "כוח לעובדים" לייצג את עובדי הרכבת במשך כל תקופת המשא ומתן שינהלו ההסתדרות והנהלת הרכבת, בעניין ההסכם הקיבוצי החדש. בנוסף, החליטו שופטי בית הדין כי לאחר החתימה על ההסכם, תיקבע "תקופת צינון" בת שנה, שבה לא יוכל הארגון להחליף את ההסתדרות.

 

בתגובה להחלטה הבהירו היום בהסתדרות כי ימשיכו כעת לנהל את המשא ומתן עד שיושג הסכם. בנוסף, כך הצהירו, "גילה אדרעי והוועד הקודם הודחו סופית". יש לציין כי בהסתדרות העלו טענות קשות נגד אדרעי, ואמרו כי התנהלותה "חצתה כל גבול אפשרי המקובל ביחסי עבודה קיבוציים".

 

בארגון "כוח לעובדים" אומרים בתגובה להחלטה כי ישקלו כעת עתירה לבג"ץ. "הארגון מצר על כך שבית הדין בחר שלא להקשיב לרצונם של העובדים", מבהירים שם. בארגון מוסיפים כי ילמדו את ההחלטה של בית הדין לעבודה, ולאחר מכן יחליטו בעניין העתירה לבג"ץ.

 

השעיה, הדחה וזימון לשימוע

פרשת הדחתה של יו"ר ועד עובדי הרכבת והצטרפות חלקם לארגון "כוח לעובדים" החלה בסוף יוני, כאשר ההסתדרות החליטה להשעות את אדרעי לאלתר, ביחד עם שלושה חברי ועד נוספים. לאחר מכן, החליטה ועדת משמעת של ההסתדרות להדיחה. אלא שבמקביל הודיע ארגון "כוח לעובדים" - המתחרה בהסתדרות - כי השיג חתימות של יותר מ-1,000 מעובדי הרכבת, ולכן הפך לארגון היציג של העובדים.

 

החלטת בית הדין הארצי לעבודה מהיום, מסיימת את הפרשה - אלא אם יחליט ארגון "כוח לעובדים" לעתור נגדה. בהחלטה ארוכה ומנומקת, כותבת נשיאת בית הדין, נילי ארד, כי ההסתדרות והרכבת נמצאים בעיצומו של משא ומתן לקראת חתימה על הסכם קיבוצי. לכן, היא מבהירה, "אין ספק כי להסתדרות עומדת חזקת היציגות במקום העבודה ברכבת, וכי חזקה כזאת מקימה מחסום מפני הכרה בכוח לעובדים".

 

בהחלטתה גם מסבירה הנשיאה ארד כי החלפת הארגון שמייצג את העובדים במהלך משא ומתן להשגת הסכם קיבוצי, עלולה לפגוע בצדדים המעורבים - ובעיקר בעובדים עצמם ובחברה. בנוסף, הנשיאה מותחת ביקורת על החלטת אדרעי וחבריה לעבור לארגון "כוח לעובדים". לדבריה, "נראה כי מהלכי הארגון של 'כוח לעובדים' ברכבת, נועדו לכאורה להוות כר פעולה למימוש פעילותם של חברי הועד, על-פי הבנתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני
צילום: מוטי קמחי
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים