שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

11 קרובים פצועים: "שבנו יחד, אחרים איבדו אשה"

כל הפצועים שפונו לסורוקה הם בני משפחה אחת מבאר שבע. הם ניצלו גם מפיגוע קודם, בראס א-שטן. "אנחנו חזרנו, אבל אחרים חזרו בלי בעל, בלי אשה. זה היה נורא", סיפר אחד הפצועים. בסורוקה מאושפז גם מתן סבח, שהשתחרר מצה"ל בשבוע שעבר

11 בני משפחה יצאו לנופש בבורגס, כולם סיימו אותו בבית החולים סורוקה. כל פצועי הפיגוע בבולגריה שהגיעו היום (ה') אחר הצהריים לבית החולים בבאר שבע הם קרובי משפחה אחת, תושבי העיר. הפצועים, ממשפחות אלגריסי-סבח (שחר) סובלים מפציעות קלות יחסית. "אנחנו חזרנו בשלום, אבל אחרים חזרו בלי בעל, בלי אשה. זה היה נורא", סיפר יוסי אלגריסי, אחד הפצועים.

 

טרור בבולגריה - דיווחים נוספים ב-ynet:

הרקולס הפצועים נחת: "הבולגרים הצילו חיים"

תיעוד: כך נראה האוטובוס שניות לאחר הפיצוץ

החקירה: "מחבל מתאבד שתועד במשך שעה"

 

"אנחנו כולנו טסים לבלות חופשות בחו"ל", סיפר אחיהם של הפצועות מירי ולבנה, שנשאר בבית - וניצל. "הפעם לא יצא לי לצאת איתם, ועכשיו כשאני חושב על זה, זה קצת מטופש שכולנו טסים יחד". בין בני המשפחה שנפצעו נמצאת ילדה בת 9, נער בן 17, שלושה חיילים והחייל המשוחרר מתן סבח, שסיים את שירותו הצבאי בשבוע שעבר. 

 

מתן סבח בבולגריה. נפצע בפיגוע, שבוע אחרי השחרור (צילום: כרמית ראובן) (צילום: כרמית ראובן)
מתן סבח בבולגריה. נפצע בפיגוע, שבוע אחרי השחרור(צילום: כרמית ראובן)

 

זו כבר הפעם השנייה שפיגוע מתרחש בזמן חופשה של בני המשפחה בחו"ל. בפעם הקודמת, הם שהו במרחק 300 מטר בלבד ממקום הפיגוע בראס א-שטן בחצי האי בסיני, לפני 8 שנים. כאשר הגיעו לסורוקה, הם התקבלו בחיבוקים ובנשיקות על ידי קרובי משפחתם, שכמה מהם אף פרצו בבכי. אבי שחר, אחד הפצועים, אמר בכניסה לבית החולים: "אנחנו שמחים להיות פה, תודה לאל שככה זה נגמר".

 

שחר סיפר עוד כי הגיע לבורגס כדי לנפוש עם שני ילדיו. "ירדנו מהטרמינל לאחר שהעמסנו את המזוודות", הוא שחזר. "החלטתי איפה לשבת. האינטואיציה אמרה לי ללכת מאחורה. כשהיה פיצוץ, הרגשתי שתקרת האוטובוס נופלת עלינו, ראיתי שהדלת סגורה, ראיתי את החלון למעלה, זרקתי את הילדה דרך החלון ואני נפלתי אחריה. התגלגלנו על הכביש ושם ראיתי גופות".

 

שחר אמר עוד כי "חיפשתי רופא במשך חצי שעה כי אף אחד לא פנה אלינו. נפגשנו אחר כך בבית החולים, כל 11 האנשים שטסנו יחד. ברגע הפיצוץ היה הרבה פיח והמון רעש ואש. כשהחוקרים הבולגרים הראו לנו תמונות אחר כך בבית החולים, זיהינו דמות שלא נראית ישראלית ושהייתה שם מזוודה בדיעבד שכנראה לא הייתה קשורה".

 

"זרקתי את הילדה מהחלון". האוטובוס שבו אירע הפיגוע, אתמול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"זרקתי את הילדה מהחלון". האוטובוס שבו אירע הפיגוע, אתמול(צילום: AFP)

 

יוסי אלגריסי סיפר כיצד ניצלו. "למזלנו המזוודות שלנו היו אחרונות, אז השתהינו קצת. אחרי כחצי דקה פיצוץ והאוטובוס. בהתחלה חשבנו שאולי צמיג התפוצץ, אבל אז האוטובוס החל לבעור וקפצנו מהחלונות. אנחנו 11 איש, כולנו בני משפחה וכולנו יצאנו בשלום, אבל ראיתי שם אנשים שחזרו בלי אשה או בלי בעל, וזה היה נורא".

 

הוא אמר כי המשפחה תכננה את החופשה בבולגריה במשך חודש: "מאוד רצינו להיות בבורגס, תכננו שנהיה בקזינו, בחוף הים. מי יודע, אולי עוד נחזור לשם. אני כרגע לא מאמין שאני בחיים".

 

"ראינו כל-כך הרבה חלקי גופות" 

לבית החולים העמק בעפולה פונו שבעה פצועים, ארבעה מהם בני משפחה. אחד מבני המשפחה הוא גדי סיבוני, שנפצע קשה בפיגוע בסניף הליכוד בבית שאן לפני עשור, והפעם נפצע קל כשקפץ מחלון האוטובוס הבוער. אחיו יעקב סיפר כי היה אמור גם כן לנסוע אתמול לחופשה עם אחיו וגיסותיהם. "הבעיה היא שהם נסעו לשבוע וזה היה ארוך מדי אז התכוונתי להצטרף אליהם בסוף השבוע ובסוף הם מצטרפים אלינו פה", אמר.

 

"אנחנו פצועים, אבל בחיים". גדי סיבוני ורעייתו ריימונד (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
"אנחנו פצועים, אבל בחיים". גדי סיבוני ורעייתו ריימונד(צילום: חגי אהרון)

 

בפיגוע נפצעו גם רעייתו של סיבוני ריימונד וכן שתי אחיותיה, חנה לוי ופאני משה. זמן קצר לאחר שנכנסו לחדר המיון, הפגינו רוב הפצועים הומור ומצב רוחם השתפר. גם מי שהתקשה לצחוק, סבר כי יש לראות את חצי הכוס המלאה. "נכון שאנחנו פצועים, אבל אנחנו בחיים וראינו כל-כך הרבה חלקי גופות", אמרה ריימונד סיבוני.

 

בעלה גדי הוסיף: "עכשיו הכול בסדר, אנחנו בארץ, כאן מכירים אותנו ואתם רואים, אני שורד. כנראה שפעם ב-10 שנים צריך לקרות משהו", אמר בהומור. "אם זה תלוי בי, הייתי נוסע עוד פעם ברגע שאפשר, הרי זה גורל. יש אלוהים בשמיים והוא מחליט. אפשר להיפגע גם בתאונה ליד הבית. כנראה שיש לי שבע נשמות, ושתיים כבר ניצלתי".

 

"אף אחד לא ידע שם אנגלית"

בני הזוג סיבוני נפרדו לזמן ממושך לאחר הפיצוץ באוטובוס. "הייתי בטוח שלא קרה לה כלום כי היא הייתה רחוקה", סיפר גדי, "הרי אני הייתי בפנים והיא בחוץ. ובכל מקרה, אני הרי אופטימי מטבעי, אז ברגע שהבנתי שנשארתי בחיים ידעתי שנצא מזה". ריימונד לעומת זאת, לא ידעה שבעלה נחלץ מהאוטובוס. "אני הייתי בטרמינל. התחלתי לצעוק 'תנו לי לצאת, בעלי נשרף באוטובוס' אבל לא נתנו לי לצאת. חשבתי

 שהוא נהרג", סיפרה.

 

יעל בן-שטרית, פצועה נוספת מהפיגוע, ישבה במרכז האוטובוס בעת הפיצוץ. בעלה אדם רץ לדלת הקדמית וכשהבחין שהיא סגורה, בעט בה. "לקח זמן עד שהתאוששתי מהפיצוץ עצמו ואז פילסתי לי דרך אל הדלת", סיפרה יעל. "אמרו לנו להיכנס לבית הנתיבות ורק אחרי איזה זמן פינו אותנו לבית החולים. אף אחד לא ידע שם אנגלית. רק בסוף הגיע הרופא שניתח אותי, ד"ר כריסטופר, והוא דיבר איתי באנגלית".

 

אדם הוסיף כי "המזל הוא שלא נפרדנו לדקה", אחרי הפיצוץ הייתי עם שתי רגליים שבורות אבל עזרתי לה לצאת מהאוטובוס", סיפר.

 

גם לבתי חולים רבים אחרים בארץ הגיעו פצועים מהפיגוע בבולגריה. לבית החולים איכילוב בתל-אביב הגיעו שבעה פצועים, ללניאדו בנתניה חמישה, לוולפסון בחולון ארבעה, לאסף הרופא שניים, ולרמב"ם ולנהריה - פצוע כל אחד.

 

בהכנת הכתבה השתתפה כרמית ראובן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההרקולס שהחזיר את הפצועים
צילום: קבוצת העיתונאים רוטרניק
מומלצים