שתף קטע נבחר

קונים ללימודים, ישלמו יותר: "נתניהו בבועה"

שרים מתנגדים לגזירות של ראש הממשלה ושר האוצר, שכוללות העלאת מע"מ כבר בשבוע הבא, אבל התוכנית צפויה לעבור בממשלה. הורים שכבר מתכוננים לשנה החדשה משלמים את המחיר: "המשכורות לא משתנות, נפסיק את החוג"

ויקי, בת 37 מהדרום, היא אם לשני ילדים. יחד עם בעלה השוטר הם מרוויחים 15 אלף בחודש, וכשמתחילות הקניות לקראת שנת הלימודים הם יידרשו להוציא כ-1,200 שקלים לכל ילד. עם עליית המע"מ הצפויה בשבוע הבא, כחלק מהגזירות החדשות שעליהן הודיע אתמול ראש הממשלה, הכיס של מעמד הביניים יתרוקן עוד קצת.

 

"אני קונה ברשת זולה יחסית", אומרת ויקי. "הגזרות כרגיל פוגעות בנו, המשכורות אותן משכורות. אני מקווה שנוכל להסתדר עם עליית המחירים הזו. הממשלה לא מתחשבת בנו - מנסים לסגור את הפערים בתקציב על חשבוננו. ראש הממשלה ושר האוצר חיים בבועה שלהם ולא רואים שום דבר ממטר".

 

לומדים בכיף, אבל ביוקר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לומדים בכיף, אבל ביוקר(צילום: shutterstock)

 

בניסיון לצמצם את הגירעון, ביום שני הקרוב יביאו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ לאישור הממשלה את הגזירות ובהן, בין היתר:

  • העלאת מס הערך המוסף מ-16% ל-17%.
  • קיצוץ רוחבי בתקציבי המשרדים בהיקף של כ-900 מיליון שקל.
  • העלאת מס על אלכוהול וסיגריות.

 

עוד בחדשות ynet:

 

שר הפנים, אלי ישי, אמר כי ש"ס מתנגדת לקיצוץ הרוחבי. גם בישראל ביתנו נשמעו קולות התנגדות, אך מנגד שרים אחרים בממשלה ציינו כי "אינם אוהבים את הקיצוץ", אלא שלדבריהם "אין ברירה" ומדובר בצעד "הכי פחות כואב".

 

"בכל מה שקשור ללימודים - לא נוותר"

לאורנה מקריית ים יש שני תאומים שעולים לכיתה ז', בן שעולה לכיתה א' ותינוק בן שנה וחצי. שני בני הזוג עובדים אולם מתקשים לסיים את החודש, ולעמוד בתשלומים הגבוהים שנדרשים לצורכי החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי של הילדים. "את המחיר משלמים בחוגים ובציוד", סיפרה אורנה. "שני הבנים הגדולים היו בחוג כדורגל ואחד כבר הפסיק. השני רוצה להמשיך, פניתי למועדון כדי לקבל הנחה, אבל אם לא נקבל כנראה שגם הבן השני ייאלץ להפסיק את החוג".

 

לדבריה, מחירו של חוג הכדורגל מגיע לכ-280 שקלים בחודש, ועכשיו הכול יהיה רק יקר יותר. אורנה העריכה כי מחיר הציוד לבית הספר עוד לפני תחילת השנה מגיע לכ-400 שקלים לכל אחד מהילדים. "לכל בית ספר יש את הדרישות שלו, מחברות ספירלה, עטים מיוחדים, צבעים. זה לא כמו אצלנו שהיו מחברות שורה, ועט כחול פשוט אחד".

 

טלי בבאי (43) מקיבוץ טללים ובעלה מרוויחים דווקא יפה, כ-25 אלף בחודש. כיום, בגלל שהם בונים בית, הם כבר לא חוסכים והגזרות הכלכליות ייאלצו גם אותם להצטמצם. יש להם 3 ילדים, בני 8, 12 ו-17. על כל ילד מוציאים כ-1,000 שקל לחזרה ללימודים. למזלם, הם יכולים לוותר על הספרים בגלל המגורים בקיבוץ. "אבל אני לא חושבת שיש מישהו ממעמד הביניים שזה לא ישפיע עליו. אצלנו זה לא יגיע למצב שבו לא נוכל לקנות ציוד ללימודים אבל זה עדיין יהיה לוחץ. אם אכן תהיה עליית מחירים ועוד מסים ניאלץ להצטמצם".

 

הגזירות, לדבריה, הן "בושה למדינה, שמי שאין לו צריך לשאת בנטל ומי שיש לו מקבל פרסים. אבל כל הדברים הם דיבורי סרק. זו לא פעם ראשונה שיש גזרות ואנשים בוכים ואז שוב מצביעים לו. אנחנו אוהבים לחזור על טעויות העבר ולא לומדים. עדיין אנשים אומרים שביבי יציל אותנו וקינג ביבי. אני לא מבינה מה הם רואים שאני לא רואה".

 

נעמה בת ה-50 היא עצמאית ואם לשניים, הגדול בן 30 והקטנה בת 16. "עניין ההעלאת המיסים הוא רע מאוד. ואנחנו כעצמאים לא מקבלים שום דבר בתמורה, אבל משלמים כמו השכירים.

 לימודים זו הוצאה רצינית. אפילו שאנחנו בפרויקט השאלת ספרים וחוגים ותנועות נוער יוצאים אלפי שקלים בשנה. אבל בכל מה שקשור ללימודים לא נוותר - כולל הנסיעה לפולין. אם נצטרך נוותר על דברים אחרים".

 

נעמה מנהלת יחד עם בעלה מרפאת שיניים וניכר כי הם חיים חיי רווחה. אבל הגזירות הצפויות יפגעו בהכרח בפרנסתם. "ככל שהמדינה פוגעת יותר באזרחים ויש להם פחות כסף לי יש פחות פציינטים. אנשים חושבים פעמיים לפני שעושים טיפול רפואי ולעיתים דוחים טיפולים. זה נראה להם פחות קריטי. אילו רק אפשר היה להחליף את הממשלה. הפיכה כמו במצרים נשמעת לא רע בכלל, רק בלי האלימות".

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים