שתף קטע נבחר

אושר חוק שכר שווה: "הכנסת למען נשים עובדות"

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק שהגישו דליה איציק וחיים כץ, לפיה עובד שתובע בגין אפליה בשכר יהיה זכאי להפרשים לתקופה של חמש שנים לאחור, ולא שנתיים כיום. איציק: "צעד חשוב בקידום השוויון התעסוקתי"

הסוף לאפלייה בשכר נשים? מליאת הכנסת אישרה אמש (ד') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד שהגישו ח״כ דליה איציק (קדימה) וחיים כץ (הליכוד).

 

הצעת החוק קובעת, כי עובד שתובע לפי העילות הקבועות בחוק בגין אפליה בשכר יהיה זכאי להפרשי שכר או גמול אחר לתקופה של חמש שנים שקדמו ליום הגשת התובענה ולא לתקופה של שנתיים כקבוע כיום.

 

״חוק שווה לעובדת ולעובד, נועד לקדם את השוויון ולמנוע הפליה בין המינים בנוגע לשכר או לגמול אחר בקשר לעבודה״, נכתב בדברי ההסבר להצעה, "ההפליה בנוגע לשכר פוגעת בעיקר בנשים, והיא אחד הביטויים להפלייתן בשוק העבודה״.

 

שמונה חברי כנסת תמכו בהצעה שעברה ללא מתנגדים. "אישור הצעת החוק בכנסת הינו צעד חשוב בקידום השוויון התעסוקתי בין נשים לגברים במדינת ישראל״ אמרה איציק ״לא ייתכן שבישראל של שנת 2012 עדיין משלמים לנשים שכר עבודה נמוך משמעותית משל גברים.

 

"החוק הנוכחי בלתי נסבל. אין כל צידוק שעובדת התובעת לפי החוק, ובית הדין מוצא אותה זכאית להפרשי שכר, תהא זכאית להפרשים של שנתיים בלבד מיום הגשת התביעה. הכנסת היום נעמדה לצד הנשים העובדות בישראל".

 

חוק שכר שווה נחקק ב-1996 במטרה לקדם שוויון ולמנוע אפליה בין המינים בכל הנוגע לשכר או גמול בעבודה. אלא שהחוק, על פי הצעת החוק, לא איפשר לתבוע הפרשי שכר מעבר לשנתיים. בעקבות זאת, התקשו נשים רבות שמחליטות לתבוע, לקבל את המגיע להן בגין תקופת עבודה ארוכה. למעשה, מגבלה זו אילצה את אותן נשים מופלות לבסס תביעות על חוקים אחרים, כמו חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ולעמוד ברף גבוה מאוד על מנת להוכיח את האפליה בשכר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים