שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

לפני שתשלמו ביוקר: הזמינו מוביל עכשיו

עוברים דירה באוגוסט ועדיין לא הזמנתם מוביל? מחירי ההובלות בחודש החם הזה גבוהים בעשרות אחוזים מבשאר חודשי השנה. בדקנו את הסיבות למחירים הגבוהים וגם כיצד ניתן להוזיל אותם

חודש אוגוסט כבר בעיצומו, וזו בשורה לא כל כך חיובית עבור אלו שעוברים דירה בקרוב וטרם הזמינו מוביל. אחרי שבמדריך הקודם הסברנו כיצד ניתן להוביל דירה במינימום עליות, הפעם נסביר מדוע מחירי ההובלות בחודש החם הזה גבוהים בעשרות אחוזים ממחירי ההובלות בשאר חודשי השנה.

 

 

הסיבה לעליית המחירים היא הגידול הניכר בביקוש למובילים בחודש זה. אך מדוע דווקא עכשיו, בשיא הקיץ, הביקוש למובילים עולה בצורה כה תלולה? קיימות מספר סיבות לכך:

 

  • מזג האוויר: חם בקיץ, אך לא יורד גשם המסרבל את ההובלה. לפיכך, מעבר הדירה עדיף בקיץ.

 

  • חופשות: בחודש אוגוסט סטודנטים ואנשים עובדים רבים יוצאים לחופשות, ומתפנים לטפל בנושאים כמו מציאת דירה חדשה והמעבר אליה.

 

  • שנת הלימודים: גם עבור משפחות עונת הקיץ, ובעיקר חודש אוגוסט, מהווים את התקופה האידיאלית למעבר, כדי שהילדים לא יצטרכו להתחיל ללמוד בכיתה חדשה באמצע שנת הלימודים.

 

בקיץ סטונדטים ועובדים יוצאים לחופשה - ומתחילים לטפל במעבר הדירה (צילום: sutterstock) (צילום: sutterstock)
בקיץ סטונדטים ועובדים יוצאים לחופשה - ומתחילים לטפל במעבר הדירה(צילום: sutterstock)

 

המספרים מדברים בעד עצמם

בחודשים יולי-אוגוסט חלה עלייה של עשרות אחוזים בדרישה למובילים בהשוואה לשאר חודשי השנה. כך, לדוגמא, בחודש אוגוסט 2010 חל גידול של 55.3% בדרישה למובילים, לעומת ממוצע הדרישה למובילים בשאר חודשי השנה.

 

מגמה זו התחזקה באוגוסט 2011, אז חלה עלייה של לא פחות מ-58.7% בביקוש למובילים לעומת ממוצע הדרישה למובילים בשאר חודשי השנה. הנתונים שהתקבלו מחודש אוגוסט 2012 עד כה מצביעים על התנהגות דומה.

 

מדי שנה, למעלה מחצי מיליון ישראלים (7.3% מכלל האוכלוסייה) מודיעים על שינוי כתובת. כמעט מחציתם (47%) הודיעו על שינוי המען ליישוב אחר והזדקקו להובלה.

 

אם מוסיפים על כך את העובדה שישראלים רבים, העוברים מען בתוך אותו היישוב, נזדקקים להובלה אף הם - והיקף תעשיית ההובלה מתבהר: ברוב חודשי השנה מתקיימות כ-500-700 הובלות מדי יום. בחודשי הקיץ - המספר כמעט מוכפל.

 

אם נתרגם את המספרים הללו לסכומים שמגלגלת תעשיית ההובלה בישראל, הרי שמדובר בכ-300-400 מיליון שקל בשנה. לסכום זה מתווספים עוד כ-150-200 מיליון שקל על שירותים נלווים להובלה עצמה (אריזה, אחסון, שכירת מנופים, ניקיון וצביעה לפני הכניסה לדירה וכיו"ב).

 

 (נתוני גרף: pro.co.il) (נתוני גרף: pro.co.il)
(נתוני גרף: pro.co.il)

* הביקוש ב-%

 

למה ההובלה תעלה לנו יותר?

מאחר שכל דירה מאוד שונה מהשנייה - בגודל, בתכולה ובתנאים שמשפיעים על ההעברה - קשה לנקוב במחיר אחיד להובלת דירה בקיץ כמו בשאר חודשי השנה. ישנם מספר משתנים בגינם עשוי המוביל לבקש תשלום נוסף, אם לא ציינתם אותם במעמד המו"מ על המחיר.

 

  • כמות וטיב תכולת הבית: כמה ארגזים צריך להעביר? כמה מהם הם רהיטים ומכשירים כבדים (כמו מקרר, מכונת כביסה, שידות וכיו"ב)? ככל שהמטען יהיה רב ובעייתי יותר להובלה, כך המחיר צפוי לעלות.

 

  • קומה ומעלית: הובלה מדירה שנמצאת בקומה גבוהה בבניין ללא מעלית תעלה יותר.

 

  • גישה לבניין וחניה: אם אין גישה נוחה לכניסה בבניין, או במידה שאין חניה קרובה לרכב ההובלה, המובילים ייאלצו ללכת יותר ולסחוב יותר. במקרים כאלה צפויה תוספת תשלום.

 

  • רכב ההובלה: האם תכולת הדירה יכולה להיכנס במיני ואן או שיש צורך במשאית? רכב גדול יותר משמעו תשלום גבוה יותר.

 

  • שירותים נלווים נוספים: מנוף, שירותי אריזה, שירותי פירוק והרכבת רהיטים - כל אלה הם שירותים נלווים שעליהם נהוג לבקש תוספת תשלום.

 

הכתבה הוכנה בשיתוף אתר המקצוענים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גידול ניכר בביקוש למובילים - בעיקר באוגוסט
צילום: index open
מומלצים