שתף קטע נבחר

אישור שכרה של ליאורה עופר נדחה בשל מחלוקת

לטענת רשות ניירות ערך, חברת הניהול עופר השקעות משכה ממליסרון שכר עודף בהיקף של 8.4 מיליון שקל בין 2011-2004, שלא אושר כדין. המחלוקת עיכבה גם את אישור הסכם העסקת בעלת השליטה, ליאורה עופר, לפיו היא תקבל כיו"ר בהיקף משרה של 75% תשלום חודשי של 187.5 אלף שקל

נפתרה התעלומה סביבה הדחייה המסתורית של האסיפה לאישור הסכם שכרה החדש של ליאורה עופר כיו"ר מליסרון, בחודש שעבר. בזימון החדש היום (ב') לאסיפה כללית, מדווחת מליסרון כי לחברה מחלוקת עם רשות ניירות ערך סביב אישור תיקון להסכם הניהול של בעלת השליטה, עופר השקעות הנמצאת בשליטת ליאורה עופר, שהיה בתוקף ממאי 2004 ועד נובמבר 2011 (אז פקע מתוקף תיקון 16 לחוק החברות).

 

 

ב-2004 רכשה עופר השקעות את חלקם של בעלי עניין אחרים בחברה, נחמיה קפלן, דב ברזילי, אורי פייגלין, טלי פייגלין ואורי סגל בהיקף של 25% מהחברה. בעלי העניין כיהנו כדירקטורים בחברה, ובעקבות המכירה סיימו את תפקידם. במקומם הציעה עופר השקעות את שירות הניהול שלה מעבר לשירותים שסיפקה כיו"ר. הרחבת מתן השירותים אושרה בדירקטוריון, אך לא באסיפה הכללית של בעלי המניות. בגין אותם שירותים נוספים זכתה עופר השקעות במהלך 7 השנים שהחלו בשנת 2004 לתשלום של 8.4 מיליון שקל.

 

לטענת החברה, ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה אישרו את התיקון השני להסכם הניהול של עופר השקעות באוגוסט 2004, תוך תפישה כי התיקון אינו מהווה "עסקה חריגה". האישור ניתן לדברי החברה "לאור הזדקקותה של החברה להמשך קבלת השירותים האמורים מכוח הסכם הניהול, כאשר איכות השירותים שהועמדו על ידי עופר השקעות אינה נופלת, ואף עולה, על השירותים שניתנו על ידי בעלי העניין שפרשו". התמורה עבור השירותים שסיפקו בעלי העניין שפרשו אושרה במקור על ידי אסיפה כללית.

 

למרות זאת, הרשות לני"ע לא השתכנעה. בדיונים שקיימה החברה עם הרשות בחודש שעבר, הציגה הרשות את עמדתה כי התקשרות של חברה ציבורית בהסכם ניהול עם בעל השליטה בה טעונה לאישור על פי סעיף 275 לחוק החברות, ללא קשר ל"חריגותה". הדבר נכון במיוחד, לדברי הרשות, ביחס לשינוי או תיקון הסכמי ניהול קיימים על ידי הגדלת דמי הניהול המשולמים. לעמדת הרשות כן מדובר ב"עסקה חריגה".

 

בנוסף לאישרור רטרואקטיבי של הסכם השכר הישן של עופר השקעות, יצביעו בעלי המניות במליסרון ב-20 בספטמבר גם על אישור הסכם שכרה החדש של עופר. ההסכם הקודם פקע ב-15 בנובמבר 2011, בעקבות תיקון 16 לחוק החברות, שהצריך את אישור מחדש באסיפת בעלי המניות. מאז ועד היום מכהנת עופר כיו"ר החברה ללא תמורה.

 

לפי ההסכם החדש שיעלה להצבעה, תקבל עופר עבור שירותי יו"ר פעיל בהיקף משרה של 75% תשלום חודשי של 187.5 אלף שקל בתוספת מע"מ. שכרה של עופר יהיה צמוד למדד ובכל מקרה לא יהיה נמוך יותר מסכום זה. סך הכל, עלות העסקתה צפויה להסתכם ב-2.25 מיליון שקל בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד קוולרציק
ליאורה עופר
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים