שתף קטע נבחר

בעלי משאיות על מחירי הדלק: "מה נגיד לבנק?"

בעלי משאיות וכלים כבדים שפרנסתם תלויה במחירי הדלק ייאלצו לספוג התייקרות חדה מהחודש הבא. הם מזהירים: "כל הקבלנים רק לומדים מזה איך להוריד באיכות ולגנוב יותר, כי כשמישהו נפגע הוא רק מנסה להתגונן"

בתחילת החודש הבא ישברו מחירי הדלק שיא נוסף, כשיתייקרו בכ-40 אגורות ויעמדו על 8.25 שקל לליטר. בעלי המכוניות כולם יחושו בהכבדה על הכיס, במיוחד כשזו תתווסף לגל ההתייקרויות בתחומים אחרים. אך מי שעלולים לסבול במיוחד מהמהלך הם בעלי העסקים הקטנים שמשתמשים בכלי הרכב כבדים לצורכי עבודה. עבורם תהיה זו מכה גורלית כמעט.

 

יוקר המחייה - דיווחים נוספים בחדשות ynet:

עליית מחיר הלחם: "חוסר הצדק הולך וגדל"

עוד גזירות: "המחירים מזנקים, השכר נשאר זהה"

מדד יולי עלה ב-0.1%; מחירי הדיור קפצו ב-1%

 

אלי, בעל חברת הובלות מאזור הדרום, סיפר ל-ynet כי בבעלותו ארבע משאיות שצורכות יחד בין 5,000 ל-6,000 ליטר דלק בחודש. "עליית מחירים של 40 אגורות לליטר, לא הולכת ברגל. אנחנו סופגים עליות מחירים כאלה כבר כמה שנים, אבל כבר לא יכולים יותר. אנחנו סופגים קאסמים, בירוקרטיה, הפחדה, אנחנו סופגים הכול. אבל כמה עוד אנחנו יכולים? כמה הגב שלנו גדול? אני כולי מטר שמונים, עם איזה מטר רוחב גב. אבל גם זה נגמר. מקרר אחד אפשר לסחוב אבל אי אפשר לסחוב חמישה. גם אנחנו נגמרים".

 

לדבריו, "בשורה התחתונה, כשמנהל הבנק שלי מתקשר אין לי תשובות לתת לו. מה אני אספר לו, שעלו מחירי הדלק? כשמחיר הבשר והביצים עולה ב-17%, מה אני אגיד לו? ומה אגיד לקליינטים שלי?". הוא הוסיף: "פרה - בשביל שתיתן חלב נותנים לה אוכל. עגבניה - בשביל שתיתן פרי צריכים להשקות במים. אבל מי משקה אותנו? אותנו לא משקים. אותנו עושקים".

 

יוסי ישר ממושב ניר ישראל שבמועצה האזורית חוף אשקלון, מנהל חברת "אסף 2001" לעבודות עפר וכבישים, סיפר כי בבעלותו עשרה כלים כבדים - טרקטורים, מכבשים וכלים נוספים לסלילת כבישים. "אנחנו זקוקים ל-10,000 ליטר דלק בחודש לערך. עכשיו נוציא 4,000 שקל יותר לחודש. זה כמו לקחת את הכסף ולפזר אותו על הכלים".

 

ישר סיפר כי עליות המחירים "כל הזמן משפיעות עלינו, לא רק עכשיו. אנחנו משאירים את אותו המחיר עבור העבודה, כך שהתחרות היא אותה תחרות ורק ההוצאות גדלות. כשהממשלה מעלה מחיר זה כתוב בתקשורת מהיום למחר. אבל אצלנו זה לא ככה. אנחנו לא יכולים להעלות מחיר כי אין לחץ של עבודה. אנחנו יכולים להעלות מחירים רק לפי ההיצע והביקוש, לא לפי החלטה של שר כזה או אחר, זה לא עובד בשיטה הזאת". ישר ציין כי התחרות בענף לא מאפשרת להתאים את המחיר בכל פעם שמייקרים מוצר שדרוש לו לעבודה. "כבר שמעתי על חברות שנפלו והתפרקו, אני בטוח שזה גורם עיקרי לכך".

 

הוא לא יודע אילו פתרונות יכולים להועיל, "אבל מה שבטוח הוא שכל הקבלנים רק לומדים מזה איך להוריד באיכות ולגנוב יותר. זו ההשפעה הישירה של עליית המחירים. כי כשמישהו נפגע הוא רק מנסה להתגונן. בסוף הכול ייראה פה על הפנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
8.25 לליטר. מהחודש הבא
צילום: רויטרס
צילום: shutterstock
מפרנסות בקושי. משאיות
צילום: shutterstock
מומלצים