שתף קטע נבחר

עמלות הבנקים במחצית: 7.1 מיליארד ש'

הרווח הנקי של חמשת הבנקים הגדולים במחצית הראשונה של השנה עמד על 3.21 מיליארד שקל. הוצאות השכר הסתכמו ב- 8.4 מיליארד שקל

הרווח הנקי המצרפי של חמשת הבנקים הגדולים במחצית הראשונה של שנת 2012 עמד על 3.21 מיליארד שקל, כך עולה מסיכום הדו"חות הכספיים של הבנקים. ברבעון השני של 2012 עמדו רווחי הבנקים על 1.44 מיליארד שקל.

 

 

למרות טענות הבנקים על שחיקה משמעותית בעמלות, הסתכם סך ההכנסות מעמלות אותן גבו חמשת התאגידים הפיננסיים בששת החודשים הראשונים של השנה, בסך של 7.15 מיליארד שקל. ההוצאות על משכורות ותנאי שכר הסתכמו ב- 8.4 מיליארד שקל.

 

בעוד מזרחי והבינלאומי הציגו שיפור בשורת הרווח הנקי, שלושת הבנקים הגדולים דיווחו על ירידה ברווחים.

 

בנק הפועלים רשם ברבעון השני של השנה רווח נקי של 607 מיליון שקל, ירידה של כ-7% בהשוואה לרבעון המקביל ב 2011., הפועלים ממשיך לשמור על מעמדו כבנק הגדול במערכת, גם בשורת הרווח.

 

סך העמלות שגבה הבנק במהלך ששת החודשים הראשונים של השנה הגיע ל- 2.52 מיליארד שקל. מתוכם 482 מיליון שקל דמי ניהול חשבון. הוצאות השכר בבנק במחצית הראשונה הגיעו ל-2.43 מיליארד שקל.

 

מניות התקשורת השפיעו

בבנק לאומי צנח הרווח ברבעון ביותר מ-50% והסתכם ב- ב-280 מיליון שקל לעומת 564 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2011. סך ההכנסות מעמלות במחצית הראשונה: יותר מ-2 מיליארד שקל.

 

בבנק מסבירים כי הירידה בחדה במניות חברות התקשורת השפיעה לרעה על התוצאות והוא נאלץ לרשום הפרשה לירידת ערך בגין מניות פרטנר, בה מחזיק הבנק, בסך 101 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. כמו כן נרשמה ירידה בהכנסות מעמלות.

 

הבנק צמצם את החשיפה למדינות בעלות סיכון כלכלי באירופה והוא מושקע בעיקר בתאגידים ספציפיים, בעלי סיכון נמוך יחסית. זאת על רקע העובדה שבעבר לאומי היה חשוף יותר להשקעות בחו"ל בהשוואה לבנקים האחרים.

 

ההכנסות מעמלות הסתכמו בלאומי במחצית הראשונה ב-2.04 מיליארד שקל וסך הוצאות השכר במהלך ששת החודשים הראשונים של השנה עמדו על 2.54 מיליארד שקל.

 

הרווח הנקי של בנק דיסקונט צנח ברבעון ב- 28% ועמד על 165 מיליון שקל לעומת 229 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווחיות ברבעון השני הושפעה בעיקר מהפרשה לירידת ערך השקעת הבנק במניות הבנק הבינלאומי, בהם מחזיק דיסקונט 26%. בנטרול ההפרשה לירידת ערך השקעת הבנק במניות הבנק הבינלאומי, טוענים בבנק, התשואה ברבעון השני של שנת 2012 הייתה מגיעה לשיעור של 8.9% על בסיס שנתי והרווח הנקי במחצית הראשונה של שנת 2012 היה מסתכם בסך של 485 מיליון שקל.

 

הבנק רשם הכנסות של 1.33 מיליארד שקל מעמלות במהלך ששת החודשים הראשונים של השנה. הוצאות השכר עמדו על 1.77 מיליארד שקל.

 

בניגוד למגמת הירידה ברווחים בבנקים הגדולים יותר, רשם מזרחי-טפחות רווח נקי של 295 מיליון שקל, המבטא גידול של 17% לעומת 2011 . הבנק רשם גם את התשואה הגבוהה ביותר על ההון העצמי מבין הבנקים וזו עמדה על 15.4%.

 

במחצית הראשונה של השנה הגיע סך העמלות שגבה הבנק ל - 707 מיליון שקל. בשורת ההוצאות - סך המשכורות וההוצאות הנלוות בבנק הסתכמו במחצית הראשונה ב- 842 מיליון שקל.

 

זינוק ברווח רשם גם הבינלאומי עם תוצאה של 143 מיליון שקל עלייה של 43% בהשוואה לתקופה המקבילה ב 2011.

 

ההכנסות מעמלות הסתכמו במחצית הראשונה ב-680 מיליון שקל. המשכורות וההוצאות נלוות בבנק הסתכמו במחצית הראשונה ב- 826 מיליון שקל.

 

"המחירים שבהם נסחרים הבנקים משקפים הרעה בפעילות במשק והרעה בשוק האשראי", אומר ל ynet עדי סקופ, אנליסט הבנקים של IBI. "מרווחי האשראי נמצאים בעלייה - מה שמשקף את המחסור באשראי במשק. לדברי סקופ, כל עוד לא נראה נשבר בשוק הדיור והכלכלה, בנק מזרחי ימשיך להציג את התוצאות הרווחיות ביותר במערכת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כספומט כרטיסי אשראי כרטיס אשראי בנק בנקים כסף ATM
צילום: shutterstock
ציון קינן, מנכ"ל הפועלים
צילום: עמית שעל
צילום רון קדמי
רקפת רוסק עמינח
צילום רון קדמי
מומלצים